Hem Forum Invidzonens forum Leave- Men umgås vi?

Visar 18 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #52761
   Igloosmatte
   Medlem

   Ett i-landsproblem men ändå, är det fler som upplever/har upplevt detta?

   Han är svintrött, går och lägger sig redan kl 19 och försöker inte änns vända på dygnet, jag sitter ensam vaken och kan omöjligt sova då. Sen går han upp 3 på morgonen… Det blir ju hur dumt som helst! Och detta dataspelande, hallå jag har längtat ihjäl mig kan vi göra något? Jag lät honom vara i två dagar, men nu borde vi väl kunna göra saker. Samt detta smågnabbande, jag får utbrott över ingenting. Tror att han klagar på saker fast han kanske skojar, typ jättekänslig för minsta kommentar. Jag har klarat mig i 8 veckor och behöver inte få bli tillrättavisad eller få små tips om min bilkörning nu bara för att han är hemma!!!

   Känner mig så sjukt oattraktiv… Lite avigt inställd till allt. Känns som om han lika gärna kan åka tillbaka igen, det var inte så fantastiskt som jag trodde.

   Är det såhär med leave? Ska det inte vara sådär rosenrött och fantastiskt? Ska han inte bara vilja hjälpa mig med saker nu då han är hemma istället för att klaga över att mjölken är slut? Markservice? Nä nä, här blir det inget med det inte. Är faktiskt lite sur.

  • #52763

   För min del är det helt okej, jag är den i förhållandet som kan bli lätt irriterad, men inte nu faktiskt, jag låter honom sitta och spela med sina kompisar så mycket han bara vill, och om jag känner för att ligga och mysa med honom så säger jag till och då stänger han av sitt spel (helt otroligt för den datanörden ^^). Så det är olika för alla. Men jag är ledsen över att du har det så :/ ingen ska ju behöva känna att ens kille lika gärna kan åka tillbaka igen.

   Har du försökt ta upp det med honom då?
   För han kanske inte menar något illa alls med sina kommentarer. Det kan ju vara så som med mig, att när jag ibland känner mig sårad/ledsen kan jag nästan vända allt till något negativt.

   Jag menar absolut inget illa emot dig..men försök i alla fall att prata med honom om detta. Du ska inte behöva känna såhär..han ska ta sitt ansvar att se till att du mår bra..två i ett förhållande och inte en! Du är ju hemma och gör så gott du kan för att han ska vara där borta och arbeta.

   Kanske skrivit osammanhängande men hoppas du hänger med på hur jag menar.

   En stoor kram till dig!

  • #52765

   Hur mycket har ni pratat om hur det verkligen känns innan? Och under tiden han är där? Har man haft daglig kontakt och hela tiden uttryckt sina känslor om allt och om förväntningar inför leaven tror jag man kan undvika såna här situationer… sen bearbetar ju alla saker individuellt och hans sätt att bearbeta allt är att få bara sitta ifred och spela tvspel… du vet nog innerst inne hur du vill ha saker och ting, även om han bara är hemma på leave, var inte rädd för att uttrycka dina känslor och berätta hur du vill ha tillvaron, hur ni ska vara mot varandra osv. du ska inte behöva trippa på tå för honom och undvika att säga hur du vill ha det. vi har det minst lika jobbigt som blir kvar här hemma, det handlar om ett givande och tagande och förståelse från båda hållen.

  • #52767
   malin
   Medlem

   “Åå, det låter riktigt jobbigt!! Fy va besviken jag skulle bli 🙁 Har inte själv haft första leaven så jag har svårt att relatera till mig själv. Kan tänka mig att det är fler som har det liknande. Vi har nog alla fantiserat om och byggt upp någon slags underbar filmversionen av återseendet. Med höga förväntningar kanske “”slaget”” blir ännu värre. Jag har skyhöga förväntningar och kan inte hjälpa de!
   Men berätta hur du känner! Självklart ska vi respektera att dom behöver landa lite men dom måste oxå bjuda till! Förstå hur VI har det, du gör inte fel i att kräva saker av honom. Även om han är hemma på leave några veckor! Hoppas ni hittar varandra innan han åker. Bamsekram!”

  • #52769

   Tja – det är inte lätt att få två världar att helt plötsligt bli en, gärna som den var innan den blev två 🙂

   Jag har varit där som så många andra av er. Själv var jag livrädd när första leaven började närma sig. Mina förväntningar, mannens förväntningar, släkt, vänner…

   Vi lade upp en plan inan. Diskuterade igenom ordentligt vad han förväntade sig, önskade att göra på leaven och så mina förvntningar och önskningar. Släkt och vänners förväntningar osv fick inte styra alls. Hur ville VI ha leaven – det var frågan. Sedan lade vi upp en plan som givetvis inte var huggen i sten men det gjorde att leaven förflöt med harmoni även om jag visste att den också skulle ta slut.

