Hem Forum Invidzonens forum glädjen över att bli mamma borta… arg! Hur kan han vilja lämna oss???

Visar 18 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #57403
   Hst
   Medlem

   “Har vetat att dagen då han bestämmer sig för att åka igen kan komma men… när han sa att vi skulle bilda familj och det nu bara är ca 1 månad kvar till vår första lilla kommer trodde jag kanske att han skulle tänka om 🙁 Jag tänkte att han kanske trotts allt va klar med allt detta, att han vill ta nytt steg i livet med mig och vår bebis. Som det ser ut nu åker han verkligen i nov/dec. Han lämnar mig och bebis för ja vad som hellst kan ju hända, och hur kommer han vara då han kommer tillbaka??? just nu är oron, ilskan, besvikelsen mm helt enorm att jag tappat all glädje över att vi ska bli föräldrar alldeles snart. Jag mår skit att han ska åka och skit för att jag är en hemsk blivande mor…. Jag bara gråter och gråter…. Vi ses ju knappt nu då utbildningen är på annan ort och han kommer hem 1gång i veckan. Hela hösten blir den samma sen 6månader helt borta…. Jag vet att jag kommer få dra tyngsta lasset här hemma, nyfödd, handla, städa laga mat, ingen sömn…. det kommer att säkert bli massa bråk under hela hösten jag är trött han är trött kort tid när vi väl ses, han har dåligt samvete att jag är kvar hemma med det tunga osv. Jag önskar att tiden innan han åker åtminstånde kunde få vara mysig och att vi va en familj… kanske vi inte är mer sen om något händer. Hur kan han vilja riskera att aldrig mer träffa sitt barn??? Han kommer ju missa massor 🙁 Hur ska jag kunna stötta honom i detta???? Jag har ingen som hellst förståelse för hans val…. orolig att jag blir en sämre mamma av all oro när han är borta, orolig att jag ska “”förstöra”” för honom genom att inte kunna stötta och hålla humöret uppe. Han avskyr då jag är ledsen… kanske helt osammanhängande det här men jag känner bara att delar av allt måste ut :(“

  • #57405
   Elke
   Medlem

   Åhh hst! Massor av styrkekramar skickar jag till dig! inte för att det hjälper utan för att det värmer lite. För att komma i kontakt med våra mentorer gå in på fliken anhörigstöd. Massor av kramar Elke

  • #57407
   T
   Medlem

   Kram till dig <3.

  • #57409
   ne
   Medlem

   Ja, kram till dig.

  • #57411
   Camia
   Medlem

   Nä, stackars dig!!! Han borde ju verkligen inte åka! Förstår inte heller hur deras jobb kan gå före allt! Det är obegripligt! Men om han är anställd inom försvarsmakten så har han ju inte mycket att välja på men om han inte är det så har han ju möjlighet att välja… Hoppas det blir bra för dig/er!!! Stor kram!

  • #57417
   Hst
   Medlem

   C, tack…. Jag kännde mig så ensam när jag vaggade fram där på anhörighetsträffen sist…. kännde hur alla tittade på magen fast dom inte riktigt vågade på nått vis kan inte förklara…. Vet inte om folk känner att dom måste var extra försiktiga med va dom säger osv tassa på tårna runt mig 🙁 hallå jag är också en människa med kännslor (kanske extra mycket kännslor just nu men…) Folk utanför som mina kollegor / vänner alla säger dom hur kan du låta detta ske, hur kan han, gud sån egoist osv 🙁

  • #57419
   Hst
   Medlem

   “hm… skrev en längre rad…nu kanske det blir lite dubbelt om det dyker upp senare. Hans chefer har vetat om detta sen utbildnings/anställningens start, innan dom tog ut truppen, så det har dom inte tagit hänsyn till 🙁 Nej han har ju inte så mycket val om han vill behålla jobbet…. men jag fattar inte va det är som lockar så? Han har ju redan gjort 2 omgångar… kan han inte släppa det där och gå vidare? Men som jag läst hos andra här, han får en viss glöd i ögonen och ett annat tonläge då han pratar om “”sin värld”” 🙁 Har varit väldigt öppen och rak med vad jag känner och tycker när vi pratar om det. Men känner ibland att man inte riktigt når fram på nått vis. Försår inte hur han kan vara så “”kall””. Förstår honom inte alls ibland inte bara nu, “”vanliga”” människor kan man ganska lätt läsa på ansiktet, ögon, miner, röst osv hur han/hon mår men med honom är det som att prata med en vägg. Han stänger av 🙁 expert på att dölja kännslor. “”stone face”” Funderat lite på det där med familjeterapi faktiskt! Ska ta upp det och se vad för reaktion jag får. Sitter här på sängkanten och som du sa C, vill inget hellre än att vara en “”normal”” familj! Va inte så här jag tänkt/drömt om att min första tid som mamma skulle bli….. så mycket kännslor som krockar! stor förändring att bli förälder och stort att han ska va borta 6månader. Tror han bestämt sig helt, men jag har ett svagt svagt svagt hopp om att han ändrar sig då bebis kommer….”

