Hem Forum Invidzonens forum Fy faan! Fy faan! Fyyy faaaan!!!!

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #49465
   Anonym
   Gäst

   Fy faan! Mannen har varit hemma en knapp vecka. Han är såå trött, vill vila, vill inte barnen ska tjata, allt är så jävla jobbigt.

   Jaha, välkommen hem till verkligheten – ditt civila liv med den familj du valt att skapa.
   Jag är din fru som är så jävla trött så jag lägger in mig på psyket snart.

   Just det ja, jag är ju inte militär & har inte varit på insats så mig är det ju inget synd om – glömde det! Dumma mig…

  • #49467
   Anonym
   Gäst

   Vet inte om jag ska skratta eller gråta…
   Det är exakt likadant i vår familj för stunden & jag avskyr var sekund av det.

   Att soldaten även ska lyssna in den som varit hemma, existerar det!?!?

  • #49469
   Carina
   Medlem

   Så känner jag också det…det är den som är på mission som räknas 🙁 Inte vi som är hemma i vardagen 🙁 Jag har också möjlighet att söka på mission och åka och har bestämt mig för att göra det 🙂 Min yngste är 15 år…vi har ju inga gemensamma barn…och barnens pappa ställer upp 🙂

   Fick reda på att hon ska på grillfest på andra campen i dag…hon vill inte…men MÅSTE…eller hur. De ska övernatta där hos andra…delar man säng då?

   Nä….jag pallar inte detta…försöker varje dag…är en kamp med mig själva och mina hjärnspöken 🙁

   Afghanistan…here I come….det är min tur nu 🙂

   Kram på er alla ?

  • #49471
   Louise
   Medlem

   Välkomna till verkligheten.
   Era respektive tillhör sekten försvarsmakten och deras jobb är inga vanliga jobb. Jobbet kommer alltid att prioriteras först och familjen och anhöriga kommer alltid i sista hand.
   Jag känner alltför väl igen er situation, kort tid hemma innan nytt jobbigt avsked, trötthet och ointresse för att delta i familjeliv och vardagen.
   Värst är den oförståelse att de inte förstå hur jobbigt det är att vara hemma och hur mycket barn och respektive behöver dem när de väl är där.

   Lider med er att ni ska behöva uppleva detta. Önskar er all lycka och att ni får uppskattning för allt ni offrar.

   Jag högaktar alla de kloka officerare som insett att jobbet inte är allt utan att deras familjer är så mycket viktigare, vilket gjort att de valt kärleken och familjegemenskapen och avslutat medlemskapet i sekten fm.

  • #49473
   mamman
   Medlem

   “Jag är “”bara”” mamma”” till sonen som är på mission. Men jag har varit ensamstående mamma till 3 barn , självvalt, men fått kämpa i vått och torrt. Det har varit kämpigt och tufft många gånger men jag valde att skaffa 3 underbara ungar. Jag blir lite fundersam på hur ni, som valt, att skaffa familjer och leva med män/ kvinnor som arbetar inom det militära reagerar så starkt på att de är trötta. Det ät dryga 20 grader varmare än vad vi haft här hemma en riktigt varm sommardag, I SKUGGAN.
   Jag förstår att ni gärna ser era män/kvinnor hemma och delar den vardag ni har, men det är ju inte så att de är på semester.
   Jag tror inte någon av oss kan sätta oss in i den värme, och psykiska påfrestning som de varje dag utsätts för. Visst, de har valt att göra detta, men gör inte vi val också som kanske inte alltid uppskattas av “”den andre””?
   Försök i stället att vända på det hela, och se er respektive göra en väldigt god insats under en perio, och ha förståelse för att de är både fysiskt och framför allt psykiskt trötta när de kommer hem till, som de valt att leva med.

   Kram till er alls som kämpar på.”

  • #49475
   Fundersam
   Medlem

   “Hm… Jag har läst ts (trådstartaren) inlägg flera gånger och jag tror att den frustration som skriks ut är att det är sällan om nästan aldrig som det pratas om att vi anhöriga, oavsett vilken roll du har, också är oerhört trötta efter en insats.

   Men när det gäller oss anhöriga så är det nästan fult att prata om det. Vi ska stötta vår soldat till 110% vilket vi alla säkerligen gör.

   Men soldaten måste också förstå att vara ensam hemma är ingen bal på slottet OAVSETT antal barn. Det tär – psykiskt och fysiskt även om vi inte har 55 grader i temperatur.
   Att få bekräftat av sin soldat att den insats vi anhöriga gör här hemma – det betyder massor!

