Hem  »  Före insats

Före insats

Så kan det kännas

Tiden innan kan innebära mycket funderingar kring hur det ska bli och tankar om hur insatsen kommer att bli. En del vill starta nedräkningen på en gång samtidigt som de önskar att deras nära och kära inte ska åka alls.

För barn kan det vara svårt att förstå att den ena föräldern ska åka iväg och vara borta en längre period. Självklart måste ni anpassa information och frågeställningar efter barnets ålder. Ni känner ert barn bäst och vet säkert hur mycket information barnet bör och kan ta del av.

En del anhöriga vill ha all information som finns att få, andra vill veta så lite som möjligt kring insatsen, helt enkelt för att det kan kännas jobbigt att tänka på den

Tips & trix för dig som är före insats:

  • Hur mår din anhörig? Fråga din anhörig om det är något han/hon undrar över.
  • Gå på anhörigträffar. Om anhörigträffar finns, så den som är hemma kan träffa andra i liknande situation. Oftast blir insatsen på hemmaplan lättare om den kan delas med andra.
  • Se över hemmafix. så som hus, bil, ekonomi etc.
  • Berätta på skola och förskola. Gå till skola/förskola och berätta för personal och kompisar om insatsen.
  • Ta hand om varandra innan det är dags för avresa. Försök att kommunicera så mycket som möjligt med varandra om frågor, känslor och tankar inför det som ligger framför er.

Artiklar som kan intressera dig:

Aktiviteter

Sommarlovsutmaning 2022

Invidzonens sommarlovsbingo för hela familjen Kom och var med på vårt sommarlovsbingo. Sportzonen utmanar alla stora och små tillsammans att vara

Läs mer »

Närmast i evenemangskalendern:

Vårt stöd:

Stödtelefon

Mentorsstöd