Hem Forum Invidzonens forum Någon som har en possitiv upplevelse av hemkomst?

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #56395
   emsi
   Medlem

   Några veckor kvar till han kommer hem. Menar ni att allt ska vara annorlunda då? Vi har precis haft 3v tillsammans HELT UNDERBARA! allt var precis som vanligt.

   Jag förstår att en del har negativa upplevelser men jag vill gärna höra om er det faktiskt har gått bra för!

   Eller är jag naiv och har noll koll nu?

  • #56397
   H
   Medlem

   För mig och min sambo gick hemkomsten utan större problem. Han var glad att komma hem, och visade det verkligen. Han var lite tröttare än annars, men det är ju fullt förståligt, men annars var det som vi haft det innan.

   Sen är det såklart olika för alla med hur hemkomsten blir, liksom det är olika för alla hur man reagerar i nya situationer, hur man anpassar sig till missionen osv. Jag tror man ska vara beredd på att det kan vara lite olikt en tid, så man inte blir besviken om det tar ett tag att anpassa sig tillbaka till vardagen här hemma, även om man inte ska måla fan på väggen och tänka att det MÅSTE bli dåligt och jobbigt.

   Tror det är viktigt att ge varandra utrymme, åt båda håll. Det blir ju en anpassning för alla parter när de väl är hemma igen.

   Kram!

  • #56399
   3E
   Medlem

   Naiv? Lite både och -tänker jag.

   Det kan ju vara så att allt är som det ska och går jätte enkelt och smidigt. Det skulle ju också kunna vara jobbigt som attans. Tror att du ska tänka in båda möjligheterna så att det inte kommer som en chock om det blir jobbigt.

   När min make kom hem efter sin förra mission så hade han en period på typ två månader när han hade lite svårt i perioder att hitta tillbaka in i livet hemma och samtidigt bära på de erfarenheterna som han hade med sig.

   Tex blev han ibland oerhört frustrerad när folk på tex middagar satt och beklagade sig över att det var så oerhört jobbigt att deras gräsmatta hade maskrosor och tog upp det som om de hade stora bekymmer när han precis hade lämnat folk som inte hade tak över huvudet och mat för dagen bara någon vecka innan.

   För personerna med maskrosorna var det säkert ett problem för dem men i relation till det andra så blev det så tokigt.

   Nu var det ju så att det faktiskt gick bra som attans för oss för det var ju för snart 10 år sedan. Men att tro att allt bara är att plocka upp på precis samma ställe som innan de åkte. Nej det tror inte jag funkar. Men har man en fungerande kommunikation och förståelse för varandras situationer så är det klart att det också finns stora chanser att det går smidigt och bra.

  • #56401
   Ellis
   Medlem

   Hej!
   För oss gick det faktiskt jättebra med hemkomst och tiden därefter.
   Grejen är väl kanske att det inte finns så stort pratbehov hos alla oss det gått bra för.

   Ta det lugnt och ta det som det kommer och va ärliga och prata med varann bara.

   Ha det fint!

  • #56403
   Mentor Anki
   Medlem

   Njut av tillvaron alla missioner är olika. Allt beror på vart man är i sin tillvaro och i sitt liv. Vissa missioner är pecka och vissa är kanon. Njut av tillvaron och varandra och vänta inte på att nåt ska ramla från skyn. Det finns ändå för mycket vardag i livet.

   Mer kärlek och ork åt folket <3

  • #56405
   emsi
   Medlem

   Tack för era svar! Jag känner mig stärkt och jag vet att vi kommer fixa även hemkomsten.

   Det bästa med missionen måste jag ändå säga är att jag har lärt mig massor om mig själv och hur stark och självständig jag faktiskt är. Hur underbara vänner jag har (samt vilka som kanske inte är mina vänner).

   Tillvaron är bra härlig!

Visar 5 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.