Hem Forum Övrigt Råd på frågor att ta upp innan

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #67992 Svara
  T

   Min sambo åker snart och jag skulle vilja sätta mig med honom innan han åker och prata om relationen, förväntningar osv. Men i huvudet står det bara still. Vet att jag kommer ha 1 miljon känslor sen och ångra att jag inte tog upp saker med honom innan han åkte men just nu står det bara still. Jag undrar därför om jag kan få råd av er på forumet med frågor/ämnen som är bra att prata om innan.

  Visar 2 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #67994 Svara
    Sambo

     – Förväntningar på mängd/typ av kommunikation. T.ex: Har du förväntningen att hen ska ringa varje dag men hen inte ens har med sig telefonen varje dag? Gillar du att formulera dig i sms men hen på telefon? Osv.
     – Förväntningar på eventuell leave. Hur vill ni ha det och vad förväntar ni er vid eventuell ledighet? Vara hemma? Åka och hälsa på familj? Hitta på saker/vila hemma? Osv.
     – Är allt praktiskt ordnat? T.ex om man är sambo, räkningar, eventuell närmast anhörig-information inlagd i deras system. Osv
     – Prata om HUR man kommunicerar. Vissa kanske har lätt att formulera närhet och intimitet i ord på telefon eller sms, andra är mer fysiska och det blir ju annorlunda när de inte kan närvara fysiskt. Försök prata om hur man uttrycker sina känslor, och visa respekt och förståelse för varandras olikheter.
     Det kommer ordna sig. <3

    • #67995 Svara
     Flickvän

      -Ett tips är att skicka med (den som ska på insats) brev och svenska frimärken. Min pojkvän och jag brevväxlade under insatsen, vilket var väldigt uppskattat och idag är det väldigt mysigt att sitta och läsa breven som skrevs. Dock uppskattades nog mest all godis, snacks och framkallade bilder som jag skickade ner i sådana där blåa post-nord större brev.

      Det kommer att vara jobbigt vissa perioder och ibland kommer det kännas helt okej för man kommer in i det.
      Men det är värt det när man äntligen får den där kramen man så länge längtat efter!

     • #68196 Svara
      Anhörig

       Vi planerade in en tid innan han skulle åka för att prata om tiden framåt. Det tog mycket mental kraft just då, men det kändes väldigt givande och tryggt.
       Vi tog stöd i Försvarsmaktens broschyr (till dig som anhörig), där finns lite bra frågor att förhålla sig till. Men vill iallafall tipsa om följande:
       – Vad är ni mest oroade kring? Hur kan ni bemöta varandra i det? Vad behöver man av den andra när man känner sig orolig kring något?
       – Vad ser ni fram emot? Jag uppskattade ex. att prata om och vad som kändes meningsfullt för honom.
       – Prata om kommunikationen! Jag tycker att det var skönt att diskutera olika scenarion, som att missa ett samtal, hur det skulle kännas för oss båda och hur vi kunde tänka i de situationerna.

       Hoppas det går bra med allt!

     Visar 2 svarstrådar
     Svar till: Råd på frågor att ta upp innan
     Information om dig:
     <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">