Hem Forum Invidzonens forum Leave, pirr och frustration

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #50981
   Pl
   Medlem

   Snart är det dags för leave. Eller snart och snart, det känns som snart med bara en månad kvar av två! Tycker att det överlag har funkat bra, vi har kunnat höras mycket och min sambo är verkligen en mjukis inifrån och ut och hanterar alla känslostormar som kommer från mig väldigt bra.

   Jag är så pirrig inför leave, nästan varje gång jag tänker på att få stå där på flygplatsen och se honom komma ut ur gaten så kommer det glädjetårar och alla hårstrån på armarna står upp! Vi har många roliga idéer om hur vi ska ta vara på tiden och njuta av varandra. Dock har vi tagit vara på alla bra tips vi fått genom PREP, Individzonen och anhörigträffar om att inte planera och boka massa saker. 🙂

   Däremot så kommer ju med leaven lite tråkigheter också tyvärr, jag och min svärmor har inte den bästa av relationer och jag har sett missionen lite som en paus. Nu måste jag ju dock konfronteras med henne igen och det är ett enormt stressmoment. Jag blir dels arg över elaka saker hon säger till mig men även hur hon kan ge min sambo dåligt samvete för att hon inte får tillräckligt med tid. Jag förstår att det kan vara frustrerande för henne men hur sjutton ska man hantera en sån här situation? Är det någon som varit med om något liknande och har några tips?

  • #50983
   tanja
   Medlem

   Känner igen det där med svärmor!
   Inte för att jag och min svärmor egentligen någonsin har haft en dålig relation.. Många gånger tycker vi väldigt olika och vissa saker som hon valt att säga till sina egna barn kommer jag aldrig förstå…. Men min soldat har alltid varit ”mammas minsting” och dem har väldigt mycket kontakt, i princip dagligen då, inte heller ovanligt med flera samtal om dagen. I alla fall, under ”vår” mission (fs24) upplevde hon nog att deras relation inte längre va lika stark. Plötsligt kom inte dom där samtalen varje dag eller ens varje vecka. Jag, dvs sambon då, fick 90 % av alla samtal hem, vilket jag anser vara rätt. Till och med jag sa till min soldat att ringa hem till mamma och pappa lite oftare än vad han gjorde men han gjorde ett aktivt val och gjorde inte det av en eller annan anledning. Tyvärr blev det fel där… Jag fick istället en svärmor som ringde mig och (som jag upplevde det) blev arg på mig för att han valde mig framför henne hela tiden..

   Och nu efter missionen är det väl som innan, kanske lite lugnare.. Samtalen kommer fortf ofta men ändå i lite perioder. Jag försöker hålla mig utanför och tyst om det då jag bara blir irriterad.

   Tips vet jag inte riktigt om jag har.. Men möjligtvis att fortsätta låta henne ”hålla på”…. Förhoppningsvis inser din soldat att det inte är Okej och själv sätter stopp för det… Vet att det är svårt att hålla tyst och hålla känslorna tillbaka, man är ju trots allt ett vrak under missionen 🙂 Lycka till!

Visar 1 svarstråd
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.