Våra mentorer:

Anna L

mentor

Jag är mentor Anna L och har erfarenhet av tre hemmainsatser som jag gjort med min man. Jag har sedan första insatsen bott i en stad långt från gamla vänner och familj och kände mig väldigt ensam och orolig med mina tankar första insatsen 2009. Jag kom dock i slutet av insatsen i kontakt med Invidzonen vilket kändes som en stor lättnad då jag äntligen fick någon att bolla mina tankar med.

De två andra insatserna 2012 och 2015 kändes därför betydligt lättare då jag byggt upp mitt nätverk med människor som förstod mig. Tack vare Invidzonen har jag också träffat människor som idag är några av mina bästa vänner och som gör att jag kan stötta min fästman så mycket lättare både under internationella insatser men också orka med de vanliga perioderna när han är hemma men borta på mycket övningar. Vi har alltid varit överens om hans insatser och jag är mycket stolt över det han gör men det kommer aldrig ta ifrån mig rädslan över att något kan hända eller sorgen över att behöva säga hejdå och bli lämnad kvar hemma. Personligen tycker jag att tiden innan insatsen och att just säga “Hej då!” är det värsta. Jag bygger därefter upp mål och delmål för att beta av den ensamma perioden hemma vilket hjälpt mig mycket.

Jag är fästmön och sambon som lämnat den trygga hemstaden och fått bygga upp det nya livet i en annan stad och som kämpat med mina egna tankar med oro och rädsla. Jag är även projektledare för Sportzonen. Du får gärna höra av dig till mig!

Mejladress: mentor.annal@invidzonen.se
eller: sportzonen@invidzonen.se