Hem Forum Invidzonens forum Fokus: lycka och glädje

Visar 11 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #56227
   emsi
   Medlem

   Min sambo åkte i maj med fs21 jag har vid några tillfällen varit inne här för att få råd peppning och ork. Men det slår mig gång på gång att det är mycket negativa tankar som ventileras. Man vänder och vrider på allt som är jobbigt, ledsamt, hemskt osv.

   Vi sitter i samma sits. Våra män/kvinnor har valt att åka på mission. Vi har mer eller mindre gått med på det.

   Kan vi inte försöka fokusera på det som är possitiv?? det som faktiskt gör oss glada, lyckliga och lugna.

   Jag är själv förvånad över min egen styrka. Just nu fokuserar jag mycket på hur bra jag faktiskt har det och hur stark jag är i våran relation som faktiskt orkar. Jag trodde det skulle vara så mkt värre att vara hemma under det här halvåret MEN det går bra! Jag gråter ibland, skrattar desstomer och självklart LÄNGTAR 🙂

   Till alla er därute som är i samma sits. Njut av livet, vi lever bara en gång, vi älskar och blir älskade.

   STYRKEKRAMAR

  • #56229
   NY
   Medlem

   Jag kan bara hålla med dig!!

   Jag har också min sambo nere med FS21. Ibland kan jag faktiskt bli riktigt stolt över mig själv över att jag faktiskt klarar det och att det går riktigt bra här hemma.

   Heja oss!

  • #56231
   Millan
   Medlem

   Jag håller också med! Jag tycker också att vi ska försöka peppa varandra i en positiv anda. Det är så lätt att halka ner i det där stora svarta hålet av hopplöshet om man hamnar i en negativ spiral. Visst är det oerhört jobbigt ibland och oroligt i själen MEN tänk ändå på allt som de lyckas åstadkomma därnere och hur starka vi är som klarar oss själva härhemma. Jag är stolt över min soldat och över alla anhöriga inklusive mig själv som faktiskt ror ihop det här vardagspusslet! Styrkekramar till alla duktiga anhöriga!! Heja oss! 🙂

  • #56233
   3E
   Medlem

   Jag håller med. Min man är också iväg på FS21.
   Jag har så oerhört svårt för den där stackars-mig-som-har-en-partner-som-inte -är-hemma-mentaliteten.
   Jag tycker inte alls om när folk tycker synd om mig för att maken är borta. För mig blir det som att de tar bort den styrkan jag känner över att jag klarar detta. Jag har gjort valet att stödja min man i detta och vi har gemensamt gjort val som gör att det går att genomföra utan att någon ska bli alltför lidande under tiden.

   Jag har tre friska fina barn, en make som jag älskar och som är en väldigt fin man, ett jobb som jag trivs med och som betalar sig bra, ett fint hus, mina föräldrar, släkt och vänner. Vi är alla relativt friska.
   Jag har det bra. Riktigt bra. Även om jag ju givetvis längtar efter min man när han är borta.

  • #56235
   Mia
   Medlem

   Vad skönt att läsa att någon ser saken så positivt och äger styrkan att leva två liv som man gör med anhörig i utllands styrkan.. Min make har hållt på med detta sen 2001 med att vara både i kosovo och nu de sista åren i Afghanistan(jag hoppar inte högt)men jag och sonen har ett bra liv här hemma och maken har något han trivs med, när vi sen blir en familj igen så blir det en ny start…en stor loge och tankar till er där ut

  • #56237
   Tess
   Medlem

   Härlig inställning <3

  • #56239
   Fia
   Medlem

   Jag håller med dig till viss del, visst är det jättebra att fokusera på det positiva, men är det inte oftast när man mår dåligt som man behöver hjälp? Det är då man skriver in för att det mesta känns skit och man själv inte vet hur man skall ta sig ur det!
   Min sambo har inte åkt än så jag vet inte hur det kommer att bli, men de jobbiga dagarna kanske jag behöver få vara deppig och ledsen och få pepp från andra som har en bra dag just då?!
   Fram för alla typer av känslor säger jag:)

  • #56241
   3E
   Medlem

   “Fia:
   Fast då kanske man kan starta en annan tråd för att ventilera jobbiga saker så kan denna få vara en fokustråd för lycka och glädje.

   Kanske borde forumet ha mer “”rubriker”” i någon form. Nu är det så blandat. Jag upplever att vi har så olika situationer beroende på hur gammal man är, har man barn eller inte, ska respektive åka, har de åkt eller är de hemma igen.

  • #56243
   Leo
   Medlem

   Ja jag tycker också ommångfalden!

   Tacka alla som delar med sig av allt, både bra och mindre bra!!!

  • #56245
   3E
   Medlem

   Idag är jag glad för att jag ska åka och hämta mina barn på dagis och skola och vara hemma med dem ikväll istället för att jobba över som jag gjort alla kvällarna hittills denna veckan.

   Extra glad är jag också för att jag väcktes av äldste sonen som kom nerkrypandes i min säng och sa. Åhh så mysigt -här luktar det mamma 🙂

  • #56247
   emsi
   Medlem

   Jag tänker hålla fast vid att vi behöver possitivitet, glädjeämnen och lycka för att orka med vardagen här hemma.

   Om man håller tänket rätt så lurar man hjärnan och på så sätt mår man så mkt bättre. Exempel på detta är att man säger till sig själv varje gång man tittar i spegeln OJ! det där är en snygging! det kommer inte dröja många dagar innan man faktiskt tycker att man blir mycket snyggare. Ett annat är att försöka starta varje dag med att tänka på allt härligt. Åh! vad det är härligt att vara jag och vilket härligt liv jag har. Det händer samma där efter ett tag så tror hjärnan att det är så.

   Jag fick tipset när min sambo skulle åka och vi skulle säga hej då att lura hjärnan att han bara ska vara borta 2v, När vi kom till dagen som vi sa hej då på så tänkte jag att vi ses om 2v den tanken har funnits kvar där hela missionen. Min sambo har således aldrig varit mer än 2v bort (egentligen har det varit upp till 11v men det har inte min hjärna uppfattat) vilket gör det hela mycket enklare.

   KÄMPA PÅ!

  • #56249
   3E
   Medlem

   Idag är jag glad över att jag tog mig tiden att åka på föreläsningen med Malin i Karlsborg. Många givande infallsvinklar och tankvärda ord.

   Och när jag kom hem stod det blommor i carporten som maken hade skickat. Så fina!
   Barnen sover gott i sina sängar, regnet smattrar på rutorna, jag tar en kopp the och sneglar då och då på blommorna.

   Livet är bra härligt 🙂

Visar 11 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.