Hem Forum Invidzonens forum Säga hejdå..

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #53251
   ST
   Medlem

   “Snart åker han. Min fina älskade sambo. Jag är så j-vla rädd för dagen han ska åka, dagen då jag måste säga “”Hejdå”” till honom. Hur ska jag fixa det? Bara tanken på det gör så himla ont. Jag har börjat gråta för att få ut all smärta istället för att bära den inom sig. Ibland gråter jag flera gånger per dag.
   Hur ska jag kunna säga hejdå till den personen jag älskar mest utan att veta när eller om han kommer hem igen… “

  • #53253
   plupp
   Medlem

   Hej ST…Det är tufft att säga hejdå till någon man älskar och tycker om..när man vet att de ska i väg på något uppdrag och är borta en tid eller längre mission.Du kommer att gråta och vara ledsen men du kommer även att skratta och finna en vardag som är din även om sambon är bort…Har själv haft detta under 12 år med barn,när våran pappa åkte iväg,det finns bra hjälp om du vill prata,gråta,men framför allt skratta och hitta en vardag som är din…kram du fixar detta

  • #53255
   Mallan
   Medlem

   Hej!
   När du klarat av att säga Hejdå har du kommit över det absolut värsta. Tyckte jag iaf. Då kan du börja fokusera på dig själv och Din vardag. Första veckorna innan M åkte och 2 veckorna efter var ett helvete! Såg inget stopp på tårarna och av bara en tanke eller någons värmande ord började jag gråta. Man tror det inte, men man kommer in i nya rutiner. Man är orolig jämt, tänker hela tiden och det slutar man inte med. Men man lär sig hantera det!
   Lider med dig, att du har det framför dig. Men dagarna rör på sig oavsett hur jobbigt det är och du kommer greja detta!!
   Kramar!

  • #53257
   Emelie
   Medlem

   Hej! Jag känner precis likadant som du, hur ska jag klara av och säga hejdå till sin älskade sambo. Tur kommer hans mamma följa med då jag ska köra han och alla killarna åker tillsammans till flygplatsen. En underbar vän till mig ringde i söndags och sa att när du sagt hejdå till din sambo och kommit hem så kommer jag och sover hos dig. De kändes som en underbar lättnad att höra dem orden från henne, samtidigt som jag känner att de kommer vara grymt ledsen att jag sagt hejdå till någon man älskar.

   Men vi ska fixa detta tillsammans allihopa!!!
   Styrke kramar till dig!

  • #53259
   Chefenhemma
   Medlem

   Jag säger också snart Hej då… Jag vet att vi båda kommer att gråta men mest orolig är jag över barnens reaktion. Det blir nog ett par tunga första veckor för oss alla som säger Hej då men då är det skönt att veta att man kan komma hit!

  • #53261
   ST
   Medlem

   Tack alla för ni delar med er av era känslor och stöttande ord. Känns lite mer hanterbart att veta att man har ett underbart stöd här, från er och från min underbara mentor.

   Kram till er alla, ni är underbara!!

  • #53263
   Minna81
   Medlem

   “Hej!
   Min man åker på måndag den 19/11, kommer vara borta i 6 månader. Paniken är hela tiden närvarande och blir värre när jag tänker på avskedet. Jag är också orolig kring hur avskedet mellan min man och son ska gå till på måndag. Min man och jag har pratat mkt fram och tillbaka vad vi tror är bästa sättet att säga hej då på till sonen.

   Som tur är har jag underbara föräldrar som kommer och stöttar upp mig den första veckan och sen kommer min svärmor den andra veckan. Alla tre tar semester för att komma och vara med mig och lillgrabben. Förskolan som min son går på gör allt de kan för att det ska bli så bra som möjligt för min son och de försöker även underlätta för mig.

