Hem Forum Invidzonens forum Hur länge har ni väntat som längst på ett samtal?

Visar 17 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #52053
   ida
   Medlem

   Din soldat kanske tycker att det är jobbigt känslomässigt att ringa hem?…Eller inte vet vad han ska prata om.. Vi har haft en period nu med långt i mellan samtalen, båda känner att vi inte har något av prata om egentligen… och då blir samtalen av mest bara för att man ska.

   Styrkekram

  • #52055
   Riiing!
   Medlem

   Tre veckor, två dagar och åtta timmar 🙂

  • #52057
   1987
   Medlem

   Tror det är dumt att jämföra med andra. Beror helt på vart man här, vilken befattning och uppgift man har mm. Vissa kan ringa hem varje dag och andra inte på veckor.
   Men det är klart, kan han sitta vid datorn borde han kunna ringa
   Hoppas du får höra från han snart!

  • #52059
   Förkrossad
   Medlem

   “Usch ja.. det är dumt att jämföra.. och ja det känns fruktansvärt.. Inte nog med att jag sett honom på datorn.. Ibland har jag sett hur han loggar in på facebook och sen direkt går offline.. med andra ord stängde han av chatten.

   Han ringde ikväll.
   När jag påtalade det så sa han igen “”inte alltid man kan ringa, fast man har tid… det kan vara kö in till telefonerna””
   När jag påtalade att jag har sett honom logga in på fb och sen loggat ut, med andra ord att han stängde av chatten så kom ett simpelt “”jag kände för det..””
   Det är verkligen inte så att jag gråter mig till sömns eller att jag försöker ge honom dåligt samvete.. Men nu grät jag. Jag tror jag har gjort det en enstaka gång innan. Jag hörde att han blev besvärad. För att han “”kunde”” inte säga något kärleksfullt.. Så där satt vi i några sekunders tystnad och jag snörvlade. Jag försökte gaska upp mig och sa “”ja du ska väll lägga dig nu.””
   Han sa till svar “”det är inte som du tror.. jag lovar.”” sen påpekade han att han kommer ju snart hem.

   Detta är också så överjävligt.. i flera veckor så blir min sambo en sån där neutral idiot. Som blir iskall. Ja tänk om “”grannen”” skulle förstå att han pratade med sin sambo.

   fyfan

  • #52061
   E
   Medlem

   Hej!
   Alla har olika sätt att tackla känslomässigt jobbiga situationer. Hoppas att ni reder ut det, för jag kan säga att vill man ringa så finns det telefoner att ringa ifrån, för samtal nästan varje dag och jag har aldrig hört talas om att telefonerna skulle vara upptagna, fast kanske är det så att jag är delaktig i att det är upptaget 🙂

  • #52063

   ska jag vara helt ärlig? tre-fyra dagar och då tog han satelit telefonen i nödfall eftersom de pga väder inte kunde åka tillbaka den dagen som beräknat utan dagen efter, och han visste att jag skulle vara utom mig av oro så då tog han alltså satelittelefonen och chansade och skickade iväg några sms till mig där han skrev att de skulle komma in dagen efter istället och att han älskar mig….

  • #52065
   Klaradockan
   Medlem

   “Hej!

   Jag vill bara kommentera det här med att “”vill man ringa så finns det telefoner att ringa ifrån”” som någon skrev. Det stämmer inte alls.
   Som någon annan skrev, det beror HELT på vilken befattning man har. Min sambo som senast var iväg för 1,5 år sedan hade absolut inte möjlighet att ringa varje gång han ville. Jag var glad om vi hördes med några veckors mellanrum.

   Sen har ni kanske en annan situation om det nu är så att han smyger med att han är ute på nätet, det är trist och jag hoppas ni löser det. Men det är viktigt att du vet förutsättningarna – och de är inte så enkla som att “”vill man ringa så gör man det””.

   Lycka till!”

  • #52067
   ST
   Medlem

   Jag säger som vissa ovan, jämför inte. Jag var helt knäckt första leaven eftersom min sambo bara hört av sig i snitt 1-2 ggr i veckan och jag läst andra på bloggar och här att deras respektive hör av sig dagligen. Men då sa min sambo att han hör av sig så ofta han kan, det finns vissa som enbart eller för det mesta är inne på campen, min sambo tillhör tyvärr inte den kategorin. Han är med i ett skyttekompani vilket innebär att han är ute flera dagar i stort sätt varje vecka. Ibland har det hänt att han varit inne på campen och sagt att han ska ringa men sen fått larm så han varit tvungen att åka ut och inte kan höra av sig, den är inte rolig vill jag lova. Nu bestämmer vi aldrig när han ska ringa utan han ringer när han har tid. Men som sagt, jämför inte. Situationen ser olika ut för alla. Och det finns säkert någon orsak till allt, tänkte på det med internet osv. Det är kanske så att han faktiskt tycker det är jobbigt, min sambo tyckte det i början. Jag skriver en del mail och jag fick i början inget svar och när han väl var hemma leave nr1 så fråga jag varför, han sa då att han tyckte det var väldigt jobbigt, att saknaden var så stor, och att när han var där nere gick han helt upp i arbetet och sen när han då läste mailen blev det som en käftsmäll av saknad och han hade svårt att hantera det. Efter vi fick pratat om det har han blivit bättre på att svara och jag har blivit bättre på att förstå honom. Så som sagt, det finns säkert än orsak till allt. Många kramar

  • #52069
   Mentor.AnnaH
   Medlem

   “Förstår precis dina känslor. Både vad gäller att han inte ringer hem och att han “”kopplar bort chattfunktionen på FB””.

