sakerhet_markus-spiske-X1sjNnRtPXg-unsplash

Säkerhet

VAR OCH EN ÄR ANSVARIG FÖR SIN EGEN SÄKERHET

Vi är vana vid att sköta information via den digitala teknik som finns idag och sociala medier tycks öka år efter år. Det är enkelt att berätta var vi befinner oss och vad vi gör, det är ett trevligt och bra sätt att hålla kontakt med våra nära och kära enligt många. Men glöm inte bort att vi utsätter oss för vissa risker när vi rör oss på de digitala plattformarna.

Ditt beteende. Invidzonen månar om din säkerhet på hemmaplan och vill påminna om hur viktigt det är att vara medveten om sitt beteende och de risker som finns på internet. I stort handlar det om att agera utifrån sunt förnuft och med försiktighet. Oftast är det ens eget beteende som gör skillnaden mellan ett säkert och osäkert användningssätt.

Tänk efter, före du lägger ut information på internet!

  • Hur lätt kan det vara att söka upp informationen av någon som vill ha den.
  • Vem äger informationen du lägger upp?
  • Vilka kan vilja utnyttja den?
  • Behöver du använda så mycket bilder?
  • Kan du avgöra vad i bilden som kan vara en säkerhetsrisk?

Värna din säkerhet. Här följer därför några tips och råd om hur du själv kan tänka för att värna om din säkerhet. Detta för att minimera riskerna för att tredje part, individer eller organisationer med ont uppsåt enkelt ska kunna få fram nödvändig information för att kunna hota och skada Försvarsmaktens personal och eller deras hemmavarande. Vi på Invidzonen är inga säkerhetsexperter men hoppas att nedanstående tips kan komma till nytta.

Här har vi samlat några tips ►

Dela detta:

Relaterade artiklar: