Hem Forum Invidzonens forum Jag har en liten fråga…….

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #56853
   Tess
   Medlem

   Har sett att några av er har skrivit att ni inte får säga till eran soldat att ni mår dålist, är ledsna mm för att det kan påverka dom och göra dom ofokuserad på sin uppgift…..
   Vem har sagt det till er? Bara en nyfiken undran om vem som ger er den informationen?
   Kram <3

  • #56855
   Lova
   Medlem

   För min egen del så togs det upp av Försvarsmakten vid informationsträffen.
   /Lova

  • #56857
   Lova
   Medlem

   *Bump*

   /Lova

  • #56859
   3E
   Medlem

   Vi fick mer info om att det är viktigt med en öppen och försående dialog. Att lyssna mycket på varandra men att det ibland kan vara svårt att förstå varandras situationer.

   Typ så… också på informationsträffen.

  • #56861
   Hst
   Medlem

   Fick också höra det vid försvarsmaktens anhörighetsträff….

  • #56863
   taw
   Medlem

   Det har jag hört på alla infoträffar från FM tyvärr. Har pratat med sambon om det och han säger att självklart ska jag berätta om det är något som är jobbigt och inte försöka dölja att jag är ledsen. Han hör direkt om det är något även när han är nere och det är lika bra att vara öppen och prata om det. Det känns oftast bättre efteråt 🙂

  • #56865
   Mentor Anki
   Medlem

   Mitt råd är alltid att man ska prata, ena stunden säger folk att man ska prata och andra ska man vara tyst för att skona.

   Den som är hemma och har nåt som är jobbigt spricker ifall den inte får säga vad som är fel.

   Så givetvis ska man prata om vad man känner. Däremot så är mitt mål och engagemang när det gäller anhöriga att dom ska ges möjligheten att skapa kontakter för att ha nån här hemma och träffa som även den är väntande.

   Ingen kan trösta, peppa och delas glädje med på samma nivå som den vän som även den har nån som är iväg.

   Ifall man har skakigt i förhållandet försök att boka egentid vid första leave. All släkt och vänner kan vänta. Försök lösa problemet och finn kärleken igen och ta tillvara på leavetiden. Finns inget som är så tungt som att vinka av nån ifall man har en tvist. För mig kändes det tomt som ett eko från själen till knoppen. Tankarna bara far iväg.

   Med det vill jag ha sagt prata med varandra, respektera ifall den ena är upprörd och den som är iväg bör ringa en stund efter även fast samtalet varit kaos. Att låta nån vänta i dagar är terror för den som redan är hemma.
   Kärlek åt er alla och ork…..

Visar 6 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.