Hem Forum Invidzonens forum löjlig oro?!

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #50039
   Miss him
   Medlem

   “Har vetat om att sambon skulle till Mali sen ett bra tag tillbaka. Tyckte själv att jag var ganska/kände mig ganska “”lugn”” inför detta. Har haft inställningen att det inte kommer att bli några större problem. Visst tänkte jag att det kommer bli tufft, saknaden kommer vara stor och det kommer vara en viss orolighet men bara jag ser till att vara ganska sysselsatt under tiden han är borta så går det nog relativt bra.
   Nu är sambon på plats och inte kunde jag föreställt mig att jag skulle känna såhär. Så mycket jobbigare än vad jag tidigare trott.
   Det värsta är nog oron över vad som kan hända. Tycker det är jobbigt att se nyheter där någon har sprängt sig i en självmordsattack för att i nästa sekund andas ut för att händelsen inte inträffade i Mali. Helt sjukt att känna så.
   Oron över att nån annan ska höra av sig och tala om att något har hänt. Vad gör jag då? Vad gör jag om mattan rycks bort under mina fötter och något har inträffat? Hur går jag vidare då?
   Det finns en oro över att inte veta när man kommer att höras nästa gång. Självklart har vi inte kontakt med varandra 24 tim om dygnet här hemma men här vet jag att det går att nå honom iallafall. Och han kan nå mig.
   Oron över ev sjukdomar. Även om det är sagt att risken för ebola är ganska liten.
   Dagarna har tidigare gått fort fram. Ibland har de nog rusat fram lite för fort känns det som. Nu däremot så känns det som att varje dag är dubbelt så lång.
   Försöker hålla humöret uppe när han äntligen hör av sig. Försöker låta/vara positiv för att inte göra honom orolig. När jag eg bara vill gråta i telefonen och tala om för honom hur jobbigt jag tycker att detta är. Han har dock annat att tänka och fokusera på än att jag går hemma i trygga Sverige och är nojjig. Ventilerar det jag känner med underbara och stöttande vänner men det är ju eg sambon som är mitt största stöd och trygghet. Den som jag allra helst pratar med om hur jag känner.
   Är jag löjlig som är såhär orolig? Ska jag låta honom ta del av det jag känner när jag pratar med honom eller är det bättre att låta bli?
   Usch, kanske helt enkelt bara jag som är helt galet löjlig och egoistisk som tänker på mig själv. Jag vet inte….
   Tack för att ni orkat läsa mitt orosinlägg.”

  • #50041
   Emma
   Medlem

   “ingen oro är löjlig! jag känner igen mig jättemycket i allt du skriver. det svåraste för mig är att vara “”tapper”” och kämpa på och låtsas som att allt är bra när vi pratar i telefon. jag vill ju att vi ska kunna ha ett “”normalt”” och lättsamt samtal, men samtidigt vill jag bara gråta och berätta för honom hur jobbigt det är. jag känner mig ofta väldigt egoistisk i detta eftersom jag inte bara är orolig för att något ska hända dem där nere utan också för att vår relation ska påverkas negativt. jag är rädd att hans känslor ska förändras.

   men, de dagar jag klarar av att se framåt tänker jag på hur härligt det blir när han kommer hem, och hur mycket starkare vår relation blir. efter förra missionen (ett tag efter, när allt landat tillbaka i de vanliga banorna igen) så var vår relation bättre än någonsin för att vi hade klarat det här svåra och nu var vi så starka och kära. just nu känns det så himla avlägset men ibland kan det hjälpa mig att tänka så.

   jag kan nog inte säga något som gör att det känns bättre men du ska i alla fall veta att du inte är ensam om att känna som du gör.

   kramar”

  • #50043
   Anhörig
   Medlem

   “Hej “”Miss him””, Jag vet hur du känner dej, din oro. Det är jättejobbigt att inte veta vad som händer där nere i Mali. Och det är inte det mista konstigt att vi känner oro, vi måste få känna det. Men jag försökte följa deras blogg, vi fick brev från Anhörigsamordnare med bilder som beskrev vardagen. Samtidigt som när vi fick tillfälle att prata fick han berätta lite om sin vardag. Det har hjälpt mej. Jag vet att om det skulle hända något, då ska vi som anhöriga få information före “”Media””. Ju mer information jag samlade på mej, desto mindre oro fick jag. Jag tycker absolut inte du är löjlig, vi är bara människor som älskar våra nära och kära. Kram till dej.”

  • #50045
   Miss him
   Medlem

   “Gör som du “”anhörig””, följer bloggen, kollar här, försöker hitta lite adekvat info om Mali för att underlätta för mig själv. Mailar till honom om vardagen, vad som hänt mm även om jag inte vet om det alltid kommer fram. Känns iaf på nått sätt bättre att göra så. Blir ett mer “”lugn”” hos mig då på nått sätt.
   Har upptäckt att jag även genom att skriva ner tankar, känslor och dagens händelser i en dagbok (fantastiskt med appar) så skingras min oro en smula. Har inte skrivit dagbok sen högstadiet och kanske inget jag kommer fortsätta med sen men just nu så är det en hjälp. Att sen ha delmål i antal dagar det är kvar till han åter står på svensk mark underlättar också.
   Har fått så många tips genom att läsa här på InvidZonen. Känns guld att detta och ni alla här finns!
   Kram”

Visar 3 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.