Hem  »  Sportzonen

Sportzonen

Fysisk aktivitet med Invidzonen.

Att träna innebär nödvändigtvis inte att slita allt du kan med din kropp. Alla är vi olika med skilda förutsättningar. Och all fysisk rörelse innebär träning. Behöver du stöd för att komma igång med fysisk aktivitet? Önskar du en pt-support för att bibehålla din träning? Passa då på att träna med Niina. Eller häng med på ett pass med Anna L. Här på Sportzonen välkomnar vi dig som vill komma i form, få ökad rörelseförmåga och energi eller varva ner för att hantera stress och oro när livet är svajigt.

Träna med PT där du är

Invidzonens egna PT Niina Frölid leder PT-grupper för anhöriga som vill ha lite extra push i sin träning. Vi vill att alla deltagare ska ha möjlighet till fysisk aktivitet och träning i den livssituation de än befinner sig i. Lika viktigt är att den anpassas till den egna kroppsliga förutsättningen samt att det inte spelar någon roll var i Sverige ni bor. Niinas PT-tillfällen återkommer med jämna mellanrum – håll utkik på vår aktuelltsida >>

På pass med Sportzonen

Att röra på sig innebär att du får hälsoeffekter för kropp och själ. allt ifrån att du stärker dina muskler, får bättre sömn till att öka ditt psykiska välmående. Här hos Invidzonen kan du få tips och råd på olika aktiviteter för att komma igång med allt från löpning till mindfulness. Lycka till!

Klicka på filmen. Stor bild: klicka på helskärmsläge (fyrkanten).

Cirkelpass

Ett pass som du kan göra både inne och utomhus och som ger en utmaning för såväl muskler som för hjärtat och lungorna. Tre block med tre rörelser per block. Och med 2 minuters vila emellan.

Cirkelpass  Läs mer»

Tre block, med tre rörelser vardera.

Medicinsk yoga

Måndag 5 september 2022 startar Invidzonens nya aktivitet, “Medicinsk yoga”. Genom mjuka rörelser och medveten andning lotsar oss vår yogaterapeut Niina igenom programmet. Vi fortsätter sen att publicera ny yogafilm varje första måndag i månaden. Du hänger väl med? 

Film 1 – 5 sep

Med fokus på hela kroppen.

Film 2 – 3 okt

Med fokus på bröstrygg, axlar och nacke.

Film 3 – 7 nov

Med fokus på rörlighet i höfter och ländrygg samt styrka i bålmuskulatur.

Film 4 – 5 dec

Med fokus på att förbättra  andning och stärka hjärtat, öka cirkulation och uthållighet. 

Septemberutmaningen

Film 1

Kroppsscanning

Film 2

Yoga, boosta din själ och må bra

Marsutmaningen

Film 1 

Benstyrka

Film 2 

Överkropp

Film 3 

Rörlighet

Film 4

Rygg, mage

Sportzonens poddar »

Anna L och Niina pratar om träning