   Nä – leaven var inte rosenröd och alldeles fantastisk som en bal på lottet. Men lite rosa skimrande och en stilla vals i köket i famnen på den jag älskar.

  • #52771
   Igloosmatte
   Medlem

   Tack. Jag överreagerade, man ska absolut prata om det. Men ibland är det bättre att skriva här innan man gör något dumt.

   Jag är bara jättekänslig och har stora krav på mig själv och honom just nu. Ska absolut prata istället för att vara tyst och tassa på tå.

   Tack

  • #52773
   Anonym
   Gäst

   “Känner igen mig i det du skriver, vår första leave var småbråkig, jag var irriterad för minsta lilla och tyckte inte alls att han förstod hur jag mådde. Vi pratade mycket om att mötas halvvägs och diskuterade om vad vi hade för olika förväntningar både på leaven och på nästkommande period. Detta ledde till att leave två faktiskt blev ganska rosenskimrande. Hoppas att allt känns bättre snart, häng inte upp dig på att ni fick en “”dålig”” leave då ingen leave är den andra lik (:”

  • #52777
   Greek
   Medlem

   Ärligt talat!! Kanske inte den bästa peppingen du kan få…. Men lämna!!!!! Om man inte kan visa tillräckligt mycket hänsyn när man kommer hem så är det förbannat dåligt… Du ställer upp och låter honom åka, och får tillbaka detta… Lämna – hitta någon härlig.
   Min personliga åsikt.

  • #52779

   “Till “”Greek”” du får absolut ha din personliga åsikt, men däremot känns det inte alls rätt att du ska ge ut sådana “”råd”” till någon som har det svårt…ger man upp så fort det blir kämpigt i ett förhållande? Det kan ju vara jobbigt för hennes kille också att komma hem för att sedan åka tillbaka…det tar nog mycket på deras psyke skulle jag tro att vara där borta. Visst ska han visa hänsyn men det är ju inte lätt när man inte berättar hur man känner, så att det kan bli en ändring. Så det är bra att du Igloo ska prata med din kille =). Hejar på att det går bra.”

  • #52781
   Igloosmatte
   Medlem

   “Jag har läst alla era inlägg, jag vet vad jag vill ha och vad jag valt. Vill tacka för tips etc.

   Den viktigaste lärdomen som jag kan dela med er är att vara ärlig. Ett förhållande måste tåla ärlighet. Så okej, man bryter ihop, man gråter, man skriker, man bråkar men bara man är ärlig och säger som det känns. Jag har varit det, sagt att jag ALDRIG vill göra om detta med mission, mitt liv är för värdefullt för att slösas bort på oro och ledsamhet. Jag ställer upp på detta nu men om han väljer att åka på fler så kommer jag inte vara med.

   Sen angående att folk “”tipsar”” om att lämna. Det handlade aldrig om det, jag behövde spy galla över hela grejen för att kunna samla ihop mig och ha ett bra snack med min sambo, för att samla tankarna. Det konstiga är att jag har hört detta “”lämna-tips”” så många gånger nu från alla möjliga håll även innan jag hade denna lilla tråd.

   Nä, vi har pratat nu, allt är bra, han är tillbaka där nere och jag har nog lagt ner ribban på lagom nivå. Det känns mer okej nu, första perioden var verkligen skit.
   Tack

  • #52783

   (Skriver pa en dator utan svenska vokaler forlat).

   Det later sa svart, och jag hoppas att du kan prata om det med honom. Det ar klart att du ar sa forvantansfull och vill sa mycket, och sa kommer han och inget av det du sag fram emot finns dar. Jag ar radd att det kommer att bli sa har for oss med.

   Ni kanske kan sitta och planera resten av leave tiden sa att han far sina lediga dagar, och du far dina dagar dar du kan umgas mer.

   Sedan det med korningen. Nar min man kom hem forre gangen var han inte palitlig pa vagen for de kor som galningar dar nere.

   Sista tycker jag att det ar sjalvklart att du kanner du vill tycka honom ifran dig eller fa avstand eftersom du har klarat dig sa bra sa lange och vad ska han har och saga nar han ville aka ifran mig (jag kanner sa i varje fall). Sedan tror inte jag att leaven kommer till att vara speciellt normala/avslappnade eftersom inget ar som det brukar vara. Man gar hela tiden och vanter pa att livet kan bli som vanligt igen. Det ar nastan som att han kan bli dar nere, skippa leaven och komma hem tidigare istallet.

   Jag kanner igen min radslan i det du sager. Hoppas det loser sig snabbt!

   Kram

  • #52785
   L
   Medlem

   Vår första leave nu också… Bråk, diskussioner, han planerar allt med alla andra, men jag känner mig bortprioriterad..

   Det är väl så, stor press, mycket krav, alla drar i en..

