Hem Forum Invidzonens forum Tja InvidZonen!

Visar 12 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #51829

   “Jag är ett av era fan sedan länge och värderar Er och organisationen högt som anhörig. Men på senare tid så har jag börjat att fundera på en sak.

   Här på forumet så är det mestadels trådar som berör bekymmer och problem i och med ens respektive är ute på mission. Anhöriga får säga upp sig, äktenskap/förhållanden krasar, bristande kommunikation, barn som får det svårt och jag vet inte allt.

   Forumet är guld värt där vi alla kan mötas i just dessa både tunga och svåra frågor.

   Men, för ni fram till FM vid möten om ex. dessa bekymmer? Mörkertalet tror jag är gigantiskt!

   Fokus inför en insats är så klart mest på den som ska resa. Egenansvaret för den som är kvar hemma att söka och skaffa information är stor och att bilda sig en uppfattning är många gånger svårt. Särskilt för den anhörige som ska vara med på resan men som ändå står bredvid…

   I tidningen så vill jag inte bara se helsidesuppslag med leende människor och träningstips utan också läsa om de anhöriga som drabbas och genomgår regelrätta helveten. Endast för att det bör belysas att allt inte är en dans på rosor alla gånger att vara kvar hemma.

   Jag tror att Er fina tidning har en oerhörd stor kraft och möjlighet att påvisa och belysa detta.

   Och innan ni nu “”hänger mig”” så är detta inget påhopp mot vare sig SportZonen, InvidZonen eller de leende människorna. De fick endast vara exempel i min frustration efter att ha läst inlägget “”Är han förälskad i en annan?”””

  • #51831
   Bettan
   Medlem

   Mycket bra reflektion. Håller med om att mörkertalet är nog stort.
   Hoppas du får respons på ditt inlägg.
   Viktigt att det pratas även om dessa tråkiga familjetragedier.
   Jättebra att Individzonen finns. Var skulle vi alla anhöriga ha fått vår röst hörd och känna oss sedda och förstådda.
   Kram till alla fina kämpande anhöriga.

  • #51833
   CesiliaK
   Medlem

   Hej och tack för alla viktiga frågor och reflektioner! Vi informerar alla om det vi fångar upp. Det nära samarbete vi har med andra organisationer och myndigheter gör det möjligt för nya grepp, nya stödkanaler och aktiviteter. Tack vare alla ärliga inlägg har man idag ökat prep-kurser, fler anhörigträffar och på fler ställen. Vi vet också att dessa org. och myndigheter ofta går in och läser på egen hand. Tidningsreflektionen är viktig, det ska framföras! Det är en svår balansgång men vi försöker parera det. Om ni vill skriva eller ge ännu mer input är ni mycket välkomna! Tillsammans blir det bara bättre!! Kram från Cesilia /Invidzonen

  • #51835
   Anonym
   Gäst

   “Även vi som kämpar på efter missionen.

   De jag tycker är mest synd är att alla verkar sluta blogga efter missionen. Jag är en av de få som fortsätter. Och vårt förhållande genomlids nu pest och pina kan jag säga.
   Det känns inte längre som jag “”tillhör”” eller har en anledning att komma in på sidan.
   jag har funderat på att skriva till invidzonen (vi vanliga kan ju skriva som invidzonen sen renskriver som artikel)
   Jag vill lägga mycket fokus på tiden efter.

   Jag är fruktansvärt arg och bitter och det syns på mig i långa vägar.. Vänner dök upp igår och sa “”jävlar vad du ser sliten ut””
   De bra dagarna som övervägde de sämre blir bara färre och färre.
   och det syns så kraftigt på mig. Jag är trött efter missionen och ledsen för hans prioriteringar under utbildningen och även missionen.

   Under sambons utbildning visste jag inte om invidzonen.
   Jag fick först reda på den när halva missionen hade gått.
   Jag har hittat bloggar om tjejer som är ensamma hemma men inte verkar ha en aning om invidzonen.

   Faktum är.. Min syster sa något smart “”men du kanske inte behövde dom… förrän då du hittade dom””

   Det stämmer. För när jag kände mig som ensammast så googlade jag.. och hamnade här.

   Hur mycket jag än har fått hjälp av invidzonen och de underbara soldatfruarna som stöttade mig, så är det min man, soldaten som bara glider förbi.
   Tyvärr tror jag de flesta soldaterna inte har någon aning om hur en flickvän/fru/sambo egentligen mår här hemma.
   De blir heller inte informerade om hur de kan förbättra situationer osv.

