Hem Forum Invidzonens forum Flickvän

Visar 13 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #49569
   Sanna
   Medlem

   Min soldat har vart iväg ett tag nu och det är långt kvar till hans leave.
   Jag känner mig vilsen, lite ångest, ledsen (gråter lite nästan varje dag) och ibland känner jag mig sur för att han inte är hemma.
   Är det okej att vara lite sur? Jag är jätte glad för hans skull och är väldigt stolt osv men ibland är jag sur för att han inte finns hemma med en trygg famn när jag har jobbiga dagar. Känner ni igen er?
   Jag har kontakt med en mentor från invidzonen.
   Min familj tycker jag ska kolla upp och gå till en terapeut eller något men vad ska jag säga där? De har säkert inte vart med om någon i denna situation och då kanske det är lite svårt att hjälpa till tänker jag.

   Kram till er alla kämpar <3

  • #49573
   Sanna
   Medlem

   Det är vår första mission, han har vart borta i ca 4 veckor nu. känslorna är upp och ner hela tiden.
   ena dagen funkar det hur bra som helst och sen är det som att alla känslor kommer och slår mig i ansiktet typ.
   Idag är en bra dag 🙂
   jag bollar gärna tankar med dig.
   kram

  • #49577
   Sanna
   Medlem

   Hoppas att det vänder snart 🙂

   Hur länge har din partner vart borta?
   Ska vi höras på mejl?

  • #49579
   Carina
   Medlem

   “I 6 v…och 6 v till leave 🙂

   Min mail består av mitt för och efter namn 🙂 Har du en “”neutral”” så mailar jag dig 🙂

   Och det kommer vända :)”

  • #49581

   Härligt att ni hittar varandra här i forumet och kan utbyta erfarenheter och stötta varandra!!

   Var snäll och lägg inte upp era mailadresser här forumet.

   Om ni båda mailar till kontakt(at)invidzonen.se och berättar vilken alias ni har här och vilken alias ni vill komma i kontakt med så hjälper vi er att utbyta mailadresser.

   Stora kramar

  • #49583
   Carina
   Medlem

   Ni har redan min 🙂

  • #49585
   Varma kramen
   Medlem

   “Hej “”Flickvän””

   Hur konstigt det än låter så är det du upplever normalt.
   Känslorna svallar från att vara sjukt stolt till heligt förbannad över att han har lämnat dig. sedan kan du lägga till alla nyanserna däremellan 🙂

   Att du har kontakt med en mentor här på Invidzonen är toppen. När jag var hemma och maken på sin första mission så hjälpte min mentor mig ofantligt mycket. Bara genom att vara min “”soptunna”” där jag öste ur mig tankar, besvikelser, förväntningar med mera. Helt ovärderligt då hon förstod mina känslor och hur jag menade.

   Att gå till en terapeut, eller en samtalskontakt på VC var uteslutet för mig då jag kände att jag inte orkade berätta hur hela den militäriska organisationen är uppbyggd, hur det fungerar när de är på utlandsjobb och en annan är kvar hemma.

   Nuförtiden anser jag mig vara en veteran i att vara anhörig. Missionerna avlöser varandra och det längsta jag har varit hemma själv utan att min gubbe kom hem på leave är knappa 4 månader. Då var det riktigt tufft.

   Viktigast av allt att komma ihåg anser jag vara att det finns inget rätt eller fel vad gäller anhörigstöd.
   Det finns alltid så många tyckare som anser att man ska ditten & datten, tycka si eller så. Skit i det och kör ditt eget race – det som funkar för dig/er. då blir det bäst <3

   Varm kram till dig!”

  • #49587

   Tack!!!!

  • #49589
   mrs
   Medlem

   Ja man tror att man håller på att bli lite tokig. Jag var så arg och ledsen det tog nog säkert tre månader innan det började lägga sig. Ju mer tid som går ger kvitto på att du orkar, kanske inte utan gupp på vägen men det går framåt. Då upplevde jag ett större lugn och styrka och då ger sig ilskan. Du är INTE ensam om att känna såhär. Styrkekram!! Jag är nu en ompysslad fru med maken hemma.

  • #49591
   Stz
   Medlem

   “Hej!
   Tycker du gör det svinbra som tycker det känns okej varannan dag. Ibland tycker jag att det hjälper att läsa här om att andra anhöriga känner likadant. Då blir det lättare att få distans till känslorna, typ “”jag känner så här för att han är på mission INTE för att vårt förhållande inte är bra””. En del känslor hör liksom till jobbet med att vara soldat-anhörig. Det hjälper oss att komma ifrån destruktiva tankar när han väl är hemma igen. Lite svårt att förklara kanske… Vi gör vår andra insats nu men första med barn. Känns toppen ibland att man är stark och självständig och klarar mer än man tror. Andra dagar är skitjobbiga. Men vips så är insatsen slut! All pepp till dig, det här grejar vi! Jag kan också vara pepp-plank om du vill:)
   Ibland är det bra att prata med nån som säger “”Är det bara 2månader kvar nu? Fy vad skönt!”” (Istället för alla “”min man är borta 1dygn och det är såå ensamt””)”

  • #49593
   Sanna
   Medlem

   “Tack alla för kommentarerna! 🙂
   Det värmer så otroligt mycket och veta att man inte är själv. Så skönt att vi har varandra i sådana här tider, som förstår hur det känns :).
   “”Stz””, jag skickar in min mejl till invidzonen. alltid kul att ha mejlkontakt med folk som är i samma situation :)”

  • #49571
   Anonym
   Gäst

   “Hej Sanna.

   Det väcker en massa olika känslor inom en…vilket inte är konstigt….hade nog varit konstigt om man inte var sur, ledsen, svartsjuk m m…det är ju INTE en normal situation vi lever i 🙂

   Vet inte hur länge sedan det är din kärlek åkte och om det är första missionen. Första gången jag blev lämnad för en mission utomlands grät jag i 6 v och gick ner 10 kg i vikt 🙁 Efter 2 månader vände det och jag mådde bättre och bättre…nästan lagom till 1: leaven. Givetvis mådde jag dåligt IGEN när leaven var slut…men då tog det kanske 2 v innan jag var “”tillbaka”” 🙂 DET är jobbigt och det måste FÅ vara jobbigt.

   Finns här om du vill bolla tankar ?

   Stor kram från en som förstår

  • #49575
   Anonym
   Gäst

   “Då vänder det snart 🙂 Du kommer må bättre…de jobbiga stunderna kommer men går över snabbare ?

   Just nu njuter jag av min ensamtid och är nästan lite stressad över att det är leave om 6 v

  • #49595
   Anonym
   Gäst

   “Hej Sanna!
   Din rubrik tolkar jag som att vi är i samma situation

Visar 13 svarstrådar
 • Forumet ”Invidzonens forum” är stängt för nya ämnen och svar.