Hem Forum Övrigt Syskon som anhörig

 • Skapare
  Ämne
 • #60016 Svara
  3

   Syster som anhörig, min bror roterar snart och min ångest över detta håller på att rinna över. Känner dels att mycket info kretsar kring närmsta anhöriga såsom föräldrar eller partners att det inte är så många syskon som är anhöriga som är aktiva här. Så startar en ny tråd för just syskon som är anhöriga.

   Känner att jag inte hittar “min” plats i detta och att jag har jättesvårt att förstå varför min bror ska göra,detta. Har fått det förklarat för mig men jag kan bara inte förlika mig med tanken. Hela jag brister för det påverkar inte bara mig utan även mina barn. De kommer inte träffa sin morbror på jättelänge och undrar varför han ska vara borta så länge… Vad säger man, hur förklarar man? Jag känner mig väldigt ensam i detta och att jag inte har någon att prata med om det. Detta tynger mig mycket.

   En del av mig känner att jag kanske är egoistisk som tänker så mycket på mina egna känslor i detta. Jag vet att min bror vill detta men har så svårt att förstå varför, är livrädd att något ska hända. För en sån som mig som alltid haft mer eller mindre katastroftankar är det brutalt.

   Finns här någon annan här som är syskon som anhörig som känner igen sig eller vill dela sina tankar/känslor?

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #60018 Svara
    Anhörig

     Hej, jag läser detta inlägget nu och vill bara säga till dig att du är lika mycket anhörig som en partner eller en förälder. Din oro och dina känslor är precis lika viktiga och du behöver inte känna dig ensam i din situation, jag tror att det är många som känner igen sig i det su skriver. Stora styrkekramar, vi finns här!

    • #60020 Svara
     A.

      För mig hjälper det att tänka att de åker för att göra skillnad.
      Det är läskigt och det är viktigt att prata om alla känslor både med den som åker men också med andra i samma situation.

      Du är lika mycket anhörig som partner/förälder så alla resurser för dem på hemmaplan finns för dig också.

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Syskon som anhörig
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">