Hem Forum Invidzonens forum Oro så långt innan det sker.

Visar 10 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #54277
   igglos matte
   Medlem

   “Jag har varit dödsrädd sen 14/8 11 då det kom på tal första gången att han skulle med FS24 och det blev flera sömnlösa nätter efter varandra. Nu är det utbildningar då han ligger borta i veckorna och bara det är superjobbigt. Vi har precis flyttat ihop och jag har då lämnat min stad för hans som är två timmar bort. Känner några här men bävar inför november och sen julen då jag är här och kommer ha långt till min familj. Han vill inte prata, tycker att jag oroar mig hela tiden i onödan, vilket är sant. Han säger att det är lugnt, han ska inte vara ute på fältet så mycket, men det skiter jag i egentligen, det som stör mig är ensamheten, att bli lämnad. Jag är arg och frustrerad på hela grejen, jag menar, det lär ju bli fler gånger och jag har bestämt med mig själv att ALDRIG utsätta ev. barn för det här, det räcker med mig själv. Hans mamma är jätteorolig och vill prata om det hela tiden, på skoj tycker hon att jag ska bli gravid så han inte kan åka… Har själv gjort GMU (så vi träffades) och vet ju lite vad de pysslar med.

   Jag blir bara så trött på att efter alla skitjobbiga år med taskiga relationer och svek så hittar han mig och jag är så såld på honom, så ska han ha det här yrket och jag ska få stå vid sidan av rampljuset och bara härda ut… Är ju ingen som förstår! Det är mer “”Åh coolt””, “”Är ju bara ett halvår””…

   Är jag larvig? Borde man tvinga fram ett snack redan nu om det här med honom eller ska man vänta tills det bara är veckor kvar? Jag tänker på det varje dag och vill helst bara fly från känslorna.”

  • #54279
   T
   Medlem

   Ärlighet kommer man längst på så jag tycker du ska ta tag i det nu. Kanske en PREP kurs kan vara bra för er 🙂 Lycka till! <3

  • #54281
   R
   Medlem

   Har min fästman som ska åka iväg med FS 24 också. Och jag är med orolig. Känner ingen i staden jag bor i så jag förstår hur du har det. Jag har tänkt ta upp med min fästman att vi kanske ska gå en PREP-kurs tillsammans, det verkar vara ett bra sätt att kunna vara mer öppen mot varandra.

   Zonen har min mailadress så om du vill prata med någon är det bara att kontakta mig.

  • #54283
   igglos matte
   Medlem

   Kommer man få info om PREP-kurser? Jag vet inte vad det är… Han har inte sagt något om det… Men är absolut något som jag behöver. Ska ta mig i kragen och prata med honom…

  • #54287
   R
   Medlem

   Du kan mejla zonen och be om min mailadress ja =) Jag har skickat in den innan så de borde ha den kvar.

   Kram till dig

  • #54289
   miss
   Medlem

   Soldaterna brukar få någon liten broschyr om prep-kurserna men kanske inte alla som verkligen tar informationen till sig. Det bästa är att gå in på soldathemmets hemsida och där igenom kunna kolla vilka prep-kurser som hålls och var och sen bara anmäla sig. Har aldrig hört någon som har ångrat att de gick kursen i alla fall.

  • #54291

   Hej!

   Jag känner igen mig i din situation, och det enda rådet jag kan ge dig är att sätta dig ner och skriva ner vad du känner. Försök att se på det analytiskt. Om du först skriver t.ex. oro – vad beror oron på? Vilken känsla får du när du tänker på ensamheten?

   När du fått kontroll över vad du själv känner, kanske också varför, så är det lättare att berätta det för din pojkvän. Berätta för honom nu, så att han förstår så kanske det blir lättare för er att prata om det sedan, om ni inte missförstår varandra. För det är otroligt lätt att missförstå när man pratar känslor, framförallt om man inte riktigt vet vilken känsla man försöker beskriva.

   Sen råder jag dig att ta in så mycket information som möjligt från invidzonen och beställa broschyrer om anhörigstöd från regementet redan nu som du kan läsa igenom. Det hjälpte mig att skaffa mycket information direkt.

   Min sambo åkte nyss ner, och det gick lättare än jag räknade med. Jag tror att all förberedelse och alla småsamtal vi haft om det har fungerat. För oss fungerar det inte att sätta oss ner och diskutera igenom något länge, utan att prata om det korta stunder då och då.

   Hoppas att ni hittar ett sätt att kommunicera bättre så att han förstår dig, och du förstår honom.

   Kram!

  • #54293
   Mentor Elke
   Medlem

   Hej!
   Jag blir så glad över hur ni i tråden stöttar varandra, delar med er av tips!
   Igoolsmatte, titta under fliken Om oss där hittar du kontakt uppgifter till oss mentorer.
   Hoppas vi kan hjälpa dig så att din resa blir lättare, vi kan inte bära din oror men vi kan finnas där som stöd.
   Styrkekramar i massor!
   Mentor Elke

  • #54295
   igglos matte
   Medlem

   Har idag satt mig i en skogsbacke och skrivit ner A4 sidan full med frågetecken och orosmoln… Nu när jag kan sortera dem blir det säkert lättare att ta upp rätt sak. Tackar och bockar för tipsen jag fått!
   Fick för mig att börja teckna av det jag känner och även det har varit så skönt. Visst allt ordnar sig inte på en kvart men idag fick jag hem tidningen i papperform och den var så bra!!! Helt fantastiskt att detta finns, jag har varit så ensam i mina funderingar och trott att det är fel på mig som inte kan låta honom åka utan tjut och böl…

   Tack!

  • #54297
   Glädje
   Medlem

   Jadu Igglos matte.
   Mitt största råd är att börja ta tag i det i tid innan han åker och det har du ju gjort.

   Men ni behöver även ta tag i det gemensamt. Vad är viktigt för ER, dig och din partner var för sig?

   !!Superviktit är att skriva testamente, båda två!!

   Du är inte det minsta larvig! Du är en modig snart blivande hemmahjälte och det kan ingen ta ifrån dig 🙂

   *kram*

  • #54285
   Anonym
   Gäst

   “R- Jag är ny på den här sidan, ska man mejla zonen och fråga om din adress eller hur gör jag då?

   Vore skönt att ha någon från samma mission att bolla med

Visar 10 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.