Hem Forum Övrigt Vill jag göra slut?

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #67937 Svara
  Örebro

   Är i slutet av en mission hemma, har fått depressions diagnos m sjukskrivning under missionens gång och haft det väldigt jobbigt, partner vet detta. Nu är det 2 mån kvar innan det är slut men jag har börjat känna och inse att jag inte vill prata, jag vill inte stötta, jag är arg och irriterad på min partner för att denne är där och tror på detta. Jag blev lämnad och jag klarar det inte så bra. Innan var jag ändå full av sorg och saknad, detta har övergått till känslokall och en ovilja att kämpa. Har hela förhållandet varit bara lovord om framtiden? Känner också att jag inte får den känslomässiga förståelse och möjlighet att bolla om känslor som jag behöver, jag bär detta ansvar själv och det är inget jag vill. Kommer detta gå över när partner kommer hem? Hur mycket tid ska man ge det? Är mitt omdöme fördunklat av missionen och traumat det orsakar mig på hemmaplan? Kommer jag kunna se förbi detta trauma efteråt?
   Känner ni igen er?

  Visar 0 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #67985 Svara
    Sambo

     Jag känner igen mig väldigt mycket utifrån hur jag upplevde vår senaste insats. I början var det känslostormar av sorg och saknad men i slutet var jag kall och ganska likgiltig. Det hängde med även ett par veckor efter att han kom hem igen, men efter ca 2 månader märkte jag att mina känslor var mer ”som vanligt” igen och jag fick tillbaka (och mer) kärlekskänslorna. Jag tror att det är superviktigt att man låter känslorna ha sin gång, det är OERHÖRT emotionellt påfrestande att göra en insats på hemmaplan och det är näst intill alltid svårt att på något sätt förmedla och få andra att förstå hur det är. Självklart kan det vara så att dessa känslor du känner (eller inte känner) nu kan skvallra om ett ”större” problem med huruvida man vill fortsätta relationen i sin helhet, men i mitt personliga fall är jag väldigt glad att jag tog tiden efteråt att reflektera och prata om det med min partner när han kom hem, och att få uppleva att jag blev ”mig själv” igen, både för mig själv som individ och i parrelationen med honom. Glöm inte: Du är inte ensam! Man är ju konstant i krisläge emotionellt när de är borta, det är inte konstigt att man blir TRÖTT. Stor kram till dig!

   Visar 0 svarstrådar
   Svar till: Vill jag göra slut?
   Information om dig:
   <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">