Hem Forum Invidzonens forum Snart åker han

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #52273
   Emma
   Medlem

   Snart åker han, det är bara några veckor kvar. Helt plötsligt har det blivit verkligt, det som nyligen varit så avlägset. Nu börjar ångesten komma krypande, hur ska jag fixa det här, hur ska jag klara av vardagen med en bebis som vaknar flera gånger per natt och en tvååring som trotsar från morgon till kväll? Hur orkar man med vardagen? Jag är rädd att jag ska gå på knä, att tappa tålamodet med barnen, att jag ska vara en usel mamma. Vem ska jag ventilera alla vardagliga familjebestyr med? Mest av allt är jag rädd att gå ner mig helt, att jag ska bli sjuk av all stress och oro.

  • #52275
   Jenny
   Medlem

   Min partner åker också snart, ca 5v kvar. Också rädd att gå ner mig helt, att hela semestern blir förstörd, känna sig ensam osv. Vi har ings barn och bara varit ihop i ca en 5mån nu men jobbar inom samma grindar.

   Jag tror att det kommer vara värst i början. När man ska försöka vänja sig vid att kontakten inte sker på bådas villkor. Försöker hela tiden att försöka komma på små roliga presenter som jag antingen kan skicka ned eller på mejl. Både romantiska och lite på skämt. För att behålla allting, att försöka ha lite roligt åt det också, även för han där nere sedan.

   Om du vill är det bara att höra av dig om du behöver prata.

  • #52277

   Kan ”lugna” er lite med att i alla fall jag tyckte det va absolut värst innan han åkte och de första veckorna. Vet själv hur irriterad och frustrerad jag va på folk som sa att det skulle bli bättre och dagarna skulle flyga förbi.. MEN idag sitter jag här med 5 veckor kvar på missionen och undrar var dagarna har tagit vägen. Vare sig man vill eller ej så kommer livet gå vidare och man skapar ganska snabbt en ny, fungerande och egen vardagsrutin! Såklart har det funnits dagar som känts för jävliga och när man vill ge upp. Dock långt ifrån alla! Försök tänk på det positiva, tänk hur starka ni och relationen blir när detta skitet är över?
   Och dom där vardagliga familjebestyren och dessutom alla känslor, tårar osv har jag ventilerat med en annan soldatfru som jag har kontakt med dagligen! Finns inget bättre än att prata med någon i samma sits som verkligen förstår!

   Styrkekramar till er!

  • #52279

   Vi mentorer finns här för er om ni vill prata eller skriva av er!
   Vi har alla varit med om liknande tankar och känslor o vet att det kan kännas lite lättare om man har någon att prata med som förstår vad man går igenom.
   Våra mailadresser hittar ni under fliken Om oss/ Våra mentorer

   För dig som har barn, du är jättevälkommen att höra av dig till Familjezonen.
   Vi ordnar barnvänliga träffar över hela landet där du får chansen att träffa andra i samma situation! Maila: familjezonen(AT)invidzonen(PUNKT)se så ser vi till att du får mer information!

   Många stora kramar till er
   Vi finns här för er!

  • #52281
   Anonym
   Gäst

   “Hej Emma!
   Du är inte ensam! Vi är många som varit i samma situation som du.
   Som någon annan skrev var just veckorna innan han åkte och de första värst för mig. Ångesten känns MYCKET bekant.
   Mitt förslag är att inventera ditt sociala kontaktnät. Kanske kan ni tillsammans lista de som finns för “”akuta”” utryckningar och andra som du vill umgås/prata med under denna tid som kommer. Finns det någon möjlighet att få någon timme i veckan som bara är för dig? Fika ensam med väninna, gå en promenad, strosa runt en stund utan barn i affär (det du vill). Jag valde att bjuda hem vänner oftare på tex anspråkslös spaghetti med köttfärssås, fixa lite varadgsmys (samtidigt får man lite avlastning med barnen).
   Jag tror att det ska mycket till innan man blir en usel mamma. Vi mammor är bra på att analysera och skuldbelägga oss själva för mycket. Försök att inte ha så höga krav på dig själv och våga be om hjälp. Jag försökte ett tag med göra allt överbra eftersom jag tyckte synd om barnen – det blev jag bara trött av!
   Du kommer att skapa din egna ordning och dina egna rutiner – den perfekta ordningen för dig skulle ju kunna vara att det är lite damm i hörnen och tvätt som inte kommer in i skåpen

Visar 4 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.