20210606-sv_flaggan_news

Sveriges nationaldag 6 juni

Varje år den 6 juni hissar vi den svenska flaggan för att fira Sveriges officiella nationaldag. 

6 juni, Sveriges egen dag. Dagen då vi ska fira att vi lever i ett demokratiskt land, att vi arbetar för allas lika värde och månar om att bevara den fred vi så länge haft.

Det finns människor som osjälviskt genomför internationella insatser runt om i världen för att hjälpa till. Svenska myndigheter med utsändande personal arbetar med uppdrag för att göra skillnad på olika sätt, på olika ställen och med olika förutsättningar.

Alla dessa människor har anhöriga på hemmaplan. Anhöriga som lånar ut någon nära under en insatstid. Anhöriga som bidrar till att insatser kan genomföras, på hemmaplan.

Nationaldagen är dagen vi ska vara stolta över vårt land, vad vi står för och vad vi bidrar med. Det är dagen vi ska vara stolta över vad vi gör för varandra här hemma, för människor runt om i världens orosdrabbade hörn och för de anhöriga som gör det hela möjligt. Utsändande personal förtjänar all uppbackning och stöd, men också de anhöriga på hemmaplan.

Vi hissar flaggan i topp för att visa glädje och stolthet över alla de som representerar vårt land både nationellt och internationellt samt de som stöttar och står bredvid dem – de anhöriga, en värdefull skara.

Grattis på #nationaldagen !

Skriv gärna i vårt forum vad ett medmänskligt stöd innebär för dig under tiden dina nära och kära är ute på uppdrag. 

Invidzonen anser att alla utsändande myndigheter bör ge ett anpassat stöd till sina tjänstgörande och deras familjer för att vara en ansvarsfull men även en attraktiv och god arbetsgivare, där myndigheterna tar hänsyn till de anställdas både kortsiktiga och långsiktiga utmaningar i arbetet för att underlätta ett internationellt uppdrag.

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Relaterade artiklar: