Hem Forum Invidzonens forum “Förslag till Invidzonen – skapa en “”känslig del”””

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #54507
   Klaradockan
   Medlem

   “Hej!

   Som många andra så tycker även jag att många trådar spårar ur och tillslut handlar om något helt annat än vad som var tänkt från början.

   Många skriver här för att få lite stöd, lite omtanke, lite hopp och förståelse från andra i samma situation.

   Ett förslag för att se till att de här personerna visas lite respekt är kanske att införa olika delar i forumet? Det kunde kanske finnas det vanliga forumet där man kan skriva om allt möjligt, sin frustration gentemot Försvarsmakten, händelser som pågår ute i världen osv.

   Sen kunde det kanske finnas en del där man vet att “”skriver jag ett inlägg här så möts jag med respekt””. Dit behöver inte de provocerande och ibland rentav elaka personerna söka sig. Jag vet, alla måste få uttrycka sig och säga vad de vill, men kan vi inte välja våra tillfällen? Låt de få uttrycka sig där det passar!
   I de jobbiga situationer många av oss befinner oss i under olika perioder, kan ett respektlöst och elakt mottagande göra väldigt stor skada. Och det vill vi väl inte…?

   Så mitt förslag är, skapa en känslig del av forumet som har fokus på omtanke, tröst, förståelse, stöd och hopp.
   Och ha en del där det är fritt fram för annorlunda synsätt, kritik på Försvarsmakten och diskussion om allt mellan himmel och jord.

  • #54509
   TL
   Medlem


   Jag förstår tanken med ditt förslag men tycker inte att det ska behövas när vi redan befinner oss på ett känsligt forum.
   Att trådar spårar ut är ju väldigt vanligt, jag vet inget nätforum där det inte gör det. Sen kan man så klart jobba för att det inte ska hända och det är inte rätt att det gör det men det händer. Det är inget konstigt. Jag tycker inte att det är ett enormt problem att det händer, jag kanske inte gillar det men det är inget problem i min värld.

   Sen kan jag tycka att formuleringen “”dit behöver inte de provocerande och ibland rentav elaka personerna söka sig”” är väldigt onödig.
   Jag tycker inte att människor brister i sin respekt på det här forumet. Jag har inte läst ett elakt inlägg. Kritiska ja men inte elaka. Och ja man debatterar och tänker olika men jag upplever ändå att man respekterar varandra här inne. Men (och nu kommer vi till kritan) att vissa är känsligare för kritik än andra är ju en helt annan sak, det har inget med respekt att göra. Det är kanske där problemet ligger egentligen?

  • #54511
   Klaradockan
   Medlem

   Hej TL!

   Jag tycker jag läser inlägg här rätt ofta där folk är uppriktigt ledsna över hur de blivit bemötta. Kan inte se hur min formulering var väldigt onödig, jag har inte pekat ut någon…? Jag tycker faktiskt att om en människa som mår dåligt skriver här och ber om stöd och istället får kritik, då är det respektlöst.

   Ja det här är ett känsligt forum, men jag personligen tycker inte att det efterlevs. Just därför tycker jag att en känslig del vore jättebra. Det är väl inget direkt problem för mig heller, jag ligger inte vaken om nätterna och tänker på det. Men om något går att förbättra – varför inte göra det? Men det är som sagt bara ett förslag till Invidzonen…

   Jag har sett inlägg och kommentarer där folk undrar om man inte kan stänga av personer som jo faktiskt beter sig illa. Och det vill/kan inte Invidzonen. Vilket jag förstår! Men ska då de personer som bara behöver stöd känna att de inte kan vara kvar här för att det bara gör de mer ledsna? Det blir ju som att förflytta det mobbade barnet i skolan istället för mobbaren.

   Jag är dock inte en av de som blivit bemött dåligt härinne, om det var det du undrade? Jag tänker i ett mer förebyggande syfte och känner att varför kan man inte få det bästa av två världar?
   Ser ingen nackdel med att ha två underkategorier. Man skriver sitt ärende där man känner att det passar för tillfället. Ibland kanske man är sugen på att diskutera, få lite härligt mothugg och vara kritisk själv. Och ibland vill man bara ha en kram, man kanske inte har någon som kan ge en en riktig…

  • #54513

   Hej och tack för ett konstruktivt förslag!
   Jag har följt utvecklingen i vissa trådar och ser att tonen kan ändras i inläggen.
   Självklart kan man göra undergrupper, vi får fundera över detta, se vad som kan göras!

   Forumet är tänkt att vara en plats att diskutera på, ventilera och få skriva av sig. Att bli peppad när man är nere och att få råd när det behövs. Om man vill finns vi här för en mer privat dialog och anonym tex via mejl. Ingen ska behöva vara sårad pga ett forum som egentligen var tänkt att hitta likasinnade på. Dock så är diskussioner viktiga för utveckling, både på det privata planet men också för att anhörigstödet ska kunna utvecklas!

   Vi finns här, och kommer se om vi kan se över forumet. Vi tar frågan vidare till mentorgruppen!
   Kramar från Cesilia / Invidzonen

  • #54519
   TL
   Medlem

   Klaradockan

   Jag har inte tolkat ditt förslag negativt, jag håller bara inte med dig och eftersom du la ut det som en fråga måste jag väl få säga vad jag tycker om saken? För om du inte ville ha åsikter om det hela så hade du väl skickat ett mail direkt till invidzonen?

   Vi får helt enkelt enas om att vi inte tycker likadant i det här.

  • #54515
   Anonym
   Gäst

   “Klaradockan

   Nej jag undrade inte om du personligen hade blivit dåligt bemött utan min sista fråga var retorisk.

   Du skriver: “”Jag tänker i ett mer förebyggande syfte och känner att varför kan man inte få det bästa av två världar””
   Jag förstår inte riktigt vilka världar du vill åt eftersom jag tycker att det finns redan här

  • #54517
   Anonym
   Gäst

   “@ TL

   Nja jag håller med endast delvis. Absolut, man kan starta vilka diskussioner man vill. Men ibland vill man inte ha en diskussion. Ibland vill man bara ha lite stöttning. Olika synsätt är bra, men inte alltid. Konstruktiv kritik är bra, men inte alltid.

   Som jag tycker att jag har förklarat redan

Visar 6 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.