   Som någon redan skrivit så kanske det kan vara så att han tycker att det är väldigt jobbigt att ringa hem. Mitt råd är att när han är hemma på leave prata om hur ni vill ha er kontakt, inte bara om hur du eller han vill ha det utan försök hitat en lösning som passar er båda. Här får man kanske ge och ta lite men i slutändan hittar ni kanske ett sätt som tillmötesgår båda era behov.
   Det kan ju t.ex. vara att ringa 2 ggr/vecka och chatta en stund på FB 2ggr/vecka.

   Hoppas ni kan hitta ett sätt att kommunicera resten av missionen.

   Vill du ha en mentor att prata/maila med så är vi många som finns tillhands för dig.

   mig når du på
   mentor.annah(at)invidzonen.se

   Styrke kramar
   Anna

  • #52071
   Emelie
   Medlem

   Jag har väntat 1 vecka på att han ska ringa och när han väl ringde pratade vi i ENDAST 10 min och då blev jag lite sur över att han inte ville prata längre och han var tvungen och ringa hans föräldrar, men han märkte på mig så han ringde faktiskt upp dagen efter på morgonen och då pratade vi i 40 min. Jag vet att min sambo tycker de är jobbigt att ringa hem och sen ibland är svårt och veta vad man ska prata om. Så jag förstår han om han tycker de är bättre och sitta på nätet, vi brukar skriva till varandra på facebook när han är inne om jag ser det. så förra veckan pratade vi nästa varje dag på något sett. men annars så blir de ungefär 1 ggr i veckan.

   Kramar till dig

  • #52073
   Förkrossad
   Medlem

   “Fyyy vad ARG jag blir på alla MÄNNEN!
   Hur kan man för det första vilja lämna sin familj, kärlek och hem för det där.. i flera månader. Och sen vara så fräck och inte ens ringa hem… för att det… är… jobbigt???
   WHAT?
   Jag har ALDRIG varit emot hans “”dröm”” tvärtom.. Han fick kalla fötter och ville hoppa av en tid.. Dum (ja jag vet inte) som man var så påpekade man “”men det var ju din dröm?””
   Jag har ALLTID stöttat honom!
   Att sen få “”veta”” (min är ju inte ens riktigt ärlig och säger att det är jobbigt? han bara undviker..)
   att han tycker det är JOBBIGT att ringa hem eller JOBBIGT att SVARA på mail.. Hallå?
   Jag kan börja räkna timmarna när min sambo kommer hem.. Men detta kommer jag prata med honom om.. och ska vi hålla på så.. Så kommer jag bete mig likadant.. Fan när telefonen ringer, släpper man allt och springer till telefonen.. Man kollar alltid att man har batteri.. Bara för att man hoppas på ett samtal.. Man försöker att leva så socialt och normalt som möjligt.. men man blir lite knäpp i huvudet.. För man sneglar hela tiden på telefonen..
   Och IDIOTHELVETET (ja jag är förbannad) tycker.. det är JOBBIGT?

   Jag fick kommentaren häromveckan.. “”åk du ner hit, så ska vi se hur länge du hade pallat””.. Då jag påtalade att det en tid enligt bloggen såg ut som semester.. (dricka äl i solen, träningstävlingar och fotboll) Där är en lust i mig som är extrem stor.. Jag har lust att bara försvinna en kväll. “”jag ska bara ta luft, kommer snart…”” stänga av mobilen och dra till en kompis.. sitta där en hel kväll och snacka skit.. För att sen komma hem och komma med kommentaren.. “”jasså? vänta tills jag lämnar dig i MÅNADER och inte ens ORKAR ringa hem…. Ska vi se hur länge du pallar det””

   De fattar inte vilken psykisk stress de utsätter OSS för. Jag blir så jävla förbannad!
   Jag är ändå rätt lugn.. Det är som sagt inte ofta jag har “”bölat”” i luren av saknad.
   Jag har försökt att få samtalen så positiva som möjligt.

  • #52075
   Sara
   Medlem

   Förkrossad:
   Bra sagt! Håller verkligen med dig.. inte alls konstigt att man blir arg.

