Hem Forum Övrigt FÖRSTA GÅNGEN

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #61168 Svara
  M

   Min pojkvän åker om ungefär ett år iväg på sin första mission. Jag har varit förvånansvärt lugn med det men bryter givetvis ihop också. Jag är så nervös men även så stolt över honom och framförallt så glad för hans skull. Hur hanterar jag min nervositet? Får väl mest lite panik på att inte ha någon att prata om med detta direkt.

    

   Jag är förövrigt så glad att jag hittade denna sida även om jag just nu är lite nervös då det är mitt första inlägg

  Visar 6 svarstrådar
  • Författare
   Svar
   • #61171 Svara
    S

     Det är helt okej att vara nervös! Min är iväg på insats nu. Det är okej att ha blandade känslor. Kände mig väldigt egoistisk om de negativa känslorna. Kände ofta att jag “borde” vara stolt och att jag inte får känna mig nervös och ledsen. Men det är normalt med oro. Det är en ny situation och den är inte helt riskfri heller. Jag finns för dig utanför forumet om du vill prata. Maila invidzonen så gör jag det samma så kan vi få kontakt! Kramar, ni grejar dethär!

    • #61173 Svara
     E

      Före, under och efter mission är något alldeles speciellt. Alla typer av känslor och reaktioner kan komma. Innan min partners första mission var det många känslor. Sen åkte han iväg och allt gick hur bra som helst, så inför den efterföljande missionen var jag hur lugn och sansad som helst 😛 Något som varit väldigt roligt och värdefullt är att jag lärt känna andra som har respektive som arbetar inom försvaret och åker bort. De har kommit att bli underbara vänner som jag kan dela allt med. Använd dig av Invidzonens resurser och om du kan och har lust: nätverka med andra anhöriga. Det är guld värt! Och såklart: prata med din respektive om alla känslor. Du gör ju också den här resan, om än på hemmaplan. Allt handlar inte om den som åker. Kram!

     • #61175 Svara
      E

       Hej! Min pojkvän är iväg just nu på insats. Tiden innan var väldigt jobbig för mig med oro och tankar. Sedan när han väl åkte iväg så har jag mer och mer funnit mig i situationen. Det pendlar fortfarande mellan dag till dag såklart, men jag tänker att det är okej. Tror det är viktigt att kunna tillåta sig själv att vara ledsen och att känna. Är många som varit/är i samma situation Kram från mig

      • #61179 Svara
       Jenny

        Slänger in ett litet tips om att försöka komma med på prep-kurs innan han åker. Där får man många bra verktyg till god kommunikation och man hinner prata igenom förväntningar och farhågor innan. Guld värt tycker jag.

       • #61181 Svara
        H

         Hej.

         Sitter med precis samma känslor och samma tidsspann.. Hade gärna fått kontakt utanför här om du vill ha någon att bolla med/lyssna på/prata av sig till. Vet dock inte hur man går tillväga ?? Har inte skrivit här innan.

         Kram

        • #61183 Svara
         Invidzonens mentorgrupp

          Roligt att ni vill ha kontakt utanför detta forum. Vi hjälper er gärna. Skicka ett mail till kontakt(at)invidzonen.se och berätta vilken tråd det handlar om och vem ni vill ha kontakt med. Då kommer vi ”para” ihop er och dela era mailadresser. Allt för er säkerhet och anonymitet här i forumet.

          Sköt om er!

          Stora kramar
          Mentorgruppen

         • #61185 Svara
          M

           Till både H och S, maila gärna invidzonen så kan vi ha kontakt utanför och bolla tankar ifall ni vill

         Visar 6 svarstrådar
         Svar till: FÖRSTA GÅNGEN
         Information om dig:
         <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">