Hem Forum Övrigt Utlandstjänst

 • Skapare
  Ämne
 • #59818 Svara
  Sambo

   Hej!

   Nu verkar det som att det är dags för oss… verkar som att min sambo kommer att vara borta 3-4 månader.. kanske inte jätte långt? Vet att det finns längre..

   Min spontana första tanke var…
   Vi borde gifta oss, vilket han kanske förstod.
   Men tyckte kanske inte att det skulle vara det som fick oss att ta en sådant beslut.

   Vi har barn och därför känner jag att det känns viktigt, om det värsta skulle hända.. bara jag som tänker så? Är jag helt ute och cyklar?

   Jag känner att jag verkligen vill det, hur ska jag få honom att förstå?

  Visar 3 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #59820 Svara
    Kajsa

     Jag tycker att du tänker helt rätt! Juridiskt är det ju stor skillnad, särskilt om man har barn. Som sambo ärver du ju inte den andre om ni inte skrivit testamente. Jag tycker att den juridiska aspekten är hela skillnaden mellan giftemål och samboskap. Kära är man ju oavsett när man valt att leva och bilda familj tillsammans ?? Det är ju dessutom skottår i år ??

    • #59822 Svara
     Annika

      Förstår dig helt. Vår första insats blev orsak till att vi äntligen fick tummen ur. Bröllop i slutet av augusti – avfärd i slutet på oktober. Så hade vi den härligaste dagen i vårt liv att se tillbaka på på varsitt håll. Och bröllopsresan sparade vi till efter hemkomst, så den planerade vi under insats. Något att se fram mot.

     • #59824 Svara
      E

       Tycker du tänker klokt! Jag tänkte likadant när det började pratas om att min sambo skulle åka iväg första gången, när vi sedan fick barn, köpte första gemensamma boendet och det blev mer troligt att han skulle åka så gifte vi oss i hemlighet just för den juridiska tryggheten om något skulle hända. Tanken är att senare ha ett bröllop så som vi vill.

      • #59826 Svara
       Gifta

        Hej!
        Jag förstår helt din tanke. Min var likadan, men min sambo tyckte inte att detta skulle vara anledningen att vi gjorde det. Vi har också barn. Men vi har nu skrivit massor annat och ett gemensamt testamente. Giftermålet kommer förhoppningsvis längre fram. Kramar

      Visar 3 svarstrådar
      Svar till: Utlandstjänst
      Information om dig:
      <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">