tidning

Invidzonens tidning nr 4-2020

Invidzonens tidning nr 4 innehåller bland annat detta:

Att vistas i naturen är en läkande urkraft som handlar om att ta vara på allt som vi upplever under en skogspromenad. Det är välgörande för både kropp och själ inte minst i dessa tider av klimatkris och pandemi. Följ med på en vandring tillsammans med psykologen och natur- och skogsterapiguiden, Petra Ellora Cau Wetterholm, som leder Skogsbadsvandringar för både stora och små.

Hur är det att vara anhörig till någon när du inte vet vad han eller hon arbetar med eller till vilket land din partner, ditt vuxna barn eller syskon åker iväg till. För att förstå komplexiteten och de problem som detta innebär, har Invidzonen träffat en erfaren anhörigsamordnare inom Försvarsmakten.

Som ny chef för Veterancentrum tycker Mats Fogelmark att det är självklart att ta väl hand om utlandsveteraner och deras anhöriga. Utmaningen är att nå ut till alla veteraner och fånga upp de unga och få dem att känna sig stolta över sin utlandstjänst. Ett långsiktigt arbete, där det som redan är planerat i kombination med nya mål är den stadiga kurs han stakat ut framåt.

Med små steg i taget gör vi avtryck som leder till förändring. Det säger polisen Kenneth Larsson, som varit på FN-uppdrag i Sydsudan i 14 månader. Den senare delen av uppdraget blev han kvar där i sju månader utan att kunna åka hem. Han tycker att det kändes frustrerande att inte kunna fullfölja uppdraget, men som han så klokt säger ”det går ju inte att vara arg på någon när det är ett virus som är orsaken”.

Att ständigt jobba med förbättringar är en viktig del i Kajsa Bontas arbete, som HR Specialist Rehab och veteran- och anhörigsamordnare vid Göta ingenjörregemente (Ing 2) i Eksjö. Hon ser värdet i samarbetet med frivilligorganisationerna där man tillsammans ska fortsätta att lyssna på vad de anhöriga efterfrågar och ge både veteraner och anhöriga den erkänsla som de förtjänar.

Om tidningen

Tidningen utkommer 4 ggr per år och publiceras online i samband med utskicket.

Vill du ha tidningen i din brevlåda? Då önskar vi att du blir medlem hos oss, medlemskapet och tidningsprenumerationen är kostnadsfri. Genom att bli medlem stödjer du vårt arbete för anhöriga till utlandstjänstgörande personal.

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Relaterade artiklar: