Våra mentorer:

Annika

mentor

Jag heter Annika och bor i Västergötland. Min man är civilanställd inom Försvarsmakten och har gjort tre längre insatser och några kortare systemstödsresor och även varit med i två NBG. Det har blivit många avsked i hallen och många samtal på dålig lina. Vi har skaffat oss erfarenheter och olika strategier för att klara av att leva på distans. Jag har använt det skrivna ordet som ett verktyg för att få vardagspratet om dagen. Det har resulterat i många brev och mail samtidigt som det har hjälpt mig att bearbeta saknaden lite. Naturen, sång och hästar är andra källor till kraft.

Från att ha haft ett utfluget barn och två hemmaboende till att ha alla barnen utflugna har jag hanterat tiden som hemmavarande på olika sätt. Först räckte inte tiden till och sista missionen var det mycket tid för mig själv.

Det som slog mig en bit in i första missionen var hur otroligt snabbt mitt mående växlade. Från att vara stark och nöjd till att sitta i soffan och stortjuta tog inte många sekunder och orsaken kunde vara så simpel som en kyss på TV. Det tog på mina krafter lite extra, denna häftiga berg-och-dal-bana.

När jag upptäckte Invidzonen hittade jag en skön känsla av igenkännande och gemenskap. Detta vill jag ge tillbaka till andra anhöriga. Ingen ska behöva kämpa helt ensam är min tanke.  Varmt välkommen att kontakta mig!

Mejladress: mentor.annikag@invidzonen.se