   Jag tror inte ts ifrågasätter sin soldats insats, jag tror att hen är sjukt stolt över soldatens insats.

   Men visst är det så att jag som anhörig får göra avkall på en hel del saker och ställa om livet helt.

   Då – är en ÖMSESIDIG förståelse helt på sin plats och det är det som jag tror signaturen “”Fy faan! Fy faan! Fyyy faaaan!!!! söker…

   Att få bekräftat att hen gjort en fantastisk insats hemma, att soldaten bekräftar att hen förstår att hemma insatsen tagit på krafterna, att VI gjort en insats TILLSAMMANS

   Det tror jag “”Fy faan! Fy faan! Fyyy faaaan!!!! “” menar…”

  • #49477
   Carina
   Medlem

   “Kanske skillnad att “”bara”” vara mamma till någon som är på mission…vad det gäller de flesta delarna…oron är ju den samma.

   Dessutom är det ju ett aktivt val den gör som åker i väg…för många av oss som är hemma är det bara att gilla läget. När man då kämpat här hemma och får hem sin kärlek och man inte “”räknas”” då heller…tror jag slår undan benen på de flesta 🙁

   Som tidigare nämnts så heter det så fint att vi här hemma också gör en mission…men det är bara skitsnack! Tomma ord bara.
   Ja…det är säkert slitsamt för den som är på mission…varmt och jobbigt….men också en massa äventyr, nya vänner, utvecklande för personen m m…vi här hemma går kvar i vardagen och kämpar ?

   Så super många kramar till oss som gör en “”mission”” på hemmaplan 🙂 Vi är så djävla bra!”

  • #49479
   mrs
   Medlem

   Någonstans måste vi få släppa fram vår oro och frustration. Här är vi bland andra i samma situation. Som vet hur slitigt det är. Heder åt alla ensamstående det är tufft, men kan vi bara få vara lite arga och ledsna och inte så tuffa här? Våra älskade är i utlandet på ett riskfyllt jobb, det är dåligt med kommunikationen och man är orolig. Tycker det pratas alldeles för lite om allt som händer i familjen när en förälder är på mission även just runt leave. Vi är stolta, vi vill stötta vår partner men vi vill oxå få lite förståelse tillbaka! Var på en anhörigträff där de uppmanade oss att ta hand om oss och inte glömma att sätta sig ned med en god bok? What? Ja gärna men har lite annat som måste göras först.. Bästa med anhörigträffen var att få träffa invidzonen och Soldathemsföreningen där har jag fått praktisk hjälp när sonen slutade äta av längtan efter sin pappa. Tomma ord från FM – vi är viktiga jomenvisst..en klapp på axeln. Tycker att vi ska prata mer och högre så vi anhöriga blir något för FM att räkna med.

  • #49481
   mamman
   Medlem

   “Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag fick det att låta som att det var “”gnäll””. Det var inte min mening.
   Jag tror vi alla, oavsett om vi är sambo, makar eller föräldrar, har en oro för våra nära och kära på mission. Som jag sa till sonen när han först berättade att han skulle åka, “”Det var inte det här jag skaffade barn för! Det är inte är lätt att vara förälder till någon som är iväg heller…..
   Jag tycker verkligen att vi alla kämpar, på våra egna vis, oavsett familjesituation, med oro, längtan och allt annat som finns med i vår vardag..
   Kram på er alla och kämpa på.”

  • #49483
   Sussie
   Medlem

   “Åh vad jag behövde läsa detta, att inte bara jag vill dra täcket över huvudet och “”vila”” när min soldat kommer hem. Mission 1 år precis avklarad och hemma har jag nu en soldat som vill “”landa”” innan man ska försöka hitta tillbaka till en vardag… Vem fan har tid att “”landa”” vill jag bara skrika!!!! Hur lång tid ska jag ge honom? Har intalat mig själv att jag ska ge honom ca 4 veckor men jag håller på att spricka av allt jag vill säga till honom, plus och minus under året, hur vi bäst ska försöka jämka vår vardag igen osv men jag är tydligen “”för på””… Är svårt att hålla tillbaka allt när man väntat på detta i 1 år…

   Håller med signaturen som tycker vi ska få vara lite negativa här utan att behöva försvara det, när annars kan vi vara det? Vi är ju de starka!”

Visar 9 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.