Hem Forum Invidzonens forum Guld och gröna skogar?

Visar 14 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #51551
   MW
   Medlem

   “Hur har ni haft det efter missionstiden? Blev det som ni hade tänkt er? Jag fantiserade om att allt skulle vara guld och gröna skogar efter att han återvände hem, men icke sig icke. Det har varit smått turbulent på vissa plan, drömmar om en underbar framtid till blev mer en tid med massa frågetecken. Jag upplever min sambo mer frånvarande och spec i början när han hade kommit hem. Han har ändrats som person, inte till de sämre men kanske fått mer insikt vad han vill med livet. Ibland undrar jag om jag finns med i bilden i hans framtid, fast han säger att jag gör det. Hur har ni haft det? Känner ni igen er att “”guld och gröna skogar”” blev mer myrträsk? Vi, eller jag iallafall arbetar än idag för att hitta tillbaka, och han kom hem i jan-feb i år.”

  • #51553
   Uppgiven
   Medlem

   Min gubbe kom hem med FS22 och vi kämpar fortfarande. På något vis så är han förändrad men det kan han inte se själv. Tyvärr så har vi nog skilt oss inom ett år om ingen förändring sker…

  • #51555
   J
   Medlem

   “Hej, jag hör på min sambo att han har förändrats totalt.
   Men han har inte kommit hem ännu.

   Jag har dock också förändrats. det känns som båda blivit… “”bättre””
   Men det återstår att se hur bra vi “”passar”” ihop sen.
   Men min räädsla är att jag knappt blir inräknad i något..

   Samtidigt verkar min sambo också vara rädd för det. Lade ut bild på FB på “”min”” trädgård…

   Och när han såg bilden så skrev han direkt “”vad fin trädgård DU har…””

   Det blir en del samtal när han kommer hem. Men jag hoppas ju på det bästa..
   <3"

  • #51557
   3E
   Medlem

   “Oh ja, absolut har vi haft en hel del jobb kvar varje gång han har kommit hem från insats.
   Mycket som ska omförhandlas och kämpas igenom efteråt.
   Efter maken kom hem med FS 21 hade vi ett par veckor som var verkligen mysiga. Vi var lediga och firade jul och allt var snutti-pluttigt. Sedan kom januari och verkligheten och vardagen tillbaka. Barnen blev sjuka och någon skulle vabba -vem?! Maten skulle handlas -vem? huset skulle städas-vem? osv osv.

   Det tog oss ungefär till sommaren innan vi hade landat igen i vardagen och det mesta hade hittat in i något sorts hjulspår.

   Däremot tror jag att vi hemmavarande gärna tror att det bara är den som varit på insats som blir förändrad. Det händer mycket med oss här hemma också. Det går inte att bara ta vid där man var för 6-7 månader sedan. Livet går vidare och man förändras på båda håll. Jag tror på kommunikationen. Att prata mycket med varandra om både ris och ros. Förklara hur man känner det och hur man vill ha det och inte “”bara”” skylla på insatsen. Sedan hänger det på att båda är beredda att jobba för förhållandet.

   Det finns bra hjälp att få. Har ni inte gått PREP-kursen så gör det. Den funkar lika bra efter som innan tycker jag. Sedan finns det samtalshjälp på flera ställen säkert har invidzonen bra tips.

   Vi är flera som efterlyst en “”efterprep”” kurs. Alltså efter det att insatsen är slut och man ska återgå till vardagen. Det är en tuff omställning.

   Ni är inte ensamma! *styrkekram!*

   //3E”

  • #51559
   Sara
   Medlem

   “Min kille var på officer FS21 och han hade naturligvis träffat en annan tjej. Så där har ni väl förklaringen i många fall… Vi hade många samtal efteråt när allt kom fram och han sa att mycket av snacket om att det “”är så svårt och tufft”” mest var för att söka lite uppmärksamhet (hans uppfattning naturligtvis), och en förklaring till varför man glider ifrån varandra (och som i hans fall) och sen träffar en annan.

   Kanske är på sin plats och säga att detta omöjligvis kan gälla för alla utlandssoldater!!!!”

  • #51561
   J
   Medlem

   “Att de skulle träffa någon där nere har varit min rädsla ofta.. Och har man frågat så heter det “”Det är absolut mot reglerna. Man får INTE hålla på med sånt””

   Men om en officer kan.. :(“

  • #51563
   Jonte
   Medlem

   Det finns inga regler för svenskar att de inte får ha förhållanden med andra på missionen. Andra länder har tydlig regler och soldater kan bli hemskickade om förhållanden på plats inleds men inte vi från Sverige.