   Just nu har vi det så dåligt att jag kan sitta rätt upp och ner och gråta.. Min sambo reagerar inte ens längre.
   Det är sorgligt.. Jag har tillochmed fått höra att jag är otacksam.. Han har minsann betalat större delar av våra räkningar nu under missionen, så jag borde ha “”njutit”” av att ha mer i fickan nu..
   Ja… konstigt att vår ekonomi lät så uppdelat nu när det verkade vara rätt “”gemensam”” ekonomi när han pluggade och fick ut 9000 från csn………………”

  • #51837

   “Vad skönt att fler tänkt som jag! Och tack för bekräftelsen Cesilia. Det jag upptäckt att jag saknar är lite mer, tja, bestämndhet? Hm – finner egentligen inget bra ord men lite mer “”näven i bordet”” anda. Tror inte att det spelar någon roll hur många anhörigträffar det arrangeras om anhöriga saknar ett annat/mer innehåll.Kan säga att jag lyssnade på Maria Brodéns sommarprat och det var underbart att höra någon annans upplevelse, det gav mig jättemkt!

   Jag håller med dig tilll fullo Av… Hur det är/kan bli efter missionen svishar bara förbi. När jag var på sista anhörigträffen innan hemkomsten så var det enda som upprepades att den hemvändande soldaten inte fick belastas. Hänsyn gällde… Men – vi då, resten av familjen..?”

  • #51839

   Hej och tack igen för era viktiga funderingar och tankar.

   Alla tankar och känslor är viktiga och vi tar gärna emot tankar och upplevelser och svårigheter som sker även efter missionerna.

   Ni är anhöriga även efter missionerna.
   Vi finns här för er!

   Hör gärna av er till någon av våra mentorer eller till kontakt(at)invidzonen(ounkt)se om ni vill prata eller har andra funderingar och tankar så ska vi hjälpa till på bästa sätt.

   Anna/Invidzonen

  • #51841

   Hej igen alla!
   Jag funderar på om vi ska ses, prata igenom detta och kanske se över en möjlighet att kommunicera problemet, som helt klart behöver belysas? Det är svårt, allas upplevelser är så olika, därför brukar vi undvika att vara så bestämda, ibland kanske för obestämda rent av…

   Vi ber ofta om att få komma till soldater och officerare för att berätta om den påfrestan många anhöriga upplever / kan komma att uppleva på hemmaplan. Mer och mer får vi ett utrymme trots en redan intensiv förberedelseperiod, fler och fler förstår att det är viktigt! Hos polisen får vi numera i de flesta fall redan göra detta.

   Om ni skulle vilja komma till vårt kansli i stockholm, eller om ni vill att vi ses vid tillfälle lokalt för att prata om det här, hitta ett bra sätt att skriva /kommunicera det, så maila oss gärna. kontakt(at)invidzonen(punkt)se

   TACK för alla inlägg!
   Kram från Cesilia igen

  • #51843

   “Hej igen och förlåt sent svar! Lite semester kom emellan… 🙂

   Jag tycker du kommer med ett mycket bra förslag Cesilia, maila er kan ju alla göra som önskar. Responsen nu i sommartid kommer dock med all säkerhet vara låg och då kan det också bli lite missvisande.

   Ni kanske kan komma med en “”flyer”” på hemsidan till hösten där frågan kan ställas vad anhöriga saknar osv.

   Tack för ditt fina engagemang! Kram och trevlig sommar till er alla!!”

  • #51845

   Vilken bra idé, den ska vi absolut förvalta. I höst lägger vi ut frågan! TACK!
   Ingen fara med låg respons just nu, vi vill löpande få in nya ideér, synpunkter och förbättringsförslag. Hoppas du får en fortsatt fin sommar. Vi finns här under tiden oavsett hur man mår och upplever sin tid!

   Kram!

  • #51847
   Anonym
   Gäst

   *Bump*

  • #51849

   “Hej! Invidzonens Cesilia här som återkommer med besked efter månadsmöte som genomförts idag på kansliet. Inom kort kommer alla anhöriga inbjudas till en “”behovssalong””, en träff hos oss i stockholm där vi tillsammans ska diskutera vad som behövs, eftersöks och önskas av anhöriga. Tanken med träffen är att vi ska tydliggöra allt detta och att samtalen ska mynna ut i verksamhetens alla projekt, nya eller befintliga.

   Håll utkik, vi publicerar inbjudan snart, på hemsida, facebook och twiitter.

   Kramar från Cesilia “

  • #51851
   Maria B
   Medlem

   Men åh! Vad bra, detta gillar jag!
   Kram på er

  • #51853

   “Så var det dags! Varmt välkomna till Invidzonens kansli för att diskutera och reflektera kring anhörigstöd!
   Inbjudan finner ni under “”Nyheter””!

   https://invidzonen.se/Default.aspx?page=7&id=224

   Varmt Välkomna!”

Visar 12 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.