image22

Insatsekonomi – hantera den ekonomiska biten innan avfärd

När beskedet kommer att ens partner ska på ett internationellt uppdrag en period är det vanligt att känslor och tankar kring oro och längtan får störst plats. Praktiska frågor kring ekonomi får inte så mycket utrymme.

Det viktigaste är att gå igenom kostnader och hantera den ekonomiska biten innan avfärd. När partnern väl har åkt är det skönt att slippa prata om sådana saker.

  • Vem det är som betalar räkningarna hemma?
  • Kolla upp koder och inloggningar till internetbanken.
  • Införskaffa en fullmakt till den som ska ha det ekonomiska ansvaret under insatsen så att denne har möjlighet att sköta ekonomin på bästa sätt.
  • Använda er av autogiro/autodebitering, detta är ett bra sätt för att få återkommande räkningar betalda på ett smidigt sätt.
  • Finns det ett konto för oförutsedda utgifter som täcker eventuella kostnader som exempelvis en trasig panna eller om bilen går sönder?

Om du känner att du vill ha hjälp att ta tag i ekonomin kan du ta kontakt med en konsumentvägledare. De finns i de flesta kommuner och de är bra på att ge konkreta tips om hur man kan förbättra och ha koll på sin ekonomi. Viktigast av allt är ändå att man tar sig tid och pratar om ekonomin så att det slipper ta onödigt mycket fokus av er värdefulla tid under insatsen.

 

Dela detta:

Relaterade artiklar: