Hem  »  Om mentorsstödet

Om mentorsstödet

Vi finns här för dig och vi har tystnadsplikt. Välkommen att kontakta oss!

Invidzonens mentorstyrka

Tack vare anhöriga som vill avsätta värdefull tid för att dela med sig av sina erfarenheter av insatstiden, har vi en stor mentorstyrka som kan ta hand om våra aktiviteter till förmån för dig som anhörig.

Vad är en mentor?

En mentor är en anhörig medmänniska som själv har gått igenom minst en insats på hemmaplan. Många i vår ideella styrka har själva använt sig av en mentor under sin tid som anhörig och vill därför ge tillbaka och ge sin erfarenhet en ytterligare mening. Du behöver inte må dåligt för att kontakta oss.

Vi mentorer får löpande handledning, utbildningar och har tystnadsplikt.

Kontakta en mentor:

  • Chatta enskilt varje torsdag och söndag, klockan 21.00 – 22.00
    (förutom juli månad då vi endast har öppet i chatten på torsdagar).
Om du mejlat oss och inte fått svar
Om du mejlat och inte fått svar ber vi dig kolla i din skräppost. Svarsmejlet från oss kan ha hamnat där. För att undvika detta finns en inställning i ditt epostprogram där du tillåter att programmet får öppna upp för inkommande post alternativ endast för en specifik mejladress ex. vår kontaktmejl/mentormejl.

Vi är medmänniskor

Invidzonen bygger på ett mentornätverk, mentorer som arbetar ideellt som samtalsstödjare till anhöriga. En mentor är en anhörig medmänniska som själv har gått igenom minst en insats på hemmaplan. Många i vår ideella styrka har själva använt sig av en mentor under sin tid som anhörig och vill därför ge tillbaka och ge sin erfarenhet en ytterligare mening.

Utbildning och ändamål

Våra mentorer får löpande utbildning i samtalsmetodik, säkerhetstänk, krishantering med mera. Kontakten med mentorerna kan ske genom chatt, mejl, telefon eller ett personligt möte.

Kontakt med en mentor

Behöver du prata av dig med någon kan du kontakta en mentor. Det kan gälla oro, händelser på hemmaplan, relationer, livet med barn eller att du bara vill prata av dig med någon som lyssnar en stund. Ingen fråga är för liten eller för stor. Du behöver heller inte må dåligt för att kontakta en mentor. Vi finns för alla oavsett du mår. Alla mentorer har tystnadsplikt!

Våra mentorer:

Nina

Jag är en fartfylld mamma till 2 barn och så har vi en liten hund. Jag är gift med en soldat som har gjort flera kortare insatser samt en längre. 

Läs mer »

Anna H

Jag kom i kontakt med Invidzonen då min man var delaktig både i NBG och ett antal insatser. Jag arbetar ideellt som mentor för att hjälpa och stötta andra i samma situation.

Läs mer »

Lena

Jag är en pigg, snart pensionsmässig polis som arbetat sedan 1977 inom Polisen. Jag är även gift med en polis och när våra barn var tonåringar gjorde maken utlandsmissioner och jag tog hand om livet på hemmaplan. 

Läs mer »

Anna N

Jag är verksamhetsledare för anhörigstöd på Invidzonen. Jag ansvarar för mentor- och volontärgruppen och även Familjehelgerna.

Läs mer »

Anita

Jag är numera en glá pensionär efter ca 45 års tjänst som civilanställd inom Polisen. Jag är gift med en f.d. polis som gjort många utlandsmissioner mellan 1993-2007.

Läs mer »

Cesilia

Jag är Invidzonens grundare och har sedan starten arbetat hårt för anhörigas möjlighet att synas och finnas i samhället.

Läs mer »

Annika

Min man är civilanställd inom Försvarsmakten, har gjort tre längre insatser och några kortare systemstödsresor. Vi har erfarenheter och strategier för att klara av att leva på distans.

Läs mer »

Alexandra

Jag heter Alexandra, en glad och framåt skåning som är gift med en officer. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter av hemmalivet med små barn vid utlandstjänstgöring.

Läs mer »

Anna L

Jag har gjort tre hemmainsatser. Sedan första insatsen har jag bott långt från gamla vänner och familj, fick då kontakt med Invidzonen vilket var en en stor lättnad.

Läs mer »

Mona

Jag kom i kontakt med Invidzonen när min son skulle göra utlandstjänstgöring i Mali. Det var då jag kände att jag kunde dela med mig av min erfarenhet.

Läs mer »