Hem Forum Övrigt Hela jag brister

 • Skapare
  Ämne
 • #60006 Svara
  M

   Vi hade en insats på gång i somras som blev först uppskjuten pga corona och senare inställd av samma anledning.

   Nu har min kille fått erbjudande om en ny insats och självklart har jag sagt till honom att välja vad som känns bäst för honom. Han ville rådfråga mig när dom fick reda på allt och jag var ärlig men sa som sagt att han ska ta det beslut som känns rätt för honom.
   Problemet blir att jag går sönder, vi hade planerat att nu i vinter börja kolla efter lägenhet ihop och vi skulle äntligen starta vårat liv ihop då vi haft distansförhållande i 2,5 år.

   Det känns som att hela jag brister och jag hatar när dom får ett val, hade dom blivit beordrade så hade alla bara fått acceptera läget. Jag har kontakt med en mentor och har haft det nu i snart 1 års tid vilket har hjälpt mig supermycket men känslobomberna kommer likt förbannat såklart. Jag är så imponerad och stolt över er alla som går igenom detta!

  Visar 3 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #60008 Svara
    Linnéa

     Här kommer en stor kram, du är inte ensam och jag känner igen mig. Jag fick hjälp av en mentor här, rekommenderas varmt.
     Kramar från en vän

    • #60010 Svara
     Flickvän

      Hej M!
      Min pojkvän är påväg att åka på insats till våren, hans andra men den första sedan vi träffades. Kan tänka mig att det måste vara jobbigt för dig att det ändras så många gånger fram och tillbaka. Har ni anmält er till PREP-kurs? Vi ska gå den och jag har hört att många som gått den tycker den är jättebra.
      En sak som jag tycker känns bra är att planera för framtiden och vad som ska hända efter insatsen. Om ni tänkt kolla på lgh i vinter så kanske ni redan nu kan börja kolla lite på vilket område ni vill bo i eller så? Jag tänker att det kan vara bra att ha en bild av vad som ska hända efter insatsen så att man har något gemensamt att de fram emot så att det inte bara är insatsen man tänker på när man tänker på framtiden! Jag har ju som sagt inte heller varit med om det här innan men nu under tiden innan insatsen tycker jag det har hjälpt mig att försöka tänka så iaf 🙂
      Styrkekramar!

     • #60012 Svara
      1

       Hej M!
       min fästman är iväg på insats nu och inför avfärd var det supertufft och vi grät mer än vad vi någonsin gjort tidigare, men det finns en lösning på allt. Det är inte roligt att vara ifrån varandra, men det fina är att livet här hemma inte stannar av. Här är allt som vanligt gällande jobb, vänner och vardag. Den stora omställningen sker i början innan man vant sig vid att den man älskar mest i hela världen inte finns närvarande hemma.

       Det är okej att brista och det är okej att tycka att situationen suger. Prata med din pojkvän och var öppen med dina känslor. Vi gråter ofta över telefon de dagar som livet känns utmanande, men vi skrattar lika mycket och samtalar om helt vardagliga saker. Livet stannar inte bara för att ni är på två olika ställen och mitt tips är att våga planera för en framtid tillsammans.

       STOR kram till dig/er! ni kommer klara detta hur bra som helst!

      • #60014 Svara
       3

        Hej!

        Jag förstår din känsla! Jag och min sambo hade börjat kolla på boenden för att flytta till en ny bostad. Samma dag som vi var på en visning som jag kände att jag verkligen hittat hem så berättade han att han hade tackat ja till att åka på insats. Jag blev så chockad och arg på att han tog det valet istället för att fullfölja vår dröm som vi hade skapat. Men nu när jag bearbetat det ett tag brukar jag fortfarande kolla på hemnet för att få en ännu bättre inblick i vart jag vill bo sen. Vi brukar prata mycket om hur vi ska ha det sen. Vi fixade lite i vår lägenhet nu för att den skulle kännas mer hemtrevlig för mig nu när jag kommer bo själv. Och den lilla tröst jag ger mig själv, förutom att jag låter min sambo följa sin dröm, är att vi under detta år kan spara ihop mer pengar till en insats så vi kan köpa ett ännu finare boende.

        Men tillåt dig att vara arg och ledsen, det behövs. Men glöm inte heller att drömma dig iväg och planera er framtid för att längta efter det som är din dröm. Unna dig allting du i vanliga fall inte hade gjort heller, det är du värd! Han ska vara lycklig som har dig!

      Visar 3 svarstrådar
      Svar till: Hela jag brister
      Information om dig:
      <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">