   Men som sagt paniken ökar för var dag som går, ändå har jag vetat att denna dagen ska komma ett bra tag. Jag hoppas att min vardag ska flyta på så bra som möjligt. Kommer ta in både städhjälp och barnvaktspassning så att jag får egentid en gång varje vecka. Jag har även påbörjat en prenumeration på en matkasse så att jag inte varje vecka behöver planera inköp och middagsmat. Jag har under det senaste halvåret försökt att klura på vad som skulle underlätta min och lillgrabbens vardag och det var dessa saker jag kom fram till.

   När jag lyssnade på min mans högsta chef för några veckor sedan så blev jag på något sätt lugnad. Risken att han inte skulle komma hem vid liv kändes inte längre så överhängande. Chefen sa att självklart är missionen förenat med risker, men de ska inte överdrivas. Hade det inte funnits några risker så hade inte de i grönkläder varit där borta för att stötta upp heller. Samtidigt så gör de hela tiden riskanalyser.

   Jag hoppas att du kan må bra trots att din sambo åker snart. Det är inte förbjudet att visa för andra i sin omgivning att man är ledsen. Det går också att säga till ytligt bekanta som frågar hur det är nu när “”han”” är på mission att man inte vill prata om det om känslorna ligger för ytligt. Det kan ju vara jobbigt att hela tiden bli påmind och prata om det om det är mkt känslor inblandade. Sin oro, ångest, panik, ledsenhet kan man ju dela med de man känner sig mest trygg med och där man vet att man kan på ett bra stöd ifrån

   Lycka till, jag känner med dig!

   Minna81″

  • #53265
   malin
   Medlem

   “Jag kände nog som du, hur FAN ska jag kunna säga hej då? Så vi gjorde inte det. Vi sa “”vi ses snart””. För mig gjorde det skillnad. Men avskedet vilka ord man än väljer är tufft. Ett tips är att inte dra ut på det. Gå upp så att ni hinner göra er klara med lite marginal men inte så ni har en halvtimme över till att sitta i soffan och grina.

   Många här skrivet att avskedet och närmaste veckorna var tuffast. Avskedet var hårt, såklart, men sen kom vardagen igång ganska bra för mig. Första perioden i stort gick riktigt bra, bättre än jag förväntat mig.

   Ett råd är att inte förvänta dig det värsta och att inte måla upp det värsta tänkbara avskedet eller reaktionerna, men att vara beredd på att det kommer bli tufft. För det blir det, men hur tufft kan du inte veta innan.

   Jag målade fan på vägen och trodde att jag skulle ha det mycket sämre än jag sedan hade. Försök, även om det är svårt, att inte tänka så mycket på hur dåligt du kommer må. Det förstörde hela min vår (min man åkte med FS23), i onödan.

   Hoppas att det kommer gå bra för dig, kom ihåg att du är stark. Ni fixar det här!”

  • #53267
   M
   Medlem

   Hej ST. När jag läste dina rader, trodde jag en sekund att jag själv hade skrivit det. De du skriver är percis så som jag känner, jag ar gråtit flera ggr per dag å jag har en sådan otrolig ångest för att ta farväl av min käraste. Glöm inte att vi är flera i samma båt, fast båtresan är invidviduell. Varma styrkekramar till dig

  • #53269
   3E
   Medlem

   Hej alla Kämpar!

   Jag har gjort det där hejdået vid flera tillfällen nu och det som jag känner är bäst för mig är att tänka att det ska bli en bra övergång in i det nya. Första gången blev jag arg på honom mest tror jag för att det var så mycket känslor som jag inte kunde sätta ord på.
   De försvinner ju inte från världen för att de åker. Tack och lov så kommer de allra allra flesta hem igen och fortsätter sina liv.
   Tiden innan hejdået och ett par veckor efter är den värsta perioden på missionen för mig. Sedan landar det och man kan börja räkna ner.
   Våra anhöriga kommer på plats där de ska vara och man kan få kanske något foto och någon beskrivning av vad det är de gör som gör att det är lättare att tänka sig livet de lever där borta.

   Vi har aldrig sagt hej då -som för mig är ett väldigt definitivt uttryck. Vi säger -På återseende! Vi hörs snart! Då känns det för mig mycket lättare mentalt att släppa maken iväg på mission.

Visar 9 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.