Hem Forum Invidzonens forum Grubblerier kring kommunikation

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #54647
   sofia
   Medlem

   Jag vet inte varför, jag har aldrig haft svårt att öppna mig för människor förut. Men i mitt nuvarande förhållande har jag nästan… jag vet inte hur jag ska uttrycka det… undanhållit mina åsikter och försökt tycka så som jag tror att min sambo skulle uppskatta att jag tyckte. Det är så svårt att förklara, men det har lett till att jag inte har öppnat mig och sagt helt ärligt hur jag känner i vissa situationer, vilket gör att det tillslut trycker inom mig att det måste ut.

   Det handlar inte om stora grejer, bara att allt smått till slut inte känns ärligt, att jag håller en fasad uppe så som jag tror att han önskar att hans flickvän är.

   Har ni något tips hur man börjar öppna sig mer?

  • #54651
   sofia
   Medlem

   “Tack! Det låter klokt. Jag har faktiskt gjort som du nu, pratat med en vän. Som gjorde det hela tydligare, frågade vad exakt det är som jag gjort annorlunda och sedan talat om för mig att det är nog inte så stort som jag själv tror. Antagligen kommer inte sambon märka att jag börjar tycka “”mina”” åsikter igen 😛 Men jag får nog vara lite mer alert på mig själv, tänka efter först om det verkligen är det jag tycker eller det jag tror att han vill att jag ska tycka innan jag säger något 🙂

   Tack!”

  • #54649
   Anonym
   Gäst

   “Jag känner verkligen igen mig. Och som du nu har kommit på, det håller inte hela vägen ut om man håller saker inom sig. Min lösning blev både dålig och bra. Det första som hände var att jag under en diskussion om något helt annat, bara brast. Sa saker på ett klumpigt sätt så min sambo fick en chock… Efter det skämdes jag, och var tyst igen, var sådär perfekt som jag trodde att han tyckte att jag var. Sen pratade jag med min mentort som jag kontaktat lite då och då.
   Efter att ha pratat ut med henne om allt jag ville ta upp/ändra på hade jag fått ordning på orden och konkretiserat allt. Hennes tips var dessutom att ta upp detta försiktigt under trevliga omständigheter, en promenad i solen, en middag ute när en bio sen väntade… Jag var inte lika laddad med oro inför vad jag skulle säga och kunde nu börja prata lite succesivt med min sambo. Ja, så försöker jag göra än idag fast vi har det bra. (ibland slipprar man in på villovägar igen). Min regel är

Visar 2 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.