Hem Forum Övrigt Känslosvall efter hemkomst?

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #60084 Svara
  K

   Hej!

   Min man kom hem för en vecka sen och det känns som att hela jag blev ett enda stort kaos efter det. Gråter och känner mig bara ledsen. Är det fler som känt så? Kan tänka mig att det beror på att man “hållt ihop sig” under hela tiden han var nere och nu kan pusta ut… Det blir väl en jäkla krock i skallen bara, har försökt att inte ha höga förväntningar på att allt ska vara romantiskt och magiskt när han kommer hem. Men det här trodde jag verkligen inte. Har inte PMS nu heller, då kan jag såklart bli extra blödig.

   Dela gärna med er om egna erfarenheter för det här var ju inte så kul.

  Visar 2 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #60086 Svara
    H

     Hej,
     Min man kom också hem för drygt en vecka sedan och jag kan relatera till det du skriver till 100%. Här har man gått och väntat och längtat på denna dag och så blir det inte riktigt som man förväntat sig. Såklart kände jag mig överlycklig när han kom hem, och familjen kändes hel. Men jag kände mig ändå såå ledsen, tom och förvirrad inombords. Kändes som allt vänts upp och ner och allmänt kaos. Har också gråtit och nästan önskat att han skulle åka tillbaka igen!! Skyhöga förväntningar på hemkomst såklart och så kände jag mig inte så himlastormande överlycklig som jag hade förväntat mig, konstigt det där. Samtidigt som jag tänker att det är nog ganska normalt. Som du skriver, man har levt med en konstant anspänning under så lång tid och sedan släpper liksom alla känslor på en och samma gång.
     Jag tycker dock jag landat lite i känslorna under veckan som gått, med vardagen, arbete osv.

     Tänker att man får ta en dag i taget….det viktigaste är nog att man vågar ventilera och uttrycka vad man känner, så det inte skapas onödiga konflikter.

     Kram

    • #60088 Svara
     K

      Vad “fint” att läsa. Vi har inga barn eller något, tror jag hade upplevt det ännu jobbigare då men jag vet inte. Konstigt att man kan reagera såhär och skönt att läsa om liknande känslor och tankar, det är en liten tröst. Trodde att han skulle vara den som var mer “skör” men icke. Den här känslomässiga reaktionen kunde jag verkligen inte förutspå… Man får väl ta en dag i taget och försöka prata med varandra.

      Kram

     • #60090 Svara
      A

       Relaterar. Gått igenom flera missioner som gått bra. Den senaste innebar dock mycket press för min partner på plats i utlandet och på hemmaplan levde och arbetade jag också under stress och press. Jag bar oss båda genom missionen på något sätt, med pepp och stöd till min partner. När min partner kom hem var vi båda helt slut, och jag kunde inte få det stöd jag behövde och längtat efter att be om. Resulterade i en slags utmattning för oss båda. Helt bedrövlig period, men fint att efter bästa förmåga stötta varandra i utmattningen. Nu är vi på banan igen, men det var en tuff period. Ärlighet och kommunikation var nyckeln för oss i processen framåt mot läkande och återhämtning. Att luften går ur en vid hemkomst tror jag är vanligt. Det är nog också lätt hänt att ha stora förväntningar på hemkomsten, förväntningar som inte alltid infrias. Samtala med din partner om dina känslor. Önskar dig lycka till!

     Visar 2 svarstrådar
     Svar till: Känslosvall efter hemkomst?
     Information om dig:
     <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">