Hem Forum Familjerelationer Vi som ”bara” är sambos utan familj

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #70219 Svara
  G

   Hej alla.
   Har sökt och sökt och sökt efter aktiviteter för anhöriga som kanske möjligtvis inte har barn, utan ”bara” är sambos/gifta/pv/fv men finner inget i samma utsträckning som barnfamiljer har och att åka på en barnfamiljs-aktivitet känns ju inte så lockande om man inte har barn själv.

   Min sambo ska snart iväg. Jag som ”bara” sambo blir då ensam, känner ingen här, har inte hittat några vänner inärheten och därmed blir det rätt tomt och ensamt kring denna kaotiska tid framöver och hade önskat någon aktivitet där man som ”bara” sambo kunde få träffa andra som haft/har en sambo som snart ska iväg eller som varit iväg.
   Har ni hittat något sådant som INTE är en barnfamiljs-aktivitet eller existerar dom inte?
   Vi har redan en grupp där personer från samma pluton finns i men den är rätt död 🙂

  Visar 3 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #70224 Svara
    Cesilia / Invidzonen

     Hej och tack för att du skriver till oss på forumet. Det är viktigt för oss att få input så den tar vi till oss. Vi arbetar för att alla målgrupper ska kunna hitta aktiviteter. Finns det nya ideér och behov så vill vi vara snabba på bollen och hjälpa till att fylla det behovet. Man är precis lika viktig och prioriterad som partner, syskon, föräldrar, och vänner som familjer med barn.
     -Här kan vi förbättra oss så det blir tydligt.

     I dagsläget har vi bland annat digitala mötesgrupper på torsdagar, vi erbjuder PT-online i grupp tillsammans med en liten skara andra anhöriga, yoga och föreläsningar samt har vi våra mentorer som också är anhöriga. De finns på mail och i chatten torsdagar och söndagar och man pratar enskilt med mentorn som har liknande erfarenheter av minst en insats på hemmaplan.

     Vi sitter även nu och gör en planering för framåt för nya aktiviteter och tar gärna emot önskemål. Både aktiviteter men också vart i landet aktiviteten efterfrågas. Man kan maila oss på kontakt@invidzonen.se eller ge input här på forumet.
     Vi hörs igen! Hälsar Cesilia på Invidzonen

    • #70635 Svara
     E

      Hej G

      Jag är också partner utan barn. Min sambo är iväg för andra gången nu har och förra gången (då var allt med att vara respektive till fm-anställd helt nytt för mig dessutom) sökte jag mig mycket hit. Men tyvärr kände jag att jag som enbart partner utan barn inte var lika prioriterad. Det mesta som fanns handlade om barnfamiljer tyvärr och när jag väl deltog i något som inte var inriktat till enbart barnfamiljer så blev det oftast inriktningen ändå.

      Det är otroligt jobbigt för alla som blir lämnade ensamma med barnen, men som du skriver så blir ju vi helt ensamma i tomheten där hemma. Vilket också är jobbigt.

      Döremot kan jag slå ett slag för chatten! Den var räddade mig ett par gånger när jag var nere och kände mig ensam.

     • #70636 Svara
      Anna från Invidzonen

       Tack att ni delar med er om era tankar kring att det känns som det är mycket inriktning på barnfamiljer. Vi försöker att fånga upp intresse och behov men vi ska absolut göra allt vi kan för att förbättra oss i detta.
       Jag vill tipsa om att vi ikväll och alla kommande torsdagar har en träff där vi ses digitalt tillsammans med andra anhöriga. På vår digitala mötesplats träffar du andra anhöriga som är eller har varit i liknande situation som du är i. Här finns möjlighet att kunna prata om allt mellan himmel och jord. Våra mötesplatser är i förtroende och samtal ska stanna i gruppen. Här ses vi på lika villkor. Du är inte ensam. Anmäl dig till kontakt(at)invidzonen(punkt)se.

       Jag och min kollega Niina sitter också just nu och planerar för höstens kommande aktiviteter. Där har vi gjort en blandning av både fysiska och digitala träffar som vi hoppas kan passa alla eller i alla fall något som är av intresse.
       Om ni har några förslag eller önskemål tar jag tacksam emot detta. Ni kan mejla till mig på anna(at)invidzonen(punkt)se

       Tack att ni delar med er

       Varma hälsningar från Anna på Invidzonen

      • #70637 Svara
       Anna från Invidzonen

        Invidzonens anhörigträff online

        Här kan ni läsa mer om kvällens träff . Hoppas vi “ses”

      Visar 3 svarstrådar
      Svar till: Vi som ”bara” är sambos utan familj
      Information om dig:
      <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">