   Men det är SÅ tråkigt!! Hade verkligen sett fram emot detta..!

  • #52787
   Igloosmatte
   Medlem

   L, å jag lider så med dig. Det var lite det jag menade från början men det lät kanske lite väl hårt av mig. Herregud som man längtat och så kommer han hem och bubblan sprack liksom. Jag hoppas att du får chansen att prata ordentligt (som jag fick) och vara sådär superärlig med allt. kram

  • #52789
   Rosa
   Medlem

   “Kanske låter dumt! Men blev lättad av att se denna tråd! Har mått så dåligt när min var hemma på första liven! Bråk och tjafs varje dag! Allt jag gjorde var “”fel”” han var ute med sina vänner flera gånger utan att jag fick följa med en ända gång.
   Tvspel hela dagar ibland.
   Jag har mått så dåligt över detta och gråtit så mycket! Nu har han lovat att skärpa sig till nästa live! “

  • #52791
   LMD
   Medlem

   Har precis upplevt min första leave med pojkvännen. Jag hade skyhöga förväntningar och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
   Jag har gått runt och funderat på om det är mig det är fel på och drog mig lite för att gå in på forumet för jag tänkte att inläggen skulle vara fulla med fantastiska leave-historier.
   Det känns så himla skönt att känna att man inte är ensam om det här.
   Tack för att ni finns!

  • #52795
   3E
   Medlem

   “Tänker tillbaka på vår första leave och minns inte den med glädje det kan jag säga..
   Vi hade bestämt att åka på semester bara han och jag i 10 av de 14 dagarna han skulle vara hemma. Jättemysigt tänkte jag -då kan vi göra roliga saker tillsammans och verkligen få tid för att prata.
   Han tänkte -härligt det ska bli att slippa alla måsten och bara ligga i en solstol och slappa.
   Totalkrocken var ett faktum. Jag blev sur och besviken och kände mig bortvald för inget jag ville hitta på ville han hänga med på. Han låg under ett parasoll och läste i 9,5 dagar den semestern. Försökte jag prata med honom så fick jag ett hmmm tilbaka. Han tyckte jag var jobbig och på som inte förstod att han behövde vila.

   Men vi lärde oss av den leaven att gemensamt sätta upp “”reglerna”” för just den leaven. Att prata igenom förväntningarna och sätta upp realistiska mål.

   Av alla våra leavar vad en första den sämsta.

  • #52775
   Anonym
   Gäst

   “Känner igen mig i det du beskriver, så var vår allra första leave. Jag tror att mina förväntningar var för höga och stressen allt för stor. Det var så mycket som var okänt och lite skrämmande. Mycket drömmar innan och fantasier om att allt skulle vara så perfekt, precis som vår “”vanliga”” vardag är det???
   Sedan dess har våra leave varit bättre. Mer realistiska förväntningar från min sida och trygghet i vad som händer.
   Efter fyra leave kan jag konstatera att ingen är den andra lik, alla har haft olika förutsättningar och utgångar.
   Den sista leaven var allra bäst – då stack vi iväg i fyra dagar nästan med en gång han kom hem. Det blev ett sätt att träffas på “”neutral plan””. För hemmet var ju “”min planhalva”” under tiden han var borta. Vi hade tid bara för varandra, en gemensam satsning och något som vi båda såg fram mot innan och tänkte tillbaka på efteråt.

   Vad gäller “”markservicen”” så sa maken att han var bortskämd med det “”där nere””. Aldrig laga mat, diska, tvätta, stryka osv så inte är det konstigt… Eller kanske man skulle längta efter det

  • #52793
   Anonym
   Gäst

   “Vet ni, jag som startade tråden, var oxå livrädd över att vara den sämsta “”leave-flickvännen”” någonsin… Men sen får man sån här respons, visst är det skönt att veta att livet/leavet inte alltid är perfekt?! Nu har jag inte alls samma skyhöga förväntningar på nästa utan det blir nog lite upp och ner…. Ta hand om er därute! Vi är ju inte så olika som man kan tro….

  • #52797
   Anonym
   Gäst

   “Jag hade inte så stora förväntningar innan min sambo kom efter allt jag läst här, men måste säga att han är precis tvärtom vad era män varit, känns jätte konstigt för så som han är nu brukar han inte vara. Han bryr sig verkligen om mig och frågar hur jag vill ha det och om de går bra om han åker iväg någon stund. Jag är ledig nu lite så vi har egentligen inte gjort så mycket mer än varit hemma och så har jag frågat om han ville åka iväg, så har vi gjort det. Visst har han varit trött och så, men de får man ta i början.
   Vi har båda lagt oss innan 21 dessa två dagar han varit hemma Men vi har lite och fixa hemma eftersom vi gifter oss i september med så vi har fixat lite med det

Visar 18 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.