Hem Forum Invidzonens forum Jobbiga kommentarer..

Visar 8 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #50525
   ex flickvän
   Medlem

   “Har haft en del motgångar dom senaste månaderna. Han har tidigare gjort slut med mig 2 ggr pga av det är så mycket tjaffs mellan oss. Tjaffsen handlar mestadels om vad folk runt omkring tycker och anser om vårat förhållande. Får ständigt höra från folk: “” Hur orkar du hålla på? vill du verkligen ha en kille som håller på med sånt? Hur blir det när ni får familj? Han kommer knappt vara hemma då, kommer du orka ta hand om barnen själv? Han visar inte att han uppskattar dig. Vill du verkligen ha det såhär? Varför hittar du inte någon här hemma istället? osv”” Efter att ha fått höra en hel del kommentarer så har man inte alltid orkat tagit den diskussionen med dom, och då sagt “” jag vill inte prata om det””. Och då får man alltid höra tillbaka “”Men jag bryr mig om dig, annars hade jag inte tagit upp det här med dig. Jag ser att du mår dåligt.”” Och detta har jag självklart blivit ledsen av och då har jag berättat för honom och det har blivit en del tjaffs pga det. Enligt honom så vill han inte prata om det, och vill inte veta vad folk tycker och tänker om honom. Och eftersom det här har hänt gång på gång så tyckte han att det blev för mkt det här gången, och har nu gjort slut för tredje gången. Det har även varit småtjafs om andra saker också, men eftersom han tycker att det är jobbigt att prata om saker speciellt känslomässiga saker, så har dessa “”småtjafs”” också blivit en del av anledningarna till att göra slut. Han har på något sätt hållt irritationen inom sig som sedan har blivit värre och tagit den “”enklaste vägen”” – att göra slut. Men enligt mig är det tjafs som går att lösa bara genom att prata om det direkt när det är någonting. Han utlandstjänstgör för fjärde gången nu. Är det någon som också har varit med om detta? Och isåfall, hur hanterar ni det?”

  • #50527
   C
   Medlem

   “Jag har också fått många negativa och ifrågasättande kommentarer, så som du. Många frågar varför jag går med på det, hur det kommer bli i framtiden när vi får familj för han kommer ju vara borta lika mycket då. Och många gånger har jag fått frågan “”Är det värt det? Du är ju så ung, det finns så många fler!””. De ifrågasätter inte andras förhållande, varför får de för sig att det är okej att ifrågasätta vårt?
   Jag möter också kritiker med “”Jag vill inte prata om det””, och om det inte biter, för många svarar mig precis som dig…. så säger jag att “”Det är en fråga mellan mig och *””, och “”Det löser sig när den tiden kommer””. Vi får försöka slå av det, låta det rinna av helt enkelt…

   För oss har det inte gått så långt att vi gjort slut på grund av det, vi pratar om det och tycker vi är överens. Och det är allt som räknas, vad vi tycker. De runt omkring får ifrågasätta allt de vill sålänge vi är säkra på vad vi tänker. Styrkekramar till dig, jag hoppas att det löser sig på allra bästa sätt!”

  • #50529
   ex flickvän
   Medlem

   Tack så mycket för ditt svar. Känns skönt att veta att man iallafall nte är ensam om att få sådana kommentarer. Det är ju som du säger att det enda som räknas är att båda är överens om beslutet..
   Får ta en dag i taget och se vart detta leder till. Tack än en gång! 🙂

  • #50531
   T
   Medlem

   Jag/vi har under åren också fått försvara oss och jag har fått höra alla dessa fraser du nämner. I all välmening förmodligen men det blir bara jobbigt att gå in i försvarsställning. Prep hjälpte mig mycket tycker jag och när jag själv hade accepterat vårat liv och människorna runt omkring mig såg att jag mådde bra även när han var borta slutade även kommentarerna att komma.
   Styrkekramar till dig

  • #50533
   ex flickvän
   Medlem

   Hej T!
   Tack för ditt svar. Jag funderar lite på vad det var som hjälpte dig i den här situationen. Vad är prep för något?

  • #50535
   T
   Medlem

   “PREP är en utbildning som soldathemmet anordnar, en slags friskvård för förhållandet. Finns med under kommande anhörigträffar här på Invidzonens hemsida tror jag annars på soldathemmets hemsida. Man åker iväg en helg tillsammans och får mycket tid att umgås och samtala med varandra 🙂 Jag fick även mycket stöttning från min mans arbetsplats när jag bad om hjälp. Jag var nog själv inte så positivt inställd till resorna men när jag väl bestämde mig för att ändra på min egen inställning så blev livet så mycket lättare och det speglade av sig hos både mig och våra barn och när omgivningen såg att vi mådde bra slutade dom att ifrågasätta. Förmodligen ser dina nära och kära att du inte mår så bra och vill säkert bara hjälpa till men utfallet blir inte så bra…….du slåss åt två håll tillslut. Jag skrev tidigare ett inlägg här som jag kallade “”Min berättelse”” Där beskriver jag mer utförligt om den tiden så vill du kan du läsa den och har du mer frågor eller bara vill ha stöd, kräkas ur dig mmså har invidzonen min mail adress.
   Kram T”

  • #50537
   ex flickvän
   Medlem

   Ja nu när du berättar om det så kommer jag ihåg att de pratade om det på träffarna..
   Jag ska absolut läsa ditt inlägg!
   Ok, mailar man bara invidzonen och frågar om din mailadress?

   Kram!

  • #50539
   T
   Medlem

   Ja om du mailar dom så ser jag till att du får min mail adress 🙂
   Ha en bra helg!

  • #50541
   malin
   Medlem

   Känns såååå igen!!! I början blev jag ganska irriterad o gav mig in i diskussionen för att på någon sätt försvara han. Idag orkar jag inte bry mig. Visst dom jobbar ibland mkt o är borta mkt. MEN dom är oxå lediga himla mkt! Min sambo är oftast ledig alla lov o har minst sex v sem under sommaren. Finns för o nackdelar med alla jobb….. Är ju inte direkt så att vi väljer vem vi bli kär i. Nu är de såhär o då får man försöka se de positiva i de, så tänker jag! 🙂 Hoppas allt löser sig för dig!

Visar 8 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.