Hem Forum Övrigt Partner som missbrukar

 • Skapare
  Ämne
 • #60078 Svara
  ledsen

   Min man missbrukar flera olika typer av piller som han köper olagligt. Han har i perioder sagt att han vill sluta med dessa men inte klarar av det. I höstas blev han inskriven i ett program som ger honom subutex i sprutform mot hans missbruk. Problemet är nu att han har börjat missbruka piller igen vid sidan av detta. Sprutorna ges 1 gång i månaden vilket är enda gången han blir testad, vilket gör att han undviker att åka fast. Han säger också att detta är något han vill göra i resten av sitt liv. Han tror att han kan göra det ‘kontrollerat’ men det är naturligtvis en omöjlighet. Vi har ett fyraårigt barn och jag är så rädd att vårt barn ska börja förstå att hens pappa ofta inte är normal, även om han är snäll och kärleksfull mot henne. Han säger att han vill separera och bo i en egen lägenhet i vårt lilla samhälle, men jag är rädd att vårt barn blir utan sin pappa då, då han inte kommer kunna bli nykter på egen hand de dagar han ska träffa henom. Jag älskar min man men inser att detta liv inte är möjligt att fortsätta med, för mitt barns och min skull. Allt känns så tungt. Ville bara skriva av mig.

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #60080 Svara
    hej

     Om du inte kan få honom att sluta själv kanske du ska tipsa någon som kan ta ett test på honom när han inte är beredd? Typ arbetsgivare? Förstår att du kanske inte vill ”ange” honom men det kanske är det enda sätter som faktiskt funkar och får honom att inse hur allvarligt detta är? Bara en spontan tanke. Kramar

    • #60082 Svara
     N

      Är han anställd och arbetar? I sådana fall kan arbetsgivaren hjälpa till (om han nu vill ha hjälp och sluta med sitt missbruk)

      Har han varit iväg på insats/mission? När var det i sådana fall?

      Jag förstår att du älskar din man men jag tror du måste sätta ner foten och tala om att han måste välja dig och ert barn eller drogerna.
      Han måste själv vilja och jag tror inte att varken du eller barnet mår bra i den miljön ni lever i nu.

      Kram

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Partner som missbrukar
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">