Hem Forum Känslor Inte bara missioner som är svåra

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #69811 Svara
  Ella

   Hej! Min sambo har varit på mission en gång under 6 månader för ca 4 år sedan och det lär bli fler. Ville bara skriva av min frustration lite. Jag tycker inte bara missioner och övningar är jobbiga, utan även försvarsmaktens brist på framförhållning. Detta ser säkert olika ut beroende på var man jobbar, men ofta får sambon sitt schema 2-3 veckor i förväg och schemat ändras dessutom väldigt ofta. Helt omöjligt att kunna planera något och det går även ut över mitt jobb. Nu ska jag snart börja på ett nytt jobb och känner redan stress över hur det blir på sambons jobb, dvs om han kommer behöva jobba senare kvällar osv. Vi har ett barn så när han jobbar sent eller är på övningar hamnar ju hämtningar och lämningar på mig. Att planera en semester kan vara helt omöjligt eftersom framförhållning inte verkar finnas. Förstår det finns en anledning till att de inte kan ge ut schema osv tidigare och att planeringen inte alltid håller, men ville mest lyfta svårigheterna som finns som anhörig , som inte enbart beror på utlandstjänst eller övningar. Kram till er alla!!

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #69816 Svara
    Alice

     Hej Ella!

     Vill bara säga att du inte är ensam, finns flertal gånger jag blivit upprörd och tjatat på min sambo om tider när de ska sluta, vilka dagar de är lediga osv. Det är bara jag och han men är orolig inför tiden när barn kommer in i bilden då mitt yrke innebär både kvällar och nätter. Vet vissa förband som är duktiga på schema och hålla de, men tyvärr så är det inte alla.
     Stor kram till dig!

    • #78155 Svara
     Victoria

      Känner så igen mig. Väldigt dålig planer o framförhållning inom FM. Förstår ibland ändrade planer men känns som det sätts i system. Kan det bero på dålig intern kommunikation? Eller för stor hierarki? Inte högt i tak? Där man kan lyfta frågor o planering bättre mellan chefer o medarbetare o chef? Eller system fel? Kommunikations kanaler???

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Inte bara missioner som är svåra
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">