  • #51565
   Anonym
   Gäst

   Men sex där skulle väll inte vara okej? Eller min sambo snackar dynga, bara för att?

  • #51567
   AM
   Medlem

   “Klart att känslor uppstår även när de är på uppdrag och förhållanden inleds, sex förekommer. Min väninna “”förlorade”” sin man i Afghanistan till en annan kvinna som också var på missionen.

   Hon fick reda på det via hans arbetskamrater…”

  • #51569
   Softis
   Medlem

   “Känns som diskussionen spårade ur lite….. elle? För visst handlade tråden om hur det var när soldaten kom hem?

   Men visst, jag hänger på.. Jag har varit i både Kosovo och “”Affe””. Är tjej och känner mig lite utpekad…delvis kanske för att jag blev ihop med en kille på missionen (som egentligen hade ett sambo förhållande hemma). Jag trodde på honom, men det tog slut under sista månaden på missionen. Men visst, det är nog som på vilken annan arbetsplats som helst. Tycke kan uppstå mellan kollegor och kanske är det som någon antyder, det sker lättare i missionen än “”hemma””… Hur som helst. Sverige har bara regeln att det ska undvikas om man arbetar tillsammans som typ chef – soldat, annars är det helt okej. Vi som tjejer blir ganska hårt raggade i missionen och det är inte så konstigt… Utlandsmission är ju fortfarande fler killar än tjejer:) Själv har jag min pojkvän på mission nu och har ont i magen. Det räcker ju att tänka på det som hände mig..

   Men jag litar fullt och fast på min kille. Men kan inte hjälpa att jag på kvällarna när jag ska sova tänker på honom med en annan soldat … Fy bubblans vad jobbigt..”

  • #51571
   J
   Medlem

   “spårar ur och spårar ur. Tycker det är viktigt att prata om det ändå.
   Som du själv säger kan liknande hända på vilken arbetsplats som helst. Men eftersom det inte är många tjejer som åker på mission. Så som jag själv trodde, blir de nog hårt raggade på ja.
   Och jag kan garantera att många som raggar är killar i förhållande. Och många av dom har säkert barn.
   Så medans “”frun”” hemma kämpar med vardagen, oron och rädlsan och inte får någon som helst uppskattning för uppoffringen hon gör, så pippar mannen med en kvinna på mission. Fruktansvärt. 🙁
   Men vem vet? Är kanske vanligare att den som är hemmavarande är den som är otrogen “”mest””.. Det är faktiskt VI som har fri tillgång till internet. Vi kan festa och bli askalasfulla på utestället och “”hitta på skit””

   MIN sambo hade helt plötsligt jättemycket tid när han fick höra att jag var ute med tjejgänget. Helt plötsligt hade han jättemycket tid och frågade om hur MIN kväll såg ut.. Helt plötsligt. Bara så där…Så handlade samtalen om mig, så fort jag festade till det.”

  • #51573
   L
   Medlem

   “Regeln att det inte får vara mellan chef-soldat är nog bara för oss här hemma, det förekommer i alla led mellan olika nivåer. Jag beklagar alla som får uppleva raggandet, men vet också att det finns kvinnliga på mission som utnyttjar det och skaffar sig favörer.

   Men tråden handlade om att komma hem och vad som kan hända sen.

   Lika många som åker ner varje mission lika många olika sätt att uppleva missionen på plats och hemifrån finns det. Man kan dela sina erfarenheter men man kan inte förutsäga hur någon annan tycker och tänker eller hur någon kommer att reagera över att komma hem.

   Låt varandra ta plats, få uppmärksamhet och prata med varandra om allt som ni behöver prata om. Se varandra i ögonen och låt “”hemkomsten”” ta tid, man behöver inte träffa alla direkt och likväl som det kan vara jätteviktigt att träffa tjocka släkten omedelbart för att få det överstökat och bara rå om varandra.

   har ni barn så glöm dem inte, de har också haft månader som inte varit som vanligt och kan påverkas lång till efter.

   Kämpa för det ni tror på och det som har en framtid, den ni älskar och lever för, men var ärliga och respektera varandra om det ni drömde om inte visade sig vara en framtid tillsammans.

  • #51575
   Maria
   Medlem

   “Förlorade också min “”älskling”” till en annan tjej på missionen.
   Nu vill han inte ens prata med mig. Borde det inte vara tvärtom?

   Saknar!”

  • #51577
   J
   Medlem

   men shit, ni verkar vara en del som förlorat era män till kvinnorna där nere?! 😮

  • #51579
   M
   Medlem

   Jag har nog faktiskt inte alls tänkt att möjligheten finns att mannen träffar någon annan där nere. Fy så ont i magen fick jag nu.

   Kramar till er alla <3

Visar 14 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.