  • #52077
   Förkrossad
   Medlem

   ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH jag vill bara ta ut alla tallrikar och kasta sönder dom! Jag är så fruktansvärt ARG. FAN är ska man vara stöttande och låta dom följa sin dröm.. Bli lämnad i månader med allt ansvar och jobb ensam.. ENSAM total ENSAM.
   Vi ska ha förståelse så långt.. Men shit.. Sen ska man ha förståelse att DOM tycker det är jobbigt att ringa hem pga saknad? jag får inte in det… snälla jag kan verkligen inte begripa att jag läser vad jag läser.. Accepterar ni deras… GNÄLL?

   Jävla uppoffringar VI får göra.. pga DERAS dröm. Dom får fanimej visa stake och ringa hem! fan vad lack jag är

  • #52079
   1987
   Medlem

   “Å, jag lider med dig! Allt man ber om är lite förståelse och något samtal, hur kan de va för mycket?
   Dom gånger jag kände att min pojkvän inte förstod vad jag gick igenom var min räddning 2 andra soldatfruar. Va så himla skönt att höra dom säga “”precis så känner jag”” “”så gör xxxx med”” Deras stöd va guld värd! Även om våra killar inte allid förstod så förstod vi varandra! Hoppas du har någon i samma situation som du kan prata med! Bamse kram!!!”

  • #52081
   3E
   Medlem

   Nej, jag accepterade inte att han inte hörde av sig. Ville han ha något att komma hem till så fick han baskemej vara rädd om vad han har. Att stänga ner chatten är oerhört respektlöst tycker jag. Jag har full förståelse för att man inte kan ringa hela tiden beroende på vart man är men kan man sitta vid en dator kan man höra av sig hem. Jag trodde att det var vuxna män vi pratade om inte trotsiga tonåringar. Hade jag aldrig accepterat.

   Jag hade också varit tokförbannad och kännt mig mycket bortvald och bitter.
   Jag förstår dig. Kram!

  • #52083
   taw
   Medlem

   “Första vändan min sambo var nere hade han väldigt svårt att höra av sig. Han var på en provisorisk camp där de endast hade 1 telefon att dela på. De var ute mycket och hade knappt åtkomst till telefonen ändå. Då var det lång lång tid mellan samtalen och de hade ingen internetuppkoppling överhuvudtaget. Andra vändan var det lättare. Han var på stora campen och inne oftare. Det kunde ändå vara några dagar emellan och när han var borta på längre “”utflykter”” fick han oftare reda på det i förväg och kunde ringa och förvarna.

   Jag kan absolut förstå argumentet att det kan ta emot att ringa hem ibland. Det är tufft för dem också. Ja det är något de har valt, men samtidigt är det ju inte så att de inte saknar oss här hemma. Vissa dagar kanske det helt enkelt är för tufft att ens höra rösten hos den de älskar. Det kan låta förjävligt för oss som sitter hemma och väntar och väntar på det där samtalet, ibland måste man helt enkelt förbise sina egna känslor…

   Förstår absolut att du blir förbannad på att din soldat inte hör av sig när du ser att han är online och inte skriver något. Det hade jag också varit!! Mitt bästa råd är att prata med din soldat om dina förväntningar. Kommunikation är a och o. Lycka till!”

  • #52085
   Em
   Medlem

   “Stor kram till dig!
   För det första får man inte jämföra med andra som sagt, alla har olika möjlighet att kunna ringa hem. En annan sak, denna mission är en stor påfrestning för alla, både soldater och anhöriga och vi alla reagerar olika på detta.
   Jag mådde piss i början, jag kunde inte förstå varför JAG var den som väntade på hans samtal varje dag, varför jag var den som mådde så sjukt dåligt, varför JAG saknade han och ville prata med han mycket mer än vad han verkade vilja prata med mig när det var hans j*vla skitjobb som orsakade detta, det var ju hans “”fel”” inte mitt. ( ja så kände jag och hade så mycket hat i mig)
   Till slut genom långa samtal, långa förklarande mail och många tårar förstod till slut min soldat hur det faktiskt känns för mig här hemma, hur jag verkligen upplever detta.. även jag har fått mer förståelse hur han kan stänga av helt och hållet bara.. för att annars blir det för stor saknad och längtan hem och då kan inte han sköta sitt jobb lika bra.
   Det handlade för oss iallafall att prata ut om exakt allt, varför man gör så, hur man känner och hur man vill ha det och mötas någonstans därimellan 🙂 så kommunikation fungerade för oss, och ifall han inte ringer skriv ett mail och sätt ord på hur du känner 🙂 hoppas det löser sig! Kram, vi är verkligen grymma vi som är kvar här hemma och kämpar! Var stolt :)”

  • #52051
   Anonym
   Gäst

   “Jag är sjukt ledsen. Vi har snart inte hörts av på en VECKA. sex dagar har gått sen han har ringt hem. När jag frågar varför han inte ringer så. Säger han att telefonerna är upptagna eller de har mycket att göra..
   Men nog kan han sitta timme efter timme på nätet? VA?

   Jag börjar att tro att han inte VILL ringa mig.

Visar 17 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.