Hem Forum Invidzonens forum Kom till skott någon gång!

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #50399
   Anhörig
   Medlem

   “Maken ska susa till Mali & på hans jobb så planeras det i 120 knyck.
   Men det finns fortfarande inget formellt fattat beslut, de har inga tider förutom spekulerade sådana.

   När beslutet väl kommer så kommer det gå rasandes fort.

   Men då var det just det här med att vara anhörig… Jag har också ett jobb som kräver tidsplanering. Jag arbetar obekväm tid, har en arbetsgivare som behöver besked om hur j a g kan arbeta.
   Jag som så många andra pendlar vilket tar tid, vi har barn som ska lämnas till fritids/skola, hämtas. Då funkar det inte att jobba obekväm arbetstid för mig.

   Jag vill också kunna planera i tid för att jag ska kunna vara en god resurs på mitt eget jobb. Just nu så styr detta “”vacum”” gällande Mali mitt jobb & det gillar jag inte alls!

   Skulle vara mycket intressant med varseltillägg för oss anhöriga alla de gånger saker sker med kort varsel från FM som påverkar mig som anhörig!!

   Så – var bara tvungen att kräkas ur mig lite.
   Och det känns genast liiite bättre :)”

  • #50401
   M
   Medlem

   Ibland kan jag faktiskt hålla med dig om det du skriver om bidrag. Soldaterna får både en upplevelse för livet och massa extra tillägg på lönen. Men vad får vi? Inte ett skit. Bara en jobbig period här hemma med ständig oro. Man får ställa om hela livet och fixa och planera/omplanera allt själv. De är inte alltid en dans på rosor direkt.

  • #50403
   T
   Medlem

   Kan bara hålla med dig, det har drabbat oss flera gånger om med att resedatum ändras i sista stund och skjuts framåt……förvisso bara en vecka men det blir ändå problem med de arbetspass jag ändrat, komp timmar och semester jag begärt och sen inte behövs de datum jag sökt. Vem ersätter dom? Känns väldigt nonchalant många gånger och det verkar inte som det finns en tanke på att detta är något som berör hela familjen och inte bara den som åker. Vi som ingår i SUS familjerna får ju ingen ersättning alls för hemmavarande barn mm så för att få ihop organisationen i familjen krävs att jag tar ut komp, semester mm och när sommaren kommer finns inte så mycket ledighet kvar.

  • #50405
   TS
   Medlem

   “Vad skönt att se fler som reagerat.
   ibland så tycks det vara så “”fult”” om man inte stöttar sin soldats arbetsgivare i allt till 100%.

   jag vet inte hur många semesterdagar som gått till spillo för datum som ändrats och som du skriver T, det känns så jäkla nonchalant! Föräldradagar ska vi inte prata om…

   Det är bara att inse att fm skulle inte ha råd med varseltillägg för oss anhöriga = förlorad arbetsinkomst. Drömma går ju dock…

  • #50407
   A.
   Medlem

   Så skönt med denna tråd!

   Jag går också i ett vacum precis som du anhörig. Har också en sambo som ska åka men jag vet inte när och det är som du säger grymt frustrerande.
   I det här fallet är det kanske inte FM orsak att de inte kan säga något då beslutet ligger på en högre nivå… Dock tar det inte bort frustrationen.

   Jag tycker en viktig del i det här är inte bara utlandtjänsttiden som ni övriga skriver om utan problemet finns även i vardagen.
   När ska försvaret förstå att om de vill ha soldater/officerare/medarbetare med hela familjer så måste de börja ge deras anställda planer och scheman på längre sikt än 4 veckor. För det är just deras schemaläggningssystem som är problemet många gånger då de spikas i månadsintervaller.
   Det borde kunna gå och ge ut ett mer långsiktigt schema så man kan planera träffar med släkt, vänner och andra praktiska åtaganden i vardagen där man behöver vara två och tvingas avboka eller lösa uppkomna problem hela tiden…

  • #50409
   Flätan
   Medlem

   Vad skönt att höra att det finns någon som känner samma frustration som jag gör!! Detta veta men ändå inte veta, vi som vill planera för lägenhetsköp och bröllop – inget kan bestämmas förrän ett klart besked finns. Och när ett klart besked sen finns, känns risken så stor för omplanering att det ändå inte går att utgå från. Suck!!

  • #50411
   Anhörig
   Medlem

   Säger som många av er skrivit – så skönt att inse att fler delar samma frustration.

   Men nu så har mannen fått en preliminär planering till slutet på december där utbildningar och diverse finns med. Detta efter att han frågat högre upp i kedjan.

   Viktigast av allt –> P R E L I M I N Ä R!
   Dock så gjorde den mitt planerande lättare.
   Så tveka inte att be era respektive att ligga på uppåt 🙂

Visar 6 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.