  • #57421
   Humlan
   Medlem

   hst! Det är det som är grejen – din man kan fortfarande med det nya anställningsavtalet hävda familjeskäl, promise! Han kommer inte få sparken, visst – det kan och kommer säkert gnällas en del från jobbet men so what! Nä – tror inte han är så ärlig mot dig med vilka möjligheter han har att kunna få stanna kvar på hemmabasen… *styrkekram* och du kommer bli en fantastisk mamma 🙂

  • #57423
   C
   Medlem

   Åååååå hade ju skrivit ett sånt långt svar. Ska försöka göra om men undrar om det är något som är lite galet???

  • #57435
   B
   Medlem

   Jag vill bara säga att det var ett par som hade en bebis med på PREP-kursen och det gick alldeles utmärkt!

  • #57437
   C
   Medlem

   Till hst, min mailadress finns hos Cesilia. Hör gärna av dig!

  • #57439
   Fi
   Medlem

   Håller med många andra.
   Rekommenderar PREP kursen starkt!
   Sen tycker jag att det är viktigt att du förklarar detta för honom med alla dina känslor osv nu, i god tid innan han åker. Kanske finns det en chans att han kan stanna hemma. Kanske att han inte förstår hur stort detta är för dig osv. Varför inte ge honom det du skrivit här? jag vet inte 🙂
   Och så tycker jag verkligen att du ska ta mer kontakt med invidzonen. De kan verkligen hjälpa dig!

   Styrkekramar till dig!

  • #57413
   Anonym
   Gäst

   “Förstår verkligen hur du känner. Jag var i nästan exakt samma sits förr året då vi fick vårt första barn mitt under pågående mission. Jag kan bara ge tipset om att berätta hur du känner för honom på ett lugnt och sansat sett. Vi tog faktiskt hjälp av familjeterapi för att kunna få fram vad vi kände på ett lugnt sett.Det lättar på trycket man har i kroppen. Jag vet att man känner sig både sviken, arg, ledsen och tusen andra känslor. Man sitter där med sin stora mage och vill inget annat än att vara en “”normal”” familj. Du är absolut ingen dålig mamma och din lilla bebis kommer göra att du får nåt helt annat att tänka på. Det är jätte tråkigt att “”de”” missar så mycket av sina barn, men det är ju tyvärr deras val. Kan bara konstatera att det inte var lätt för min man att åka ifrån vår lilla son nu när han är 9 mån gammal efter bara 6 månader hemma. Ibland tror jag att de måste göra det “”konstiga”” sakerna för att komma till sans. . När det gäller att du ska vara hemma själv så säger jag bara, ta emot den hjälp du erbjuds. Man vill gärna vara “”mamma duktig”” men du kommer behöva det.”

  • #57415
   Anonym
   Gäst

   Hm, det förstår inte jag heller?? Har ni redan kommit överens om att det var dags att bilda familj så vad är problemet!?

  • #57425
   Anonym
   Gäst

   Okej då ska vi se…

  • #57427
   Anonym
   Gäst

   Skrev också ett annat svar först, som inte kom upp… hm… Humlan, frågade honom igår då han va hemma en sväng om det där med familjeskäl. Han säger visst det går, men då måste jag åka nästa gång istället, man kan inte skylle på det hela tiden och han sa att det är lite av vad yrket går ut på, det han ska göra så…..

  • #57429
   Anonym
   Gäst

   Min man ville åka igen och hade flera kontraktsförslag när jag var gravid. Jag ville inte stoppa honom men bad honom vänta med att välja och skriva på tills dess att vår bebis var född.

  • #57431
   Anonym
   Gäst

   @C: Men som hst skriver – de hade bestämt att satsa på familjen. När man då får sin order så har officeren/soldaten rätt att hävda familjeskäl. Densamme är absolut INTE tvingad med automatik att åka nästa gång.

  • #57433
   Anonym
   Gäst

   Jag ber om ursäkt om jag kan låta lite irriterad – men blir så förbannad när jag läser inlägg som hst då man ser att soldaten/officeren inte talar om hela sanningen på en gång. Att det finns möjlighet för honom/henne att stanna hemma – ex som vid hst situation.

Visar 18 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.