20210305_tidning_nr1

Invidzonens tidning nr1 2021

Invidzonens första tidningsnummer för 2021 är nu här

Årets första nummer av Invidzonens tidning är angelägen och aktuell och tar upp våra samarbeten, anhöriga och vår omvärld. Till dig som är medlem skickar vi ut tidningen i din brevlåda. Du som inte är medlem, kan läsa tidningen online här >>

I tidningen kan du bland annat läsa om:

  • Mari-Ann Roos är en av Domstolsverkets utsända. Hennes utlandstjänst i Albanien började minst sagt dramatiskt. Trots både dramatiska och sorgliga händelser har hon aldrig övervägt att lämna sitt uppdrag. Möt också Fredrika Blom, ny internationell samordnare vid enheten för internationella relationer inom Domstolsverket.
  • Försvarsmakten är ingen vanlig arbetsgivare. Det handlar om ett arbete där man utsätter de anställda för risker och då blir det en angelägenhet för hela familjen. Därför behövs stöd till både veteraner och anhöriga. Det menar Jenny Toftén, veteran- och anhörigsamordnare på K 3 i Karlsborg.
  • Invidzonens mentor Thomas har sett och upplevt mycket i sitt liv, både i jobbet som polis och på det privata planet. Erfarenheten från olika utlandsuppdrag i kombination med att själv vara anhörig på hemmaplan har gett honom insikt om vikten av att ha fokus på anhöriga och familjen.
  • Precis som andra småbarnsföräldrar ska de få livspusslet att fungera i vardagen. Men det finns något som särskiljer dem från de flesta andra par. Under minst ett år är de föräldrar på varsin kontinent, han är i Somalia och hon är hemma i Norrbotten.
  • I februari lanserade Invidzonen sin nya webbplats invidzonen.se. Arbetet har pågått under en längre tid med mål och syfte att den nya webbplatsen ska vara så enkel och informativ som möjligt för dig som är anhörig och att du ska hitta information om stöd som passar just dig.
  • Sedan 2011 har Invidzonen och Polisen haft ett samarbetsavtal som gjort att anhöriga till polisanställda vid Polisens utlandsstyrka omfattats av Invidzonens anhörigstöd. Inför 2021 har man valt att inte förlänga avtalet med Invidzonen. Enligt Ann-Sofi Jakobsson, chef för enheten, grundar sig inte beslutet på något missnöje, vare sig med Invidzonens verksamhet eller med samarbetet, utan har fattats av andra skäl.

Läs även om våra kommande aktiviteter – Digitala anhörigträffar gör det möjligt att vara med var du än befinner dig i världen – Annikas krönika – Notiser – Emma blir en gladare mamma när hon tränar – Sportzonen – Monicas krönika

Det här och mycket mer kan du hitta i tidningen Invidzonen nr 1.

Trevlig läsning!

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Relaterade artiklar: