Hem Forum Invidzonens forum Med facit i hand

Visar 11 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #51645
   Igloosmatte
   Medlem

   “Okej, det är inte helt slut ännu men jag har ändå kännt efter idag. Å det går ju, inte trodde jag det då. Läste min dagbok som jag började på i augusti och så mycket oro kring att han skulle åka å så jämför jag med hur det har varit. Mycket värre vissa dagar och till och med perioder, men så mycket bättre andra, som nu. Sista svängen känns väldigt bra ändå, som om jag klivit uppför berget och bara blickar ut, njuter av utsikten och av att se horisonten som slutmål. Å det är inte enbart för vårt förhållande jag ser det positivt, jag är mest nöjd med min egen utveckling och att jag hittat någon sorts ryggrad och styrka. Jag har tränat på att hitta vad jag är bra på och utföra det, övat på att utsätta mig för prövningar utan att be honom om hjälp även om det är så enkelt som att ladda ner spotify eller byta däck på bilen. Det känns bra på något sätt och jag tror att det kan bidra till en bättre relation, jag är inte så handikappad som jag var innan han åkte och nu vet jag att jag kan och vågar testa. Det är klart att när han kommer hem ska man liksom känna varandra på pulsen igen men jag har ett mycket mer tydligt “”det här vill jag med mitt liv”” så jag tror att det är en bra utgångspunkt för roliga, intressanta och kanske upprörande diskussioner (vad vet jag). Jag är gladare, piggare, tröttare, argare men jag känner i alla fall något och jag vågar uttrycka det! Å tänk vilken bra relation jag har med hans föräldrar nu, senast idag tog jag och svärfar premiärturen på motorcyklarna och jag var inte alls så harig som förra gången å vi hade en fin fikastund efteråt där det inte alls bara handlar om honom. Jag har lärt mig massor om mig själv, om vår relation och mina medmänniskor. Å nu vet jag att han saknar mig precis lika mycket och längtar hem, fick se att det fanns mer känslor bakom det där slentrian “”jag älskar dig””… Underbart!

   Men… Göra om det? Nah… Vill inte tänka på det nu, vi får se. Kanske är det min tur att få önska eller göra saker, kanske känns det ok om något år eller två, eller så är vi någon helt annanstanns, ihop eller delade. Oavsett så har jag haft nytta av missionen och det jag lärt mig om mig själv. Jag vill, jag vågar och jag kan!”

  • #51647
   S
   Medlem

   Gud vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg! Det får mig att se lite ljus i min tillvaro. Endast gått två veckor av hans första mission någonsin. Så härligt att läsa att det har kommit ut något bra av den här annorlunda situationen! Stor kram

  • #51653
   Sara
   Medlem

   Mycket bra skrivit! Du sätter ord på mina tankar 🙂

  • #51657
   M
   Medlem

   “Härligt!! Underbart att läsa om det positiva med utlandstjänst. Min man har varit borta i 5v och kommer hem på sin första leave om 3v. De första 3 veckorna var mardrömslika men jag började tänka på mig själv istället för honom och helt plötsligt umgås jag med folk och är glad igen =) Och precis som du skriver så har min relation till svärföräldrarna fördjupats. Så visst finns det positiva saker med att “”bli lämnad hemma””.”

  • #51659

   Åh jag blir så glad att läsa såna här inlägg!!
   Visst är det tungt o jobbigt o man får faktiskt vara ledsen, men jag försökte också vända det till något positivt för mig själv.

   Jag hade ett halvår att göra lite vad jag själv ville efter jobbet. Gick på Afterwork, åt middag på stan med arbetskompisar o unnade mig att gå på stan o shoppa lite oftare än vanligt.
   Jag måste också säga att det mest positiva med min mans mission är alla mina nya härliga vänner som jag fått genom Invidzonen.
   Definitivt vänner för livet och för det är jag väldigt tacksam!!

   Missionen gick upp och ner men för det mesta försökte jag se det positiva och med facit i hand….så var det ett halvår som både jag och min man lärde oss mycket om oss själva, men också om vår relation på ett positivt sätt!

   Många kramar till er alla kämpar, tillsammans är vi starka!!

  • #51661
   M
   Medlem

   “Kom på en annan positiv sak – nämligen “”min-man-är-på-utandstjänst-dieten””. Har tappat 4 välbehövliga kg på 5v. Hoppas på fler! Jag har behovet av att träna för att bli av med rastlöshet och andra känslor. Känner inget sug för “”helgmys”” och äter över lag mindre portioner. Det känns härligt att ha kommit igång 🙂

  • #51663
   Lilla jag
   Medlem

   Jag vill också lägga till en positiv sak med hans utlandstjänstgöring….

   Att han snart kommer hem och att vi ska åka på en efterlängtad drömsemester tillsammans!!!

  • #51665
   Igloosmatte
   Medlem

   Ska tilläga, idag är ju inte en sån där fantastiskt utvecklande dag som jag har beskrivit ovan. Men fan trot att det ska gå, å jag ska lära mig något av denna dag oxå. Å om inte så har jag ialla fall ett slagord att brodera ikväll: – Du har fått ett halvår av mitt liv, se till att vårda det oxå!

   Det löser sig…

  • #51667
   Anonym
   Gäst

   “Positiva:
   Roliga weekends med mina vänner <3. Det blev fylla, marjuhana och shopping.
   Att bara få vara.
   Hantera situationer och klara dom fint.
   Spelkvällarna med min familj. Jag kom min brorsdotter mycket närmre denna perioden. Fick lära känna henne som en vuxen kvinna och inte som “”lilla”” tjejen som man alltid sett henne =)
   Vi gjorde stan en dag och lunchade hade riktigt mysigt.

   Det Jobbiga:
   Avsaknaden av sex, jag har aldrig varit utan sex så länge och jag har upplevt situationer som jag kunde satsat hela förhållandet på spel. Bara för att jag kände behov av närhet. Men jag gjorde inte det. Men eftersom detta blev irritationsmoment för mig så byggdes det upp och sambon fick “”skiten”” i bråkform.

   Att missa “”dolt nummer”” den känslan.. som kniv i hjärtat.

   Att bråka på distans. Det är det värsta. Och ja någon gång har både han och jag slängt luren i örat. Men när luren väl är på. Så inser man att det inte “”bara”” är till att ringa upp när man lugnat ner sig.. Det kan ta tre dagar..

   alla dessa dagar han missar. Min födelsedag, dotterns, alla hjärtans, julafton, nyår…. och vår förlovningsjubileum..

   sköta hemmet själv. Blev sjuk en vecka och hade helt plötsligt dubbelt så mkt att göra nu. jag hade aldrig bosatt mig så stort själv!

   dotterns gråt och saknad av sin styvfar. hjärtskärande!

   göra om det? NEJ. lönen är ju jättedålig! trots att han får tillägg för mitt barn.
   Nej detta var inte min grej”

  • #51649
   Anonym
   Gäst

   “Jo jag har chockat mig själv och andra: Från att ha varit hjälplös och tjurig till att vara den som tar tag i saker och ser det positiva i allt elände (OBS inte varje dag, speciellt inte PMS-deluxe).

   Men i vilket fall så har jag speciellt den sista “”perioden”” efter hans sista leave bestämt att nu ska jag ha 9 härliga veckor där jag ska ha så roligt och bra som möjligt å utnyttja varje tillfälle till att ta hand om mig själv! Å det har jag gjort

  • #51651
   Anonym
   Gäst

   “Vilket underbart inlägg! Jag känner också såhär i slutet av missionen att detta har givit mig mer än vad jag hade kunnat ana, även om jag önskar att jag slipper vara med om det igen

  • #51655
   Anonym
   Gäst

   “Tack snälla, så skönt att heller inte vara ensam i denna positiva våg av känslor som det ändå blev såhär i slutet

Visar 11 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.