Hem Forum Övrigt Första gången på hemmaplan!

 • Detta ämne är tomt.
 • Skapare
  Ämne
 • #61507 Svara
  Anders

   Hej tänkte mest skriva av mig lite och ni får gärna reflektera eller komma med tips

   Min sambo åkte nyligen iväg och jag har fram tills dagarna innan inte känt någon större stress eller oro över det! Men nu när hon åkt känner jag en större oro och rädsla, rädsla för att förlora den person jag älskar mest i världen.. jag förstår nu hur hon kände när jag varit iväg.. Hon är min hjälte, så otroligt stark. Jag tycker detta är värre än att själv vara iväg, mycket värre.. Jag önskar bara att jag visste det då! För när man själv varit iväg har jag aldrig tänkt på det, man har fokuserat på uppgiften. De månader som leder till insatsen i form av uppladdning och förövning. Det är ju det som är roligt och känns meningsfullt… att göra skillnad på riktigt!

   Nu står jag här på andra sidan spelplanen och förstår.. förstår känslorna, förstår rädslan och hur sina närmsta alltid försökt vara stark för en.. eftersom dom velat stötta mig!

   Som soldat själv ser man inte allt på samma sett och jag tror många av era soldater tänker precis som jag har tänkt.. man förstår inte vilken insats som sker på hemmaplan!

   Jag som är ”pinky” på hemma mission, hur är det, den rädsla jag känner kommer den avta? Kommer stressen lägga sig? Eller kommer jag bara få acceptera ovissheten och den ständiga rädsla av att det värsta kommer inträffa?

   Alla tips och erfarenheter är varmt välkomna!

  Visar 1 svarstråd
  • Författare
   Svar
   • #61490 Svara
    E

     Min erfarenhet av min hittills enda hemmamission är att oron/rädslan minskar med tiden. Om inte annat gör vardagslivet med jobb, barn och andra åtagande att oron hamnar längre bak i åtminstone mitt medvetande. Dock har oron varit kvar ”vilande” hela missionen – det har räckt med ett missat telefonsamtal vid en ovanlig tidpunkt för att den ska vakna… Men tiden går så mycket snabbare än man tror och plötsligt är det dags för första leaven – och när min soldat väl var hemma hade jag nästan, men bara nästan, glömt hur orolig jag varit. Kämpa på och be om hjälp om/när du behöver!

    • #61510 Svara
     S

      Det är inget ovanligt att känna oro. Det är ett stort plus att ni båda får lära er båda sidorna av situationen så ni förstår varann bättre och kan stötta varann. Oron finns kvar. Min sambo är nere nu och gör sin andra vända. Lika oroligt igen. Men man accepterar det efter ett tag, man kommer in i sina egna rutiner. Men som E skriver ligger oron underliggande hela tiden och kan triggas. Viktigt att du gör saker du mår bra av, skaffar en ny hobby eller lära dig jonglera. Allt som får dig må bra. Få tiden att gå, hon kommer tillbaka snabbare än du tror. Tiden går fortare ju längee man kommer in i insatsen. Massa styrkekramar, ni grejar dethär!

    Visar 1 svarstråd
    Svar till: Första gången på hemmaplan!
    Information om dig:
    <a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">