Hem Forum Övrigt Mali

 • Skapare
  Ämne
 • #60140 Svara
  Mamma

   Den 9 oktober 2020 släpper sonen bomben och säger ” JAG SKA TILL MALI” jag: NEJJJJJJJ, DU: JOOOOOOO jag: NEEEEJJJJJJ, DU:JOOOOOOO, jag: svärdottern och när HON ser på mig med sorgsna ögon ???? inser jag ganska snabbt att du ska till
   Mali ???? och jag var inte förberedd alls, gråtit om vart annat och inte sovit en blund.
   Det har säkert som för andra föräldrar precis som för mig varit många känslor som STORMAT inombords innan du/ ni ens åkt.

   En lång utbildning här hemma i Sverige började efter jul o nytt år för att han få befinna dig på camp GAO, i Mali.
   6 månaders utbildning och sedan 6 långa månader i Mali ???? jag leker tuff men i själva verket är jag ett vrak inombords MITT hjärta blöder och jag har så svårt att sova … rädd att somna o ha mardrömmar om dig i Mali…
   jag har dessvärre tillsammans med familjen fått uppleva något så hemsk när min barndomsvän och FN ???? DIPLOMAT kidnappas i Kongo och sedan avrättas helt kallblodigt ( dessvärre sitter den avrättningsfilm kvar på min näthinna) och ger mig hemska mardrömmar… MIN enda son ska till Mali ???? och jag försöker dölja min rädsla att ha min son så långt bort … 500 mil bort. Väääldigt avlägset från mamma & svärdotter!!
   Finns det någon i vår stora land som är i/ har varit i samma sits som mig?? Hör gärna av dig is så fall, skulle vara så fint att träffa någon eller växla ett par ord (coronatider) att prata med som förstår.
   Kanske kan Invidzonen hjälpa till med att sätta oss i kontakt i så fall.

   Kram från en jätte ledsen mamma ??

  Visar 3 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #60142 Svara
    1

     Vet inte om jag uppfattade att han hade åkt. Men jag har min käraste pojkvän i Mali just nu och har tänkt precis som du, läste på Aftonbladet i smyg om insatserna i Mali och skrämde mig själv så mycket. Vet inte riktigt hur man ska komma över rädslan att något skulle hända, tänker varje dag på dom där breven som han skulle skriva innan avresan om han inte skulle komma hem mer och det är fruktansvärda tankar att gå och bära på. Är tyvärr inte en ledsen mamma men en väldigt ledsen svärdotter. Kram!!

    • #60144 Svara
     Mamma

      Han har ännu inte åkt…. innebär nog att grabben byter av varandra med din pojkvän i maj/juni.
      En kurator på VC sade såhär, jag tror inte jag kan vara till så mycket hjälp gällande sånna tankar??? Bäst är nog att få prata med någon som kan hantera sånna här katastroftankar???! Sure ….många spöken i lilla huvudet mitt JAG hoppas du oxå har kunnat söka hjälp för ditt välmåendet skull, att bära dessa spöken – rädslan i huvudet våra är inte bra … många frågor utan svar ?? Får jag fråga hur ofta hörs ni med varandra ../ vart åkte dom ifrån? Fick du närvara avresedagen ?
      Ps: så fint av dig att skriva till mig, jag finns här för dig om du tränger mig

     • #60146 Svara
      1

       Det är förmodligen så. Tror faktiskt att man får det bästa stödet genom att dela sina tankar med någon som genuint vet hur det känns. Jag har ingen aning om vart han flög ifrån, dels för att jag inte ville vara påträngande och fråga och dels för att jag tror att han inte fick gå ut med exakt vart. Men vi va inte tillsammans vid avresedagen, det va ca 1 veckas karantän innan så fick 1 vecka ”extra” ifrån varandra kan man säga. Just nu hörs vi av med ett samtal varje kväll, ca 15min. Men förstår att allt känns så ovisst innan, men om det är till någon tröst så finner man sig ganska fort i den nya situationen.

      • #60148 Svara
       Mamma

        Visst är det nog så att alla anhöriga till min grabb kommer infinna sig i det nya livstiden …
        vad jag vet så kommer han att sitta i karantän i 2 veckor innan avresedagen och ev sitta i karantän även i Mali om jag förstått det rätt …. Har nu kontakt med en soldat som varit och är i Mali nu på sitt 3:e uppdrag och han bollar lite tankar med mig som det oxå känns skönt!
        Jag hoppas han ska kunna flyga ifrån Arlanda så man kan få åtminstone se honom innan take off ??
        Skönt och veta att ni har kunnat prata med varandra varje kväll för som jag förstår så kan det gå dagar man kan ringa eller skriva hem.
        Jätte skönt att få prata med någon som du skriver ” genuint vet hur det känns” du får fortsatt höra av dig om det är något du tycker jag kan ha nytta av …, tusen tusen tack ??

      Visar 3 svarstrådar
      Svar till: Mali
      Information om dig:
      <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">