copywrite stora mosse

Vandring i småländsk nationalpark

Följ med på en speciell naturupplevelseen vandring i Store Mosse nationalpark lördag 3 september.

Vandring i lugn takt

Följ med på dagsvandring i lugnt tempo runt Kävsjön i Store Mosse nationalpark tillsammans med Invidzonen. Vandringen är riktad till alla som har eller har haft en anhörig på internationell insats. 

Träffa andra i liknande situation

Att ses och vandra i skogen kan vara ett sätt att träffa andra. Genom rörelse är det ofta lättare prata eller att bara få vara en del av en gemenskap med likasinnade. Kanske du saknar någon att gå på vandring och tycker det är skönt att få frisk luft eller helt enkelt finner det enklare att prata när du går.

Om vandringsleden

Kävsjön runt går mest i skogarna, vissa är öppna tallskogar och andra täta granskogar. Leden har avstickare till flera fågeltorn där man har vy över Kävsjön och dess omgivande gungfly. På östra sidan av sjön når leden till själva högmossen ett kortare parti. Leden är både på spänger och ojämna skogsstigar som kan ha mycket rötter. 

⇒ Mer information om vandringsleden “Kävsjön runt”

⇒ Karta

⇒ Nationalparksfakta

Fakta kring vandringsdagen

Längd: 12 kilometer

Tid: vandringen tar cirka 5-6 timmar med pauser för lunch och fika. 

Mat och utrustning: Invidzonen bjuder på fika och lunch. Du som deltagare ser till att ha en lämplig utrustning för en heldagsvandring oavsett väder. Vi kommer vara ute hela dagen, från morgon till sen eftermiddag.  

Kostnadsfritt. Aktiviteten är kostnadsfri men resa till aktiviteten betalas av deltagaren. Stödet riktar sig till alla oavsett om du är medlem eller inte.

Mer information och anmälan»

O.s.a. gör du innan 26 augusti 2022

Invidzonen utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut gällande COVID-19. Tillsammans hjälps vi åt att bromsa smittan.

Foto: ©Stora Mosse nationalpark

Dela detta:

Relaterade artiklar: