Hem Forum Övrigt Sista veckan innan mission

 • Skapare
  Ämne
 • #60032 Svara
  L

   Hej!

   Min partner åker snart iväg på sin första mission. Tid vi haft planerat nu nära inpå har blivit inställd och vi kommer bara ha en vecka tillsammans innan han åker. Under den tiden kommer jag jobba mycket och det är många planer på avskedsträffar. Jag längtar såklart till att få ha honom hemma en vecka med tid tillsammans. Men jag tycker det här är väldigt jobbigt och nu när jag varit ensam hemma har jag varit väldigt känslostormig. Vill försöka att bara njuta av dagarna tillsammans och inte “förstöra” tid med känslostormar. Men samtidigt är det jag som ska organisera alla hejdå träffar och jag tycker nu det känns väldigt jobbigt.
   Har i övrigt bokat in lite mysiga överraskningar men ändå försökt hålla mycket tid oplanerad så det ska finnas tid till återhämtning. Vill ju bara kunna njuta tillsammans så man kan ha den veckan som ett minne sen när det blir tufft..

   Hur har ni känt? Har ni gjort på något bra sätt? Hur säger man ens hejdå..?

  Visar 3 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #60034 Svara
    Ac

     Jag tänker att det är självklart med känslostormar men att man ska ta dem också gemensamt. Det är en del av det hela.

     Mysigt med avskedsträffar men se till att få tid i lugn och ro också.

     Hur man säger hejdå har jag absolut ingen aning om :/
     berätta gärna. Vi har lite tid kvar innan den dagen kommer för oss.

    • #60036 Svara
     E

      När min sambo åkte var det många som ville ses å säga hej då innan. Det var ett jäkla sjå att få ihop den där tiden samtidigt som vi skulle få tid tillsammans med barnen, som familj och som par. Till slut sa vi faktiskt nej. Väldigt skönt men ovanligt för att vara oss som annars alltid tycker det är mysigt att umgås med vänner och släkt. De sista 4 dagarna ”rödmärkte” vi för att bara vara med oss själva. Vi svarade att vi inte ville säga hej då. Han kommer ju faktiskt tillbaka.
      De flesta tyckte att det var bra att vi var tydliga och själv kände jag när han hade åkt att det var skönt att vi fick den där tiden tillsammans. Så mitt råd är att säg nej. Din partner kommer tillbaka. Punkt.

      Och hur säger men då hej då? Det var det mest galna jag varit med om. Alla stod i hallen å grät hysteriskt. Till slut så tog vi ett djupt andetag tillsammans å sa vKategori: vi ses. Inte hej då. Det blev för definitivt för oss. Så vi har inte sagt hej då en enda gång efter att han klev utanför vårt hus. Vi säger bara att vi ses. För barnen är det bättre. De vet att pappa kommer hem. Inte imorgon, men snart. (Som tur är så förstår de inte hur långt ett halvår är ännu…).

      Lycka till! Tänk på att ta hand om dig under tiden partnern är borta. Unna dig lite extra lyx ibland. Det är du banne mig värd när du är hemma å genomlider vinter, kyla och vardagspusslet.
      Kram!

     • #60038 Svara
      Ac

       tänkte på dig! på er.

      • #60040 Svara
       L.

        Vad snällt av dig ac!

        Vi har en så länge haft det väldigt mysigt med varandra och bara njutit av den tid vi har. Har dock inte nåt fram till de dagarna där vi ska säga hejdå till våra närmsta, det känns väldigt jobbigt. Samtidigt som jag njuter väldigt mycket så kommer ändå oro/ångest känslorna att “jaha det här var nog sista gången vi gjorde det här” och jag blir genast väldigt nere. Men jag försöker verkligen bara njuta. Än så länge har inte hans nerver kommit inpå utan han är väldigt stöttande. Nu försöker vi bara att ta det lugnt och må bra i vår vardag tillsammans.

        Hoppas det går bra för er också. Kram!

      Visar 3 svarstrådar
      Svar till: Sista veckan innan mission
      Information om dig:
      <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">