Hem  »  Mentorsstöd

Mentorsstöd

Vi finns här för dig och vi har tystnadsplikt. Välkommen att kontakta oss!

Tack vare anhöriga som vill avsätta värdefull tid för att dela med sig av sina erfarenheter av insatstiden, har vi en stor mentorstyrka som kan ta hand om våra aktiviteter till förmån för dig som anhörig.

En mentor är en anhörig medmänniska som själv har gått igenom minst en insats på hemmaplan. Många i vår ideella styrka har själva använt sig av en mentor under sin tid som anhörig och vill därför ge tillbaka och ge sin erfarenhet en ytterligare mening. Du behöver inte må dåligt för att kontakta oss.

Vi mentorer får löpande handledning, utbildningar och har tystnadsplikt.

Kontakta en mentor:

Om du mejlat oss och inte fått svar
Om du mejlat och inte fått svar ber vi dig kolla i din skräppost. Svarsmejlet från oss kan ha hamnat där. För att undvika detta finns en inställning i ditt epostprogram där du tillåter att programmet får öppna upp för inkommande post alternativ endast för en specifik mejladress ex. vår kontaktmejl/mentormejl.

Vi är medmänniskor

Invidzonen bygger på ett mentornätverk, mentorer som arbetar ideellt som samtalsstödjare till anhöriga. En mentor är en anhörig medmänniska som själv har gått igenom minst en insats på hemmaplan. Många i vår ideella styrka har själva använt sig av en mentor under sin tid som anhörig och vill därför ge tillbaka och ge sin erfarenhet en ytterligare mening.

Utbildning och ändamål

Våra mentorer får löpande utbildning i samtalsmetodik, säkerhetstänk, krishantering med mera. Kontakten med mentorerna kan ske genom chatt, mejl, telefon eller ett personligt möte.

Kontakt med en mentor

Behöver du prata av dig med någon kan du kontakta en mentor. Det kan gälla oro, händelser på hemmaplan, relationer, livet med barn eller att du bara vill prata av dig med någon som lyssnar en stund. Ingen fråga är för liten eller för stor. Du behöver heller inte må dåligt för att kontakta en mentor. Vi finns för alla oavsett du mår. Alla mentorer har tystnadsplikt!

Våra mentorer:

Cesilia

Cesilia är Invidzonens grundare och allas vår omtänksamma generalsekreterare. Hon har sedan starten arbetat hårt för anhörigas möjlighet att synas och finnas, vilket vi är mycket stolta över.

Läs mer »

Anna N

Jag är verksamhetsledare på Invidzonens kansli. I min arbetsroll koordinerar, stödjer och samordnar jag mentor- och volontärgruppen och ansvarar för en rad andra projekt som bland annat Familjehelgerna.

Läs mer »

Alexandra

Jag heter Alexandra, en glad och framåt skåning som är gift med en officer. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter av hemmalivet med små barn vid utlandstjänstgöring.

Läs mer »

Thomas

Jag heter Thomas och jobbar som polis i Stockholm. Har själv varit på mission ett år i Sudan. Har dessutom varit hemma när min flickvän varit på mission ett år i Kongo. Har alltså upplevt situationen från båda sidor.

Läs mer »

Annika

Min man är civilanställd inom försvarsmakten och har gjort tre längre insatser och några kortare systemstödsresor och även varit med i två NBG. Det har blivit många avsked i hallen och många samtal på dålig lina. Vi har skaffat oss erfarenheter och olika strategier för att klara av att leva på distans. Jag har använt det skrivna ordet som ett verktyg.

Läs mer »

Anita

Anita är numera en glá pensionär efter ca 45 års tjänst som civilanställd inom Polisen. Hon är gift med en f.d. polis som gjort många utlandsmissioner mellan 1993-2007.

Läs mer »

Anna H

Anna kom i kontakt med Invidzonen då hennes man var delaktig både i NBG och ett antal insatser. Anna arbetar ideellt som mentor för att hjälpa och stötta andra i samma situation.

Läs mer »

Mona

Jag kom i kontakt med Invidzonen när min son skulle göra utlandstjänstgöring i Mali. Det var då jag kände att jag kanske kunde dela med mig av min erfarenhet då jag har gått igenom livets alla faser som anhörig – från att vara sambo till en yrkesofficer och nu även mamma till en yrkesofficer.

Läs mer »

Malin

Jag är både veteran och anhörig. Har själv varit på insats på Balkan, men också varit anhörig när min man varit på insats. Jag har varit mentor i Invidzonen sedan 2011, och jag tror att min styrka är jag med en blandning av humor, värme, erfarenhet och kunskap försöker vända det tråkiga och jobbiga till något positivt att vara stolt över.

Läs mer »

Anna L

Jag har erfarenhet av tre hemmainsatser som jag gjort med min fästman. Jag har sedan första insatsen bott i en stad långt från gamla vänner och familj och kände mig väldigt ensam och orolig med mina tankar första insatsen. Jag kom dock i slutet av insatsen i kontakt med Invidzonen vilket kändes som en stor lättnad då jag äntligen fick någon att bolla mina tankar med.

Läs mer »