Hem Forum Invidzonens forum Så full av hat.

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #56759
   Anni
   Medlem

   Min älskade soldat gjorde slut i tisdags. Han satte stopp för allt och jag kan inte låta bli att klandra Försvarsmakten. När vi träffades var han den mest underbara människa som fanns. Han var snäll, rolig och omtänksam. Men efter några månader började han sin utbildning till officer och han blev som förbytt. I 1,5 år har jag stått ut med att FM har varit hans högsta prioritet. Jag har hela tiden känt det som att FM har varit hans flickvän och jag bara en älskarinna. Jag har till och med stått ut med att han under större delen av vårat förhållande bott ihop med en annan tjej eftersom FM bestämt att han skulle göra det. Jag har genomlevt sorg, smärta och enorm saknad, saknad efter den person han var innan FM satte sina klor i honom. Nu är han som förbytt. Han är kall, hård och självisk. Nu har han dumpat mig, han ska sluta spela i bandet han varit med i i flera år och han ska flytta ifrån sina vänner och sin familj. Allt detta för FMs skull. Han är ju fan hjärntvättad.

   Jag kan inte låta bli att hata FM för att de tagit honom ifrån mig. För att de gjort honom så känslokall att han till och med tappade känslorna för mig.

   Vet inte vad jag ska ta mig till. Allt jag kämpat för så länge är bara borta. Jag hade planerat hela min framtid utifrån honom eftersom det var enda sättet att få det att fungera. Nu är allt bara borta.

   Jag hatar Försvaret!

  • #56761
   JT
   Medlem

   Jag förstår att du lider och jag känner med dig. Att förlora den person man älskar är grymt på alla sätt. Det är också lätt att man vill skylla det som hänt på någon annan. Människor förändras hela tiden och livet tar ibland nya vägar. Jag är ledsen att du upplever att du behövt lida på grund av honom, men det är knappast försvarsmaktens fel. Jag förstår att du känner så men det är ju fortfarande någons val att låta det bli så. Det hjälper dig inte att klandra försvarsmakten. Din kille valde försvarsmakten och det livet. Jag tror inte han är hjärntvättad, jag tror bara att du inte kan förstå varför han väljer den vägen istället. Men ibland väljer människor en väg som man kanske inte själv förstår eller vill att de ska ta. Men vi kan inte styra andra människor val eller känslor, inte heller alltid förstå dem. Kram till dig

  • #56763
   IK
   Medlem

   Man kan säga vad man vill, men Försvarsmakten förändrar människor, och ibland inte till det bättre… Det är speciellt att arbeta inom Försvarsmakten och man får ett annat sätt att tänka. Jag förstår vad ni båda menar och jag förstår att man är sin egen individ. Men jag har aldrig märkt av så mycket grupptryck som i Försvarsmakten. Man blir formad till att tänka på ett visst sätt… Det är min erfarenhet.

  • #56765
   Anni
   Medlem

   Tack IK. Det känns skönt att veta att fler förstår den förändring jag sett. Ingen som inte upplevt samma sak kan nog förstå hur det känns. Jag vet att jag använder hårda ord men jag är så arg just nu. Jag är övertygad om att FM skulle kunna göra saker annorlunda och göra det mycket bättre, speciellt för oss anhöriga. Jag förstår helt och fullt varför han väljer Försvarsmakten som sin framtid men jag förstår inte varför det måste innebära att han väljer bort mig, sin familj och sina vänner. Jag har alltid älskat honom för att han vill hjälpa till att göra världen bättre. Jag har alltid stöttat honom. Men när jag ser hur han förändrats är jag rädd att det förstört honom. Kanske borde jag inte stöttat honom. Jag vet inte…

Visar 3 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.