Hem Forum Invidzonens forum Invidzonen noterar

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #51907
   Invidzonen
   Medlem

   “Vi har beslutat att stänga ned tråden under namnet “” är detta tacket”” då den innehöll utpekningar och ryktesspridning. I tråden förekom även kritik av Invidzonen och hanteringen av forumet. Vi tar till oss av kritiken varför vi valde att stänga ned tråden.

   Om ni har ytterligare kritik eller synpunkter ber vi er starta en ny tråd och framföra det där. Ni är också välkomna att ringa till oss på Invidzonen på telefon 08-400 20 388 eller skicka ett mail till oss på kontakt(AT)invidzonen.se

  • #51909

   Tack för allt det fantastiska arbete som ni på Invidzonen gör (många av er på er lediga tid)!!

   Utan er hade jag inte klarat av min sambos mission!!

   Kram

  • #51911

   Respekterar all tid folk lägger ner på att hjälpa anhöriga ideellt, obetalt och på sin fritid. Är övertygad om att det hjälpt och kommer hjälpa många anhöriga även i framtiden.

   Det jag opponerar mig mot enligt tidigare, är att invidzonen som organisation efterforskar vad min vuxna bror och hans kollegor gör efter arbetstid på den privatägda restaurangen SFAB eller den av ideella krafter drivna soldatmässen.
   Det tycker jag inte någon har moralisk rätt att göra spciellt inte eftersom all kommunikation blir offentlig för vem som helst i enlighet med offentlighetsprincipen eftersom efterforskningarna sker hos en myndighet.

   Att sedan som en organisation ringa anhörigsamordnare för att få olika rykten på det här forumet eller facebook dementerade eller bekräftade tycker jag enbart är pinsamt.

   Vi, många anhöriga med mig är därför intresserade av vad man frågade representanter för våra anhörigas arbetsgivare och vad denna svarade (om dom nu valde att svara på vad deras anställda gör på sin fritid) så dom slipper samma ryktesspridning på den arbetsplats många av dom återvänder till efter några veckor av välförtjänt semester?

   Följdfrågan är då vem eller vilka invidzonen skulle förmedla den information man eftersökt?

   Tycker det kan vara på sin plats att redovisa vad man har ställt för frågor, till vem eller vilka och vilka av alla rykten man velat ha dementerade. Det är ju inte acceptabelt att bara ett fåtal utvalda anhöriga ska få tillgång till sanningen och bara lämnade med rykten efter att ha läst den förra tråden.

  • #51913
   3E
   Medlem

   @bror till soldat.

   Eller så släpper vi den enskilda händelsen så att fler slipper att känna sig utpekade och anklagade och så för vi en konstruktiv diskussion istället.

  • #51915

   Som skrivet står det att man ska göra en ny tråd med sin kritik/synpunkter, börja inte göra det här..OCH finns det frågor så ring in till zonen eller maila, informationen står skrivet ganska tydligt.

   För övrigt så gör ni ett ytterst bra jobb här på Invidzonen att lugna och hjälpa oss anhöriga, tack för att ni finns <3

  • #51917

   Hej Bror till soldat,
   Det känns tråkigt att du skriver saker om oss som organisation som inte stämmer.

   Jag gör ett försök till att förklara för dig hur vi arbetar, och svara på samtliga av dina frågor.

   För att vi som stödpersoner ska kunna stötta andra, behöver vi emellanåt (när vi får hög belastning i samma ärende) verifiera om något särskilt har hänt och brukar då ställa frågan: ”Har det hänt något på plats som Invidzonen bör känna till”? Detta t.ex. vid händelser på insatsområden, olyckor etc. Informationen vi får använder vi internt som ett redskap i vår stöttning och är alltså ingenting som vi redogör för någon annan.

   Emellanåt får vi däremot information som ska förmedlas vidare, t.ex. vid ändringar av datum för träffar, akuta händelser som ska dementeras etc. Vi har inte mottagit någon sådan information i dagsläget.

   Vi som ideell organisation arbetar under tystnadsplikt och omfattas inte av offentlighetsprincipen, varför jag ber dig kontakta den myndighet det gäller om du har några andra frågor. Vi vill vara tydliga med att vi inte tar upp enskilda fall gällande enskilda individer med andra personer, organisationer eller myndigheter om inte personen själv gett sin tillåtelse.

   Cesilia

  • #51919
   hönan
   Medlem

   Efter att ha pratat med min soldat kändes allt bättre. Han insåg att han borde ha berättat hur det brukar vara en sån tid.
   Han förstod också hur viktigt det var med ett godnattsms/samtal. Och att han kände sig dum att sånt litet inte blev av.

   Även jag, känner mig idag dum. Jag var en av dom som kräkte av sig öppet på forum och insåg inte vilka konsekvenser det kunde ge. Jag insåg heller inte att vi i princip pekade ut andra.
   Jag ber om ursäkt till er soldater som läser detta.

   Det hela handlar om förståelse och respekt. Och vi alla som genomgår en mission- på ett eller annat sätt, är så uppe i att klara vardagen att det kan bli svårt att kunna visa förståelse och respekt.

   Åter igen.. Vill jag be om ursäkt. Till Soldater som tog illa vid sig. Till försvarsmakten (jag förstår idag hur bra det egentligen är.. de sista berömda kvällarna.), till invidzonen som har blivit ett vapen som man har använt, när det egentligen bara var min sambo som skulle få agget.

   Jag tycker också det är jättebra att ni tagit bort dessa trådar. Dom spårade ur rätt bra.
   Ni gör ett bra jobb!

Visar 6 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.