Hem Forum Övrigt Ny som anhörig

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #59972 Svara
  F.

   Hej!

   Min sambo har precis åkt iväg på förberedelser inför utlandstjänstgöring och åker iväg nu på insatsen under hösten. Jag visste inget om det innan och blev ganska chockad för att vi hade andra planer och det har varit väldigt känslosamt. Däremot förstår jag honom och stöttar honom i det han gör, jag är stolt samtidigt om jag tycker veckorna ifrån varandra är väldigt jobbiga. Han blir lätt känslomässigt distanserad för att han måste fokusera på utbildningen och har svårt att bemöta mig när han ser mig ledsen. Men vi försöker verkligen ha så mysiga helger som möjligt när vi ses.
   Med tanke på att vi fick veta det här så snabbt inpå är alla PREP-kurser fullbokade och Anhörigträffarna är inställda på grund av Covid-19 nu i höst.

   Jag undrar om ni har några tips på vad som tas upp under såna träffar som vi kan prata igenom hemma tillsammans? Finns det något tips på hur jag som anhörig kan förbereda mig så bra som möjligt när han väl åker på sin insats?

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #59974 Svara
    M

     Jag skulle rekommendera först och främst att lyssna på vad du själv funderar över och ta upp det.

     Jag har pratat otroligt mycket med min kille om hela insatsen i stort och med det har det väckts specifika delar som jag har känt att jag vill/behöver prata om.

     Prata igenom hur tiden isär kan kännas för båda och även era förväntningar på hur tiden ihop både innan, under leave och efter insatsen kommer vara. Era förväntningar helt enkelt.

     Jag är själv ny som anhörig men vi har bara en väntan just nu då det är beredskap.

     Mitt absolut viktigaste råd är verkligen att lyssna på dig själv och dina tankar, ta upp det du undrar över eller funderar över just då och övertänk inte dina frågor. Om du kommer på något när han är iväg så skriv upp! Skriv upp allt du kommer på under dagarna och föreslå att ni kanske käkar middag ihop där ni pratar igenom dina,hans eller bådas tankar och funderingar.

     Ett tips är också att mejla en mentor hos Invidzonen. Dom är helt fantastiska och har gjort en otrolig skillnad för mig.

     Kram!

    • #59976 Svara
     EmV

      Hej!
      Min kille åker också här inom kort. Vi har gått prep-kursen men det har inte heller för oss varit några anhörigträffar.

      Prep-kursen va superbra. Så får ni möjlighet att gå den längre fram så gört!
      -tänk på att prata med varandra om förväntningar. Hur tänker du dig leave och hur tänker han sig? Vill han träffa alla eller bara vara hemma med dig? Hur tänker du dig? Och man får ändra sig.

      -Acceptera vad den andre känner och förminska inte. Ni är i väldigt olika situationer när du är hemma och han på mission. Man måste inte förstå varandra men man måste acceptera att den andre känner på ett visst sätt.

      -helt enkelt prata med varandra om hur ni känner nu och hur ni känner inför framtiden.

      Jag är ingen expert, detta är första gången för mig och jag har inte heller haft någonting att säga till om i beslutet men försöker stötta efter bästa förmåga.

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Ny som anhörig
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">