Hem Forum Invidzonens forum Hur blir jag av med min ilska?

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #53083
   Anna
   Medlem

   “Min sambo tillhör FS23 och åkte ner till Afghanistan i maj och kommer hem till Sverige igen i december (två leave där emellan).

   Under hela den här perioden har jag känt att vi har haft en god dialog, respekterat varandra och varandras behov samtidigt som jag själv har växt som människa. Jag har även känt att mina framtidsdrömmar är bestående genom drömmar om förlovning, köp av bostad och så vidare.

   Nu befinner vi oss i min sambos andra leave och nu har mycket förändrats. Mina framtidsdrömmar känns väldigt långt borta och jag vågar inte hoppas på ett “”happy ending””.

   När min sambo kom hem förra veckan kom mycket för mig upp till ytan. Jag blir snabbt arg, ledsen och förtvivlad. Mycket beror förmodligen på min upplevelse av att mitt liv för tillfället inte har speciellt mycket meningsfullhet, jag har ingen stor påverkansmöjlighet på den aktuella situationen och så vidare. (maktlöshet helt enkelt)

   Jag inser mer och mer att detta kanske inte är något för mig. Jag vill ha min relation här och inte flera mil bort i något annat land. Detta samtidigt som min sambo blir mer uppmärksammad av sin arbetsgivare att han är duktig och ska utbildas mer och klättra upp i graderna när han är hemma igen.

   Med andra ord, det kommer förmodligen att bli fler utlandsmisioner för mig om jag väljer att stanna kvar med min sambo.

   Frågan är: klarar jag det? Klarar jag att acceptera att min älskade har ett arbete som ibland påverkar vår relation på sätt som ingen kan förstå (som inte har varit i samma situation då). Kan jag släppa min ilska som jag har gentemot utlandstjänst? Kan jag acceptera att min sambo ibland är den främste av oss? Kan jag acceptera allt detta? Eller är det en för stor utmaning?

   Har inga svar just nu. Det känns tyvärr väldigt mörkt i nuläget. Hade gärna tyckt att den här perioden i mitt liv hade varit övervägande positiv men så är det tyvärr inte. Min strategi är förmodligen att uppsöka samtalsstöd så att jag kan få hjälp i att sortera mina tankar om hur jag vill ha det i mitt liv. Vad väger tyngst?

   Förhoppningsvis så vet jag snart.”

  • #53085
   Sandra
   Medlem

   “Vi verkar vara i en väldigt likartad sits du och jag, och du satte ord på det så perfekt: maktlöshet. Min sambo är också nere med FS23. Jag går också och väntar på ett “”happy ending”” där vi kan fortsätta vårt liv med gemensamma framtidsdrömmar. Men som för er verkar framtidsdrömmarna vara ojämna. Vi vill nog ungefär samma sak men skillnaden är att jag vill göra allt nu, han om flera år.

   Vi har som ni haft en bra dialog under missionen, men när vi sedan träffas under leavetillfällena så har vi inte så mycket att prata om. Samtalsämnena handlar om middagen, hans jobb och hans hobby. Mitt jobb, mina hobbys och mina framtidsdrömmar är liksom inget vi pratar om, han är inte så intresserad. Varför vet jag inte. Eller så tror jag att det är så, och att han bara inte märker att det är så jag uppfattat det.

   Men som för er, så är det osäkert hur det blir efter att den här missionen har avslutats. Jag vet inte om eller hur länge han kommer vara kvar inom försvarsmakten eller på vilket sätt, så huruvida det blir utlandsmissioner eller inte är också oklart. Jag vill inte mer. Det har jag sagt. Frågan är hur mycket det väger in, hur mycket jag har att säga till om…

   Kommer på mig själv när jag ligger på kvällen och är ledsen och inte vet varför. Känner bara att hela situationen är hopplös och opåverkbar, speciellt när min sambo bara blir sur och irriterad när jag tar upp det med honom. Han har inga svar säger han, han vet inte vad som kommer hända sen.

   Hoppas ditt samtalsstöd hjälper, jag får nog ta tjuren vid hornen och prata med min sambo mer om det som är jobbigt, även om det tar emot…”

  • #53087
   Anna
   Medlem

   Då sitter du och jag i samma båt..
   Jag hoppas att allt kommer att reda ut sig tillslut, även om det innebär att man kommer att vara ledsen ett tag.

   Tack för att du kommenterade!
   Kram Anna

  • #53089
   Nining
   Medlem

   “Jag pendlar också i humör och känner igen mig i mycket av det du skriver. Samtalen vi har via Skype, viber eller mail blir ibland stela. Det känns som vi är främlingar. Min man är borta i ett år. Vi har två barn ihop.
   Som du skrev att andra inte kan förstå vad vi går igenom i våra relationer under den här tiden, upplever jag att “”andra”” bara tycker att han är dum som åkt och lämnat mig och barnen hemma. Jag försöker att försvara hans val men egentligen vill jag bara hålla med och säga att jag hatar att han lämnade oss. När han kommer hem på ledighet blir jag bara stressad över att han snart ska åka tillbaka.
   Barnen upplever detsamma, de är glada men oroar sig för att han ska åka.
   Det var lite om hur jag upplever det.

   Hur ska du Anna klara av det här?
   Låter som en god idé att ta hjälp av samtalsstöd. Där får du kanske ut din frustration och kan bena ut känslorna.
   Jag hoppas du snart blir ditt “”gamla”” jag bara med mer styrka. Du är inte ensam med dina känslor då vi är många med dig som brottas med detta. Ett stort LYCKA TILL med vad du än kommer fram till.”

  • #53091
   Anna
   Medlem

   Tack för din kommentar och att du delade med dig!
   Kram Anna

Visar 4 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.