Hem  »  Coaching

Coaching

Coaching för dig som anhörig

Det är lika viktigt att motionera sin självkänsla och att respektera sig själv som att ta hand om sin fysiska hälsa. Hos oss kan du både coacha dig själv, få stöttning av mentorer ta hjälp av en coach för enskilda samtal eller tillsammans med sin partner.

Vill du hitta egna svar och få självförtroende i hur du vill leva och hur du vill utvecklas?

Invidzonen erbjuder kostnadsfria samtal med en certifierad coach kring frågor som rör dig och din livssituation som anhörig till Försvarsmaktens och Domstolsverkets insatspersonal.

Är du förälder till en veteran, partner, syskon, barn eller vän spelar ingen roll, alla är välkomna, enskilt eller i par. Coaching handlar först och främst om upptäckt, medvetenhet och val och att arbeta framåt.
Vår coach kan du träffa på distans med videolänk eller per telefon.
Vi har tystnadsplikt.

Vår träningscoach Niina Frölid är utbildad PT och leder både gruppcoaching och erbjuder träningstips i våra sociala medier.

Träningsgruppen är till för Försvarsmaktens och Domstolsverkets anhöriga, före, under eller efter insats, och vänder sig till de som vill komma igång med träning och fokusera på sin egen hälsa. Tillsammans med Niina sätter du upp individuella mål, tränar, diskuterar och peppar varandra i en mindre grupp under 10-12 veckors tid. 

I samarbete med mentor AnnaL arrangerar Niina även andra träningsaktiviteter. Anna är fysioterapeut och föreläser och svarar på frågor om belastningsskador.

Våra tankar kan vara vår bästa vän, värsta fiende och allt däremellan och genom att arbeta med sig själv kan en utvecklande resa starta.

Ha gärna en skrivbok till hjälp när du arbetar med coachande frågor till dig själv. Det kan bli en givande egen stund.

Alternativt stöd

På den här sidan erbjuder vi olika alternativ till ett coachande perspektiv innan oro eller ängslan tagit för stort fäste. Om du har hamnat i en svår oro kan du behöva lite hjälp på traven. Då finns det både erfaren medmänskligt stöd och god professionell hjälp att få.

Medmänskligt mentorstöd

En mentor är en anhörig medmänniska som själv har gått igenom minst en insats på hemmaplan. Många i vår ideella styrka har själva använt sig av en mentor under sin tid som anhörig och vill därför ge tillbaka och ge sin erfarenhet en ytterligare mening. Du behöver inte må dåligt för att kontakta oss. Vi som är mentorer får löpande handledning, utbildningar och har tystnadsplikt.

Invidzonens psykolog Hannah Grönberg

Hannah arbetar bland annat med oro och oroshantering. Hon ger föreläsningar i ämnet och har dessutom en podd som du kan lyssna på i vår app eller på vår webbplats; invidzonen.se.
Kontakta oss om du vill veta mer.

Coacha dig själv

Våra tankar kan vara vår bästa vän, värsta fiende och allt där emellan och genom att arbeta med sig själv kan en utvecklande resa starta. Ha gärna en skrivbok till hjälp när du arbetar med coachande frågor till dig själv. Det kan bli en givande egen stund.

Om oro

Oro kan vara en bra sak, det är ett tecken på både konsekvenstänk och ansvarstagande. Men om oro går överstyr kan

Läs mer »