Hem  »  Före insats

Före insats

Så kan det kännas

Tiden innan kan innebära mycket funderingar kring hur det ska bli och tankar om hur insatsen kommer att bli. En del vill starta nedräkningen på en gång samtidigt som de önskar att deras nära och kära inte ska åka alls.

En del anhöriga vill ha all information som finns att få, andra vill veta så lite som möjligt kring insatsen, helt enkelt för att det kan kännas jobbigt att tänka på den.

Tips till anhöriga

För barn kan det vara svårt att förstå att den ena föräldern ska åka iväg och vara borta en längre period. Självklart måste ni anpassa information och frågeställningar efter barnets ålder. Ni känner ert barn bäst och vet säkert hur mycket information barnet bör och kan ta del av.

Tips & trix för dig som ska iväg på insats:

  • Checka av; hur mår dina anhöriga? Fråga om det är något de undrar över.
  • Gå på anhörigträffar. Om anhörigträffar finns, så den som är hemma kan träffa andra i liknande situation. Oftast blir insatsen på hemmaplan lättare om den kan delas med andra.
  • Se över allt i god tid, allt det praktiska, så som hemmafix, hus, bil, ekonomi, fullmakter etc.
  • Berätta på skola och förskola. Gå till skola/förskola och berätta för personal och kompisar om insatsen.
  • Ta hand om varandra innan det är dags för avresa. Försök att kommunicera så mycket som möjligt med varandra om frågor, känslor och tankar inför det som ligger framför er.

Artiklar som kan intressera dig:

Aktiviteter

Sommarutmaning 2024

Målet: 20 pass under semestern! Sportzonen utmanar dig att hålla igång träningen under semestern. Vilken aktivitet räknas? Genomför 20 st

Läs mer »

Närmast i evenemangskalendern:

Vårt stöd:

Stödtelefon

Mentorsstöd