Hem Forum Invidzonens forum Har jag blivit knäpp..?

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #53427
   Em
   Medlem

   När vi fick veta att min sambo skulle på utlandstjänst skedde allt så fort. Vi fick bara några dagar att förbereda oss på och nu drar snart utbildningen igång och sen åker han. Man fick aldrig någon riktig chans att förbereda sig.

   När han kom hem och berättade att han skulle vara borta sex månader var det som en sorg flyttade in i mig. Jag vill så gärna vara glad, stöttande och positiv hela tiden men det är så svårt. De gångerna jag inte lyckas hålla masken utan blir ledsen får jag så dåligt samvete. Detta ska ju vara en händelse han ska se fram emot, inte få dåligt samvete över.

   Den mesta tiden nu innan han åker till stockholm består utav att lösa allt praktiskt för hans del. Det känns som jag bara får finna mig i att vår relation inte blir prio ett just nu. Men det gör ont i mig. Jag känner mig knäpp som försöker vara glad och positiv samtidigt som jag vill gråta och tvärt om.

   Ni som har erfarenheter av sådant här, blir det lättare när allt är igång och dom åkt iväg? Eller efter anhörigträffen? För just nu känns mest allt upp och ner.

  • #53429
   A.
   Medlem

   Du har INTE blivit knäpp. Du är fullt normal och dina tankar och hur du känner är vanligt.

   För mig blev det lättare när missionen väl kom igång och jag fick möjlighet att skapa egna rutiner hemma.
   För mig hjälpte det även oerhört mycket att skapa kontakt med andra i liknande situation.

   Vi finns här för dig.

  • #53431
   E
   Medlem

   Hej! Jag förstår dig, känner igen känslorna du beskriver. För mig var det nästan jobbigast innan missionen (min sambo är iväg nu) och jag förberedde mig genom att skriva och läsa här, pratar mycket med honom, prata med andra och försöka fokusera på vad jag skulle göra under det halvåret. När han sedan väl åkte gick det lättare än jag trodde.

   Jag tror det tar ett tag för en själv att förstå vad det hela handlar om, försöka greppa det och skapa sig en egen uppfattning. Det jag tyckte var jobbigt var att omgivningen nästan krävde en på en åsikt om det hela direkt, innan jag ens visste själv vad jag tyckte.

   Försök att skaffa dig bra kunskap och känna efter hur mycket du vill veta. Jag är en sådan person som vill veta ALLT (som de får berätta) för att hantera det bäst, medan andra vill veta bara det nödvändiga.

   Ett tips är att testa dig fram lite under utbildningstiden så att du får lite koll på dina egna känslor innan det är dags. Prata mycket med din sambo så att ni båda vet vad ni tror er behöva för att det ska fungera så bra som möjligt när han väl är iväg. Bra kommunikation är viktigt i alla relationer, men speciellt när man planerar ett halvår ifrån varandra och med ganska knapphändiga kommunikationsmöjligheter när det väl är igång.

  • #53433
   Lilla jag
   Medlem

   “Hej Em!

   Du är inte knäpp på något sätt, jag tror att vi är många som känner eller har känt samma sak.

   För mig blev det också bättre när min man väl åkt. Då kunde jag liksom skapa mina egna rutiner och göra saker “”för min skull””.

   Jag tror att du vinner på att vara ärlig mot honom och säga att du är ledsen och känner dig sorgsen.
   Ni ska ju göra den här missionen tillsammans, allt gott och allt ont som kommer med den.

   När min man åkte var jag ledsen och tillät mig vara det i några dagar. Innan ledsamheten tog över fullständigt såg jag till att göra något som var bara för mig. Jag tog en ledig eftermiddag gick på massage o gick sen och handlade den där tröjan jag tittat på så länge.
   Vissa dagar var lite mer ledsamma än andra men då fick dom helt enkelt vara det!

   Ta hjälp av människor omkring dig som du tycker om, berätta vad du känner och låt dem få finnas där för dig.
   Kom in hit till forumet och prata med andra anhöriga både om tråkiga men också om glada stunder.
   Invidzonens mentorer är också ett superbra bollplank att ha både glada och ledsamma dagar!!

   Du kommer fixa det här, vi alla finns här och tillsammans kan vi göra missionstiden lite lättare.

   Varma kramar “

  • #53435
   Em
   Medlem

   Tack så mycket för alla svar, va fina ni är!

   Jag har fått för mig, precis som ni sa, att det blir lättare när han väl åkt. Nu tiden innan är det så mycket man ska hinna med att både fundera på, fråga, känna, tänka och ordna med. Jag försöker att inte känna mig åtsidosatt vad det gäller att han tidsmässigt måste lägga den mesta av sin lediga tid på att ordna med allt annat.

   VI är ett bra team och vi kan verkligen prata med varandra så jag tror verkligen att det kommer bli lite mer stabilt bland mina känslor när det väl är igång.

   Jag har bestämt mig för att försöka unna mig så mycket jag bara kan under det här halvåret inom kategorin ‘egentid’. Gå ut och äta med en vän när jag känner för det, köpa den där grejen jag länge spanat på, gå till frisören och fräscha upp håret, gå i mysbyxor en hel dag och åka på någon weekend med en vän. Försöka att vända det till något positivt.

   Jag kommer garanterat ha ups and downs men jag hoppas dalarna blir lite lättare att tackla om man är lite mer förberedd. Det är skönt att forumet här finns 🙂

  • #53437
   Maria
   Medlem

   Heja Em!
   Du fixar detta galant 🙂
   Varm kram!

